Анатомия на едно управление

Христина Митрева подала оставка, за да не блокира работата на НОИ
Обновена: 18 май 2011 18:43 | 18 май 2011 16:01, Екип на Dnes.bg
279

 

Само година след като ГЕРБ назначиха Христина Митрева като управител на НОИ, парламентът освободи жената, която от 1997 г. работи като експерт в системата на осигурителния институт.

На пресконференция Митрева разясни какво е преживяла за 1 година управление на ГЕРБ.

Още по темата

Ето хронологията на събитията, които представи бившата шефка на НОИ, от назначаването й на поста:

1. 2009 г. – с назначаването й от ГЕРБ дават списък на Христина Митрева от 17 имена на техни привърженици, които трябва да заемат директорски постове в регионалните центове на Осигурителния институт. За да избегне силния натиск, Митрева поставя всички шефове на изпит. Резултатът : 4-ма директори на ГЕРБ, за които Митрева твърди, че са изключително добре подготвени, 18 от „старите“ шефове се преназначават.

2. Актуализацията на Бюджет 2010 г. и Бюджет 2011 г.: Въпреки изказаното мнение от Митрева, че трябва да се актуализира и бюджетът на НОИ, това не се случва.

3. Два месеца управителката на НОИ е подложена на изолация от страна на финансовото и социалното министерство. От нея страда и работата на института, а оттам – и всички граждани, уточни Митрева. С принципала си министър Тотю Младенов се виждат само на съвещанията на Надзорния съвет. НС приема Закон за надомната работа без участието на експерти на НОИ при обсъждането му. Не се търси позицията на института и по въпроси, които са пряко свързани с работата му.

4. Христина Митрева научава за оставката си от медиите.

5. При срещата й с финансовия министър Симеон Дянков в понеделник той ясно е казал, че съвместната им работа трябва да приключи. По думите на Митрева, е заплашил институцията с още по-голяма изолация.

Христина Митрева прогнозира, че след няколко месеца ще се проведе реалният дебат за бюджета, а именно – събираемостта на данъците. Тогава според нея ще се заговори за истинския проблем – обективната картина на пазара на труда и на икономиката.

По време на цялото си изказване в НОИ Митрева многократно беше аплодирана от колегите си, които я изпратиха на крака. Тя самата на няколко пъти се просълзи. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
132 - Тъй ами! Не са убавци като Боко, Фидосова, Цецка, Калинка:) И са злобни:) Ако им падне Боко ще му строшат картуната:) Споко! вече много хора искат да му строшат картуната! Дори нареди на гавазите си да стрелят по всичко подозрително:)
132
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
126 - Я ни светни за измамите в НОИ:) Що не ви харесва истината? И повече хора ще я казват! Май не ви хареса,у че на магистралата Боко беше изпратен с възгласие "Мафия, Мафия":)
131
10
 
5
 
! Отговори
цццц преди 13 години
вижте само чиновците около нея, тоя с очилата и стиснатата уста като кокоши ***, злобар с *** си безумния пръстен, алоуу ти си чиновник бе, не някое денди?! или таа дебелата, само такива си храниме, дебели, злобни и подкупни
130
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
118 - ти май не знаеш, че преди три дни Борисов обяви, че и иска оставката в медиите:) Много сте прости герберите бе! Що така:)
129
3
 
15
 
! Отговори
Ася преди 13 години
Боко затри всичко с некъдърноста си. разби образование,наука, здравеопазване.Сега посегна и на НОИ.Какво трябва да затрие още та да го изритаме.
128
1
 
18
 
! Отговори
tihata stapka преди 13 години
30 хиляди кой не би взел - нека хвърлят камъни, само тия дето не биха :)А в НОИ процедурата с болничните и заверки на книжки са в плачевно състояние. Това е факт. И не въвеждат компютъризацията май само за да не уволняват хора. А не малко *** има - само началници ли се назначават с връзки...За Митрева - Беше ми началник тая жена - отдавна. Добър човек, а без злоба е трудно да бъдеш добър администратор. Просто погледнете как я изпращат в НОИ. Това не е платена публика.
127
1
 
12
 
! Отговори
- преди 13 години
За пореден път се доказва как в България политиците заради своите собствени политически и икономически интереси пречат на професионалните администратори начело на държавните институции да си вършат работата. Съответно работят срещу държавните интереси. ФАКТ.
126
20
 
5
 
! Отговори
истината преди 13 години
Отдавна трябваше да го напривиш, г-н Борисов!Защо закъсняваш и даваш възможност на останалите от Доган-Станишев чиновници да ти се качват по главата и да саботират последния опит да се върне държавата като такава!Закъсня и с съдебната система, а тези още повече се окопаха и ще те работят като за последно!Чисти ги по-бързо и не смлушай воплите, че ги махат по политически причини1А по какви да ги махаш-по кулинарни ли?Дано само не си закъснял, защото само своите могат да те предават-другите не могат!Дано имаш успех!!!!
125
16
 
7
 
! Отговори
глупости преди 13 години
Напълно съгласен със 125. Сетила се сега да оповестява, глупости. чиновници, бюрократи - всички знаят какви измами се вихрят в НОИ и колко е долна цялата организация, точно тая сега се сетила да протестира злобно изглеждаща дама.
124
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво достойнство има тая бе .Хората с достойнство си тръгват с достойнство а не с циркове.Какво достойнство е когато си тръгваш да почнеш да се сещаш че ти оказвали натиск.Достойнство е когато са ти оказвали натиск да си хвърлиш оставката и да кажеш така няма да стане .Ама пустия му кокал сладък та сладък.Цяла година мълча като риба сега се сети.Поредната комунистическа клоунада .
123
2
 
17
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Само едно нещо ще кажа, и дано да не съм прав.Жална им майка на тези, от видеонто, детно ръкопляскаха, като дойде новия директор от хранилката на ГЕРБ...
122
3
 
26
 
! Отговори
Владо преди 13 години
Хехе, вижте ГЕРБ на какви неграмотници плащат. Всички мнения срещу Митрева са от един човек, който винаги пише НОИ с Й.
121
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
lololololo
120
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Брей и сега трябва да я съжаляваме тази, така ли?
119
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Bojko Borisov e edin silno kompleksiran v detstvoto si chovek, kojto e reshil da si izbie kompleksite na nash grab. Trqbva naroda da go spre dokato ne e stanalo kasno!
118
9
 
6
 
! Отговори
Швейк преди 13 години
Ох... и аз се насълзих... запек братче казвам ти
117
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"4. Христина Митрева научава за оставката си от медиите." ЗНАЧИ ПОДАВА ОСТАВКА АМА НЕЗНАЕ И НАУЧАВА СЛЕД ТОВА ОТ МЕДИИТЕ ХМ . СМЯХ СМЯХ
116
4
 
31
 
! Отговори
Еньо преди 13 години
Тази достойна жена я изпратиха с аплодисменти.Герберите ще ги изпращаме с камъни.
115
5
 
13
 
! Отговори
кресльо преди 13 години
Този институт отдавна трябваше да е закрит,поради множественост.
114
4
 
39
 
! Отговори
The Truth преди 13 години
Признавам си, че никога не ми е била любимка, но след това видео определено я признавам като един СТОЙНОСТЕН, ЧЕСТЕН И МОРАЛЕН ЧОВЕК ! P.S. Относно коментарите на симпатизаните на ГЕРБ ще кажа: ТИКВИТЕ се броят на есен !