Зелената вълнà иде. За 3 мин от "Младост" до центъра

От 8 до 9 сутринта светофарите по "Малинов" ще светят зелено
Обновена: 13 юни 2011 14:29 | 13 юни 2011 07:00,
78
Зелената вълнà иде. За 3 мин от "Младост" до центъра
Снимка: архив Булфото

Пътуването от "Люлин" и "Младост" до центъра на София вече ще трае около 3 минути, обеща шефът на столичния КАТ Богдан Милчев.

От днес светофарите по булевардите "Тодор Александров" и "Александър Малинов" ще бъдат настроени на т.нар. режим "зелена вълнà".

Целта е да се сложи край на тапите, които се образуват всяка сутрин в посока центъра.

Още по темата

"Свикнали сме да пътуваме към работните си места по час-два, а това не е нормално", категоричен бе Милчев.

Затова всяка делнична сутрин от 8 до 9 часа сутринта светофарите по "Тодор Александров" и "Александър Малинов" ще светят нонстоп зелено.

"Сигурни сме, че ще има ефект и хората ще успяват да отидат на работа за около 3 минути", каза още шефът на КАТ - София.

От понеделник Пътна полиция в столицата започва и засилено да контролира поведението на служителите си.

Три камери, монтирани в патрулки на КАТ, вече трябваше да следят дали униформените се държат професионално на работното място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
5
 
! Отговори
ovi преди 12 години
sutrinta imashe zalena vlana,policaite se spraviha super-mnogo sym dovolen
52
12
 
4
 
! Отговори
Пацо преди 12 години
Батки без да се обиждаме ама в Младост всички са селтикси, щото е нов квартал, да се задръстват там аз не искам всичкото задръстване да се набие в центъра. Даже в центъра трябва да забранят спирането на жълтите павета, всички селъовци на паркинг го обърнаха, това го няма никъде другаде. зелена вълна 3 минути хахахаха
51
5
 
7
 
! Отговори
дo 52 преди 12 години
Г-ин гражданин ти какво работиш, какво си учил или прсто събираш наемите на баба ти от двата наема в Младост 2 и 3 и плюеш .......по мен селянина от Бизнеспарка
50
1
 
41
 
! Отговори
Поданник преди 12 години
Абе нема ли новина за Уилям и Кейт. Мене живо ме интересува какъв душ гел е избрала женицата за снощната си баня.
49
3
 
17
 
! Отговори
прочетете преди 12 години
значи статията е НЕПЪЛНА, ако прочетете реалната статия от вестник 24 часа ще разберете, че СТАВА ДУМА САМО ЗА ПОНЕДЕЛНИК. Идеята е да има регулировчици вместо светофари и др. 24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=924337 айде и умната, наздраве за най-добрия столичен квартал Младост и честито на всички селяни които го задръстиха заради БИЗНЕСПАРКА, ТЕХНОПОЛИС, РУВЕКС И ДР. ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ СМОТАНИ БИЗНЕСИ, КОИТО ОТРОВИХА ВЪЗДУХА И ИЗМЕСТИХА ГРАДИНКИТЕ В КВАРТАЛА НИ.
48
1
 
41
 
! Отговори
Много яко... преди 12 години
Статията няма почти нищо общо с реалността. Факт е, че в момента придвижването е доста по-бързо. Но предполагам некадърно написаната статия (и на моменти подвеждаща) цели некадърни изказвания и коментари. Напоследък осъзнавам как медиите предизвикват напрежение с лошо и повърхностно отрязяване на новините. Но явно първосигналните и не-мислещи хора са мнозинство.....и тук идва въпросът с материала.....
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хм
46
0
 
8
 
! Отговори
ре преди 12 години
относоно неправилното регулиране на светофарите ..и аз съм съгласен , всеки ден ходя на работа по булевард Хенри Ибсен (върви от едната страна на южния парк) когато завия от гоце делчев на дясно по него винаги има някакво задръстване ... един ден не работеше и нямаше никакво :Д:Д:Д
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Факт е че статията не отговаря на истината, но айде и тези, които не са запознати и не знаят как стоят точно нещата да се въздържат от *** коментари.
44
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И КАК ЩЕ СЕ ВЛИЗА В ТОДОР АЛЕКСАНДРОВ ОТ НЯКОЯ ПРЕСЕЧКА?
43
2
 
55
 
! Отговори
Lo_Ridah преди 12 години
Сега разбрах ! Ще отнеме около месец - всички включващи се от пресечките, ще се включват на принципа на руската рулетка - газ до ламарината - късметлиите ще минат, нещастниците ще ги отнася я 76 я 413 - кой каквото му се падне. В рамките на 3-4 седмици колите ще намалеят с около 75-80% и трафика ще се облекчи.
42
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
A ако живея в центъра и искам да пресека Т. Александров по Опълченска, тогава какво правим?
41
1
 
37
 
! Отговори
Shnev преди 12 години
Някой мисли ли изобщо как ще пресичат децата за да стигнат до училище, май не. Първо да направят подлези и надлези, а после безсмислени предизборни кампании. Моля шофьори пазете децата!!!!!
40
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
3 минути?!?!?!? Да не сме открили телепорт-а?
39
0
 
20
 
! Отговори
re преди 12 години
много интересно ... със 180 на ограничение 50 може и да стигне някой, но ми е забавно тези който идват от двете страни на булевардите какво да правят ? да чакат 1 час вълната ли ,или да заобиколят малко и да се включат и те ??
38
2
 
23
 
! Отговори
Христо Христов преди 12 години
Аз имам въпрос, а какво се случва колите от с улиците и булевардите, които ги пресичат?Моите наблюдения са, че поне 1/3 от задръстванията в София са породени от неправилно регулиране на светофарите. Аз от няколко години минавам по един и същи маршрут за работа и не мога да свикна със светофарите по пътя. Всеки ден светят по различна продължителност.
37
6
 
6
 
! Отговори
Stan преди 12 години
Да това в Букурещ работи от поне 4 години и полза от него има, макар че там задръстванията не могат да се избегнат, но наистина там полицаите по кращовищата мислят как да оптимизират движението, а не да спрат и глобяват някой минал на жълто или кара в неправилна лента за посоката където ще завива. А и все пак там шофьорите са много по-добри от бг и не се бавят по сто часа на кръщовищата.
36
0
 
3
 
! Отговори
men преди 12 години
на надлеза има асансъор
35
1
 
16
 
! Отговори
тошко преди 12 години
И като спрат светофарите на Малинов какво ще стане? Задръстването ще се премести на Цариградско и светофара на Орлов мост. Според мен е все тая дали ще чакаш на Малинов или на Орлов мост - все си е задръстване.
34
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Целият проблем е, че когато правиха реконструкцията на Ал. Малинов трябваше да пуснат по още едно платно във всяка посока. Тогава покрай булеварда още не беше застроено. Само че далаверата беше по-важна, всичко се застрои с бензиностанции, търговски центрове и какво ли не и сега цялото движение от Младост минава през един тесен за целта булевард. Дори и да сложат всички светофари в зелено, пак няма да поеме цялото движение. А идващите от Младост 2, 3 въобще няма да могат да се включат.