До 150 лв. глоба, ако не дадеш път на линейка и патрулка

В Европа глобите били още по-солени, оправдават се от КАТ
Обновена: 8 юни 2011 08:48 | 8 юни 2011 07:11,
61
До 150 лв. глоба, ако не дадеш път на линейка и патрулка
Снимка: архив Булфото

Стрестестове на шофьорите има намерение да прави КАТ.

Целта е да се провери до колко водачите у нас правят път на линейки и патрулки, когатo използват светлинните сигнали за бързо придвижване.

Всеки шофьор трябва да знае, че може да бъде глобен от 50 до 150 лв. по Закона за движение по пътищата, ако не направи път на линейката.

Доста от водачите обаче не знаят, че не трябва да спират, ако видят в огледалото или чуят сирените. Те трябва само да освободят трасето.

Защото, ако спрат, това създава още по-голям хаос на шосето, обясняват пътните полицаи.

В Европа има доста солени глоби за подобен вид нарушение.

В Чехия и Словакия например санкцията е 100 евро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: КАТлинейкапатрулка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
7
 
! Отговори
иво преди 13 години
Абе прости хора ни управляват ,***...Абе що не пишете какви са им заплатите и пенсиите бе.Например пишете в Гърция пенсиите са от 800 евро нагоре франция средно 1500 евро ,Англия 900 паунда нагоре и т.н. и т.н .А за заплатите да не говорим .С кой се сравнявате бе ***.Щели да увеличават минималната заплата на 270 лева .Толкова получава работник на Запад дневно . Щели да увеличат и пенсиите ама не на всички.Тези от 136 лв на 140.Така ли живеете и вие другари-господа.Срам.
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Първа кола съм на най-натовареното кръстовище. Зад мен катаджии надуват сирената и ме псуват да се отместя и да им направя път. Къде да отида и да им направя път на тия селяни? Да се бодна в движението и да създам работа на линейките за цял ден? Иначе за да дам път на линейка ще направя и невъзможното. Ама на тия нерези?
57
1
 
2
 
! Отговори
пак глоби преди 13 години
Аз да не сьм с доходите на Борисов-- откьде 150 лв ,иначе сьм сьглясен ,че пьт трябва да се дава ,ама в Бг.вижте колко е минималната заплата---то кога нарушенията се правят от богати мамини синчета с врьзки по етажите и с по 1000лв глоби няма да ги уплашите те с 2-3 телефона, а и в краен случаи да платят все е тая,ама за масовия зрител глобите са пре солени и пораждащи корупция и твьрдя ,че рушвета е движещата сила в увеличаването на всички видовех глоби в последните години....
56
0
 
4
 
! Отговори
Демократ преди 13 години
Добре де хора, какво толкова ви пречи да дадете път на пожарна или линейка? Живота ли ще ви се съсипе, самочувствието ли ще ви се срине или просто всичките сте едни дребни душици, които се чудите на кого да направите мръсно ей така, за спорта.
55
2
 
7
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
А в Бургина Фасо ич няма глоби.В Папуа Нова Гвинея също!*** аргументи от милиционерите.Що не кават в същите тези държави има ли катаджии без камери?Криещи се като партизани?Има ли дупки и дали като се образуба тапа гледат сеир?
54
3
 
5
 
! Отговори
yaro преди 13 години
ако наистина я прилагаха тая мярка , само една линейка да пуснат и да съберат глобите от колите нарушители,ще съберат милионче...:)
53
1
 
5
 
! Отговори
123 преди 13 години
Добре де а каква ще е глобата за полицейските коли който пускат светлините за да не чакат на сфетофара.Не да не се случва редовно да обявят и за тях глоба и то доста солена тъй - като злоупотребяват със служебно положение
52
2
 
6
 
! Отговори
an преди 13 години
KAK DA OSVOBODIME TRASETO AKO NQMA MQSTO? VARHU DRUGITE LI KOLI DA SE KA4IME? PRI TEZI ZADRASTVANIQ V SF I PRI TEZI TESNI ULICI OT TURSKO VREME, KAK Q MISLITE? PAK SELSKITE TARIKATA SE IS.***.TO I DRUGI V SOFIA NE OSTANAHA. TEZI KOITO SME OT SOFIQ, SE BROIME NA EDNATA RAKA.
51
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази мярка е добра, но не трябва да се измества центъра на усилието и то е: на всички шофьори, които не карат според правилника, сериозни актове, за повтарящи се провинения много големи актове с отнемане на книжката. Така като се отнемат първите 500 000 книжки, нещата по пътищата ще си дойдат сами на място.
50
1
 
12
 
! Отговори
Дрън Дрън преди 13 години
На всички ни е ясно, че много от шофьорите на колите със специален режим злоупотребяват понякога, но все пак дайте им път в тези линейки се возят хора, за които времето е решаващо,не стига,че като им звъннеш и ги чакаш по 30 мин., а представете си в едно задръстване колко ще ти отнеме да с придвижиш обратно до болницата.Аз не мога да не дам път не искам да си играя със съдбата, защото не знам дали вътре няма болен за когото всяка минутка е решаваща, не искам от инат да попреча на някой да живее.
49
7
 
18
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
Да разбирам ли, че вече всеки произволен *** може да ходи на кафе или на друго забавление с надута сирена и палнати буркани с оправданието, че прави стрестест на останалите шофьори?
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
наистина има толкова непотребни хора, които пречат на другите да живеят нормално!!!!
47
1
 
13
 
! Отговори
Jolly Roger преди 13 години
Няма никакво оправдание, за това, че във България всеки се мисли над закона.
46
2
 
13
 
! Отговори
Успех преди 13 години
Винаги се замислям, като чуя сирена. Несъм безучастен. Ако всеки може това, то е достатъчно да помогнем на тези хора. Кой с каквото може, невсеки е с перфектните шоф. умения, но е важна културата.
45
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А куките дето минават на червено, с висока скорост или просто ме секат, БЕЗ пусната сигнализация колко ще им е глобата? Лично от мен им тегля една злобна всеки път що ги видя така
44
7
 
25
 
! Отговори
цхх преди 13 години
ДА ВИ ТАКОВАМ ЕВРОПАТА И ОПРАВДАНИЯТА ВИ С ЕВРОПАТА КАКВИ СА ЗАПЛАТИТЕ В ЕВРОПА И КАКВИ ТУКА ,ЧЕ ЩЕ ГЛЕДАТЕ ГЛОБИТЕ БЕ СВИНСКИ КРАТУНИ???НАГЛИ И АРОГАНТНИ ***.
43
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като си на червен светофар, също има начин да се направи място. Това не е оправдание! Ама вече кара *** и пульо, та затова сме я докарали дотова дередже. В Берлин, хората си ходят на работа с Метрото, а тук сме тръгнали от вкъщи всеки с неговата си кола. Прави сметка, така са повечето семейства
42
0
 
10
 
! Отговори
Пиночет преди 13 години
Малко са 150 лв.На стадиона и холокост!
41
1
 
12
 
! Отговори
Яснота преди 13 години
Аз винаги още отдалече като чуя сирена, търся начин да отбия, а не като стигне до мен, тогава файда нема. Повечето шофове обаче ми прави впечатление, че не ги грее толкова. Имат си други ядове, нали не са техните близки... сори ама е така. Последния път, линейката ме подмина щото й направих път, и спря зад 2-3 коли, които грам несмятаха да мърдат щото бяха на червен светофар! Правете сметка
40
9
 
8
 
! Отговори
Flady преди 13 години
В САЩ ленти много и има каде да се отбие и спре, тук ако не се движиш с колоната да се понамърдате ниама как да освоободиш път да мине линейката!