Подово отопление в подлеза на Подуяне

В него ще се помещават два пенсионерски клуба
Обновена: 7 юли 2011 14:50 | 7 юли 2011 14:42,
73
Подово отопление в подлеза на Подуяне
Снимка: Булфото

Кметицата Йорданка Фандъкова се похвали с приключилата реконструкция на подлеза при жп гара Подуяне.

Той е единствен в София по два показателя: има подово отопление и е достъпен за хора с увреждания и детски колички от всичките си пет входа.

По време на откриването на съвременното съоръжение Фандъкова припомни, че в продължение на 20 години подлезът е бил в състояние на груб строеж.

Сега след осигуряване на финансирането – 1,034 млн. лв. по ОП "Регионално развитие" и 200 хил. лв от съсобственика НКЖИ, подлезът е бил завършен за три месеца.

Съоръжението е оборудвано още с асансьор за хората с двигателни проблеми, има монтирани камери за видеонаблюдение и тоалетна.

В него ще се помещават два пенсионерски клуба – от "Слатина" и от "Хаджи Димитър", полицейски инспектори от Първо и Пето РУП.

Охраната е поверена на фирма „Егида София“, която ще поеме и съседния подлез по д бул. „Мадрид“, след като бъде завършен.

Още по темата

На финалната права е и строежът на подлеза при жк „Бокар“, който също е включен в проекта, финансиран по ОП "Регионално развитие", съобщи кметицата.

Столичната община предстои да ремонтира още 7 подлеза и 26 детски площадки в три столични района, припомни Фандъкова.

Тя съобщи още, че над метростанцията "Стадион "В. Левски" ще бъде завършен първият общински подземен паркинг със средства на Центъра за градска мобилност.

Паркингът ще с капацитет 300 леки коли.

„Съоръжението е в груб строеж след завършването на метростанцията под него, а когато е готово, ще се експлоатира от поделението "Паркиране и мобилност" на Центъра за градска мобилност“, обяви Фандъкова и допълни, че един от трите етажа ще бъде даден за ползване на Българското национално радио.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
9
 
! Отговори
майка с количка преди 12 години
Страхотна новина. Дано подобна участ сполети повече подлези на ключови места. В момента почти навсякъде липсват стъпала (често поредни), за рампи, осветление и хигиена да не говорим... Майките се жалваме, но все някак се справяме. А и става въпрос за година - две. А какво правят хората с физиески увреждания?
27
9
 
6
 
! Отговори
Мен преди 12 години
До там ли я докарахме...Не ни осигурят отопление в жилищата, но за подлезите през който се минава за 15 сек се слага отопление..Много умно
26
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много се радвам за подлеза, живея наблизо, обаче ето каква е картинката: каквато и (денонощна) охрана да има, неизбежно подлеза ще бъде опикан,***,със гадни графити и спрейове по всички стени, по късно ще изчезнат и лампите, ще пребият нещастния дядо, който е изпратен от 'Егида' и така нататък и т.н и т.н , защото такива хора живеят в България !
25
8
 
9
 
! Отговори
миро преди 12 години
Какво означава подово отопление? все едно аз да си направя отопление на двора на вилата ми (високопланинска) и да се хваля какъв напредък съм имал....
24
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Неска минах оттам и някой вече беше успял да надраска стените с черен спрей. Явно камерите не са много ефективно средство. Пък и 1,2 млн за подлез ? Не е ли малко много?
23
4
 
23
 
! Отговори
Истината преди 12 години
Нищо не заслужавате веднага му намерихте кусури дори всичко да е златно,да има 20 човека охрана абе да е идеално пак ще намерите нещо да го оплюете.Ако нямаше подово отопление щяхте да врещите,защо няма.Като има колко ще струва,а на *** да им е топло просто тука само мрънкащи и МЪРЗЕЛИВИ *** СА СЕ СЪБРАЛИ.Вместо в момента да сте на работа цял ден висите по интернет и навсякъде се оплаквате колко гаден е живота и как винаги друг ви е виновен.Това е българина нищи не заслужава !!!!!
22
2
 
27
 
! Отговори
ЧЕР МАНГАЛ преди 12 години
Зимъска при минусовите температури целия катун се изнасяме там на топло - полицията ще ни пази .. . .
21
4
 
14
 
! Отговори
xapa преди 12 години
E tova sme nie bulgarite,kakvoto i da se napravi ,purvo trqbva da pluem.Egati naciqta sm
20
4
 
7
 
! Отговори
разочарован преди 12 години
сега цинганчетата ще вдигнат цените, преди ремонта варираха между 2 и 5 лева, сега ще качат на 10-так поне.
19
5
 
28
 
! Отговори
GunMan преди 12 години
Нати, подовите отопления (така наречени) по белите държави ги слагат не да им е топло на селяните (те така или иначе са свикнали на студено), а за да не си чупят вратовете остроумните мрънкачи из тях, ходейки по замръзналите повърхности през зимата, а и за да не се налага тълпи премръзнали *** да се правят, че разбиват леда. Когато нещо хубаво се случва около теб, ако не можеш да кажеш нещо позитивно, можеш просто да замълчиш...
18
2
 
4
 
! Отговори
Колю преди 12 години
до 20Хайде не обиждай. И ти знаеш тарифата значи и ти си ходил там.А за духане 50-70 стотинки и сега няма да ти мръзне оная работа ами ще има парно и ще е по комфортно.
17
11
 
9
 
! Отговори
уффф преди 12 години
"е достъпен за хора с увреждания и детски колички от всичките си пет входа" - не мисля че това е повод за хвалене, а е нещо нормално за държава от ЕС и в 21 век. Но за управляващите, това вероятно е много голямо постижение. Те имат ли представа още колко подлеза им остават???? Едвали, по лесно е да те возят в кола със затъмнени стъкла...
16
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Евала, правим удобства за педофилите, които там си боцкаха малки *** за по 2 лева...
15
16
 
8
 
! Отговори
Нати преди 12 години
значи това се прави като дойдат провинциалистите с влаковете от селата да им е топло... *** работа
14
7
 
3
 
! Отговори
toto преди 12 години
До колкото разбрах са получили 1 милиард и 34 милиона лева по програмата ?!
13
2
 
22
 
! Отговори
123 преди 12 години
НАЙ-НАКРАЯ ГО ОПРАВИХА
12
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОкИма редица други технологии който не изискват захранване и правят същото. Не каза за цената на експлоатация.И понеже аз съм естествоизпитател съм забелязал, че разтопения сняк или лед се превръща във вода, а също така съм забелязал (че и прочел) че подхлъзването се дължи на воден филм между две повърхности действа като смазка. И сега имаме плочки, вода и пешеходци М дааааааааа. Не ми казвай, че ще изпарява водата като го докосне за това трябва висока температуара. Поне ще падат в топла лoква
11
16
 
9
 
! Отговори
Колю преди 12 години
Охааа ще си чукам малките *** на топлооо
10
3
 
16
 
! Отговори
баба Цанка преди 12 години
9,случвало ли ти се е да слизаш по заледени стълби в тъмен подлез?
9
12
 
6
 
! Отговори
АЗ до 12 преди 12 години
Ако не бяха тези селяни сега щеше да си на улицата и да просиш :))