Два нови приюта за кучета ще има в София

Центровете ще бъдат в "Надежда" и "Кремиковци"
Обновена: 19 юли 2011 16:07 | 19 юли 2011 16:06,
16
Два нови приюта за кучета ще има в София
Снимка: Булфото

Два нови кучешки приюта ще бъдат изградени в София – в районите "Надежда" и "Кремиковци", стана ясно по време на заседанието на комисията по околна среда към Столичния общински съвет.

Това са единствените райони, които разполагат с терени, които отговарят на изискванията, описани в Наредба 41 на земеделското министерство.

Преди да решат къде да бъдат построени новите приюти, експерти са проучили общо шест столични района – "Сердика", "Подуяне", "Кремиковци", "Младост", "Надежда" и "Искър".

Центровете за настаняване на бездомни кучета ще са с капацитет от общо 850 животни – 500 в "Кремиковци" и 350 в "Надежда".

Още по темата

По проект се предвижда приютите да са със сглобяеми конструкции, които при нужда да могат да се местят.

В район "Младост" пък ще бъдат изградени кастрациоцен и ветеринарно-медицински център с капацитет от 70 клетки.

Центровете в „Кремиковци“ и „Надежда“ ще бъдат изцяло общински, за разлика от най-големия приют в момента – този край Горни Богров, за който общината плаща наем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Лина преди 12 години
Това е един прекрасен начин за решаване на проблема с бездомните кучета. Подобни приюти са хуманен начин за намаляване броя на уличните кучета!
14
2
 
2
 
! Отговори
prag преди 12 години
KOGA 6TE POSTROQT PRIUT XA HORATA ..KOITO SA BEZ DOM....ILI OSTANALI NA ULITSATA.....
13
0
 
3
 
! Отговори
Пупи преди 12 години
Приветствам!!! Дори смятам, че проекта е страхотен! Сигурен съм, че много хора, които не могат да си позволят Померан, Кралски Йоркшир, или "Индонезийска перленобяла шийка с тънък но дълъг косъм" (каквото и да означава това) ще отидат в един такъв приют, ще вземат един сладур като този на снимката и ще направят две или повече детски очи искрено щастливи!!!
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Моите поздравления! Всеки осъзнат и добър човек би се зарадвал на тази новина.
11
2
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
15 детски градини е открила фандъкова ! малко ли е за 2 години ? Е да прав(а) си ! КостоФ-Софиянски закриха 40 за един мандат!
10
3
 
5
 
! Отговори
aiii преди 12 години
С кучетата ще се оправят, в това спор няма. Това са най-добрите управляващи, които сме имали до момента. Но с човешката простотия...е там вече ще се затруднят - като гледам повечето коментари, тя расте ли расте с всеки час:(((
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нещо започва да ми се губи паметта: още кметът Софиянски нещо говореше за една година, след която нямало да има кучета, после кметът Борисов се упражняваше по темата, сега и Фандъкова... А кучета по улиците - колкото иска душата на изстрадал виетнамец!
8
0
 
4
 
! Отговори
NA преди 12 години
Малко от малко трябва да се започне, браво на общината, дано нямат спънки и да затворят устите на всички критици.
7
8
 
4
 
! Отговори
hdyg преди 12 години
А след като изчезнат ***, както обещавате дмес в една друга статия, какво ще ги правим приютите? Ще ги приватизираме ли? Колко пари изхарчихте? Трябваше за един месец да ги изтрепате мастиите не на 95%, а на 100%.Чао, Фандък, чао forever
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
дО номер 1.Детски градини и площадки имаше, и то много и стигаха за цяла София,ама като дойдоха провансалците,вече не стигат,и те докараха кучетата тук.Нали беше на мода всеки от тях да има куче,да ама не им изнасяше да го гледат,и опа на улицата.
5
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От всеки *** става чудесна "патица по пекински"
4
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да наемат виетнамци за работа в приюта !
3
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Принципно няма лошо стига да работят по вече въведена и действаща световна практика - прибират, чакат 2-3 седмици и ако никой не ги потърси да ги приспиват. А не уж да ги кастрират и после да ги пускат обратно на свобода.
2
10
 
14
 
! Отговори
Паткадъкова преди 12 години
Докога ще храним мастиите?
1
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А нови детски градини и площадки кога ще има?