За месец: 1400 акта за паркирали коли в парковете на София

Глобата е 50 лева, но може да скочи и до 500
Обновена: 21 юли 2011 11:45 | 21 юли 2011 11:45,
59
За месец: 1400 акта за паркирали коли в парковете на София
Снимка: Булфото

1400 са актовете и констативните протоколи за паркиралите неправомерно в зелените площи в столицата.

Статистиката е само за юни, съобщиха от Столичния инспекторат.

Наложените на място глоби за паркиралите в градинките водачи са за общо 10 430 лева.

Освен тях са съставени и констативни протоколи за установени нарушения.

Глобата е до 50 лв., ако се плати на място, но може да стигне и 500 лв. при съставяне на акт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
пещар преди 12 години
Да попитам, вие как бихте разрешили следното: Живея в блок. Около мен няма къде да паркирам, но всеки си паркира и от съседите и от други места. Ако си паркирам колата на тротоара това си е някак си кофти, но за мен си е справедливо. Например до нас има сервиз за компютри и паркират и от Варна, София...? Нима аз ще излязав иновния? Тия закони са и справедливи и понякога много несправедливи. На практика, човек не трябва да е арогантен, да паркира безогледно, но пък ако няма къде ....на тротоара. И защо трябва да ходя в другия край на града, на платен паркинг, когато живея на три километра от там? И нима съм по-голям нарушител, от купчина тарикати, дето по цял ден не слизат от колите си за да идат на морето да пият кафе, спират където им е кеф, но са швакани с пари и не им пука? Аз с нетърпение очаквам да разрешат летящите магарета. Ще си впрегна Пегас-а и тогава ще ме хванете на кукуво лято да паркирам на улицата! Направо на учпреждението където отивам ещ кацам! Само не и върху Данъчното, че може някой инспектор да сепищиса и да ми надпише данъците. И върху КАТ няма да кацам, щото ако се ядоса някой инспектор и там, отиде ми заплатата! но над парламента може, щото то и без товеа по цял ден се карат и мъдруват щуротии, значи не е грях. Иначе не е хубаво човек да паркира в градинките, дори и върху тротоарите, но при тия тесни и претрупани улици е толкова трудно? Като прибавим и факта, че мнтого хора пътуват по свои дела и спират където им е кеф, а ти ен можеш да си спреш дсори пред блока понякога, нещата са съвсем нелеки за разрешение. Но пък да си арогантен и да паркираш където си щеш също не е хубаво. Има хора не им пука и минават като Офф-Роуд навсякъде.
55
2
 
0
 
! Отговори
пещар до .... преди 12 години
Интересно ми е, защо всички искате платени паркинги, платени улични чешмички? Едно време тия неща не се плащаха и бе дори по-добре, хората сякаш повече се разбира как да паркират, с изключение на правителствените и някои служби коли. Като им е платен паркинга, това каков ще ми даде? Влизам в София по работа и заради кефа на *** и пульо, ще трябва да си оставя колата на паркинг и да мъкна чували на рамо ли? Абе вие побъркахте ли се? Абе от тия "мъдрости" само духаме супата?
54
0
 
0
 
! Отговори
пещар до 51 преди 12 години
Лошото е, че ако си тръгнал да товариш нещо или да закара шболен човек, а ако закона е обобщаващ, то пак ще влизат връзкарите с лимузините и джиповете, а повечето хора ще я духат. Закона трябва и да обобщава, но и да конкретизира! Истината е, че в тесните улици на София, няма къде да паркираш, а тук и в другитеградове стана така, защото идват и от други градове, а и повечето хора карат колите си по цял ден. Истината е, че когато са строели градовете, са нямали впредвид такъв лудник от коли.
53
2
 
3
 
! Отговори
До Sofia beach преди 12 години
Не крия, че съм от село и това не ме прави по-малко отговорен или интелигентен от баш софиянци. Имам братовчед,роден и израснал в София, абсолютен гьон.При едно посещение на село,неговият баща и мой вуйчо, го изпрати да вземе от един дядо френски ключ. Дядото обаче живееше на около 1,5-2 км от нашето местонахождение. Отиде братовчеда и се върна??? С празни ръце. Защото дядото му беше казал, че няма френски ключ, но има "французки" и ако го иска ще му го даде. Софиянец. Баща му го прати отново.
52
0
 
0
 
! Отговори
www преди 12 години
А КОЛКО СА НЕ АКТУВАНИТЕ ?????
51
1
 
1
 
! Отговори
nekoi si преди 12 години
Ima mnogo razli4ni na4ini za spavjane s problema kato se v cela Sofia stane platen parking primerno za 1 h 2lv,zapove4e ot edin 4as x2,x3,x4 i t.n.za zivee6tite na tezi mesta s stiker za abonat kakto e v Nederland koito parkira na ne opredeleno mesto pajak i ob6testven parking i globa ot 500lv nagore i da vidite kak ste se opravjat ne6tata ama izka mozak i nai ve4e xaz za da go napravi6.
50
1
 
0
 
! Отговори
sofia beach преди 12 години
Da napravjat na vxodovete na Sofia ogromni parkingi plateni i ot tam za Sofia s metroto i celata seljanija ste e aut nema da xra4at na drazkite na vratite na kolite ni.
49
1
 
1
 
! Отговори
Sofia beach преди 12 години
Kato se raskarat seljanite ste ima mesta kolkoto iskate predi kak be6e Sofiisko zitelstvo i krai na problema.
48
0
 
14
 
! Отговори
Бобик преди 12 години
Ще дам един прос, аз уча в НБУ и до университета има 2 големи паркинга за по над 150 коли, като цената е 2 лева за ЦЯЛ ДЕН-може от 8 сутринта до 9 вечерта да ти стои там колата, но въпреки това има ***, например има един джип БМВ Х6 всеки ден е спрял върху тротоара точно до паркинга. Пълен *** кара кола за 150 000 лева и не може да извади 2 кинта ... Докато има такива *** няам да се оправим като държава
47
8
 
6
 
! Отговори
Жоре преди 12 години
София е най-мръсният и прашен град в който някога съм живял.Софийските улици имат най-много дупки от всички градове (без Варна!) и са най-зле организирани - примерно улица която е натоварена, има и разрешено паркиране и едната лента е заета от паркирали, втората лента е затапена от паркирали временно (втори ред!) и по третата се натиска целия трафик заедно с трамвая - типичен пример Янко Сакъзов.София е смотан и мръсен град и завинаги ще си остане такъв
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някои хора спират по 3 коли че и каравани и никой не ги глобява.
45
3
 
2
 
! Отговори
Софиянец преди 12 години
Абе разбирач, еми защо не направш ти е един паркинг. Никои не те е спрял да поемеш инициатива. Свободна страна сме с ЧАСТЕН бизнес. Нали тези които паркират така, винаги ще го правят за гяволията. Те пари за паркинг не дават.
44
4
 
2
 
! Отговори
bobik преди 12 години
Вярно е, че няма достатъчно места, но може да спрем на 50 метра или дори 100 метра по-далече отколкото в градинките! Отделно може да се измисли нещо за да има повече паркоместа, но все пакне си правете илюзии за всяка кола да има място..! В Ню Йорк или Пекин дали има място за всеки ?!?
43
1
 
9
 
! Отговори
Факт преди 12 години
А къде са местата за паркиране, където да паркират колите? Цяла София е презастроена и без паркинги, благодарение на тези дето сега налагат глоби. А някакви мазохисти даже им ръкопляскат!!!
42
5
 
12
 
! Отговори
ПРОФЕСОР ВУЧКОВ преди 12 години
А къде да спираме след като тези комунисти само крадяха а не правиха парко места.В *** на станишев ли
41
3
 
4
 
! Отговори
ЗА БГ .... преди 12 години
..И 500 лЪва са малко ,....500 евра е необходимо!Българинът от приказки ,..не разбира,за това е винаги роб ,няма разум и съзнание !
40
3
 
11
 
! Отговори
Минчо Празников преди 12 години
Ами след като България нищо не произвежда и всичко тъне в корупция, а народа в мизерия.. и държавата няма 2 лева остава да щави народа с актове от КАТ, по-високи цени на Гражданска, Винетки, Прегледи, данъци за каквото се сетиш, изобщо по-добре закривай и да правим нещо наново. Или да ни осиновят Норвежците, щото досега на хазаин не случихме - турци или руснаци, американци - се един ***
39
1
 
7
 
! Отговори
B. преди 12 години
Коли в тревните площи не може, а дини и тикви по няколко тона може..... е няма такива правила.....
38
3
 
9
 
! Отговори
антитревогаз преди 12 години
Трябва да открият "зелена линия" - телефон,на който да се съобщава за такива тепегьози.Ако му дигнат колата до половин час - евала и на общината ,и на фъндъчката!
37
6
 
2
 
! Отговори
Bla-bla преди 12 години
Te hubavo globyavat kato spresh v trevata, ama v Mladost 3, precakaha pargingite pred blokovete na horata, zaradi nekva izmislena chervena liniya narechena "velo aleya". I sega se nalaga da se spira v trevnite ploshti. Kvo she doyde li nyakoy obshtinar da globyava. Oligofreni.