Голям пожар избухна в цех в софийския квартал Чепинци

Горяла е цистерна с битум, пазачът е пострадал
Обновена: 13 сеп 2011 22:07 | 13 сеп 2011 22:05,
9
Голям пожар избухна в цех в софийския квартал Чепинци
Снимка: архив Булфото

Голям пожар избухна в софийския квартал Чепинци. Огънят вече е овладян. Един човек е пострадал и в момента се транспортира към болница.

По първоначални данни огънят е възникнал в производствен цех и е горяла цистерна с битум. Пет пожарни екипа веднага са отишли на място да се борят с огъня.

В цех за производство на битум в квартала е станала експлозия заради прегряване, след което е възникнал и пожарът, обясни шефът на пожарната главен комисар Николай Николов пред "Фокус".

„Самият технологичен процес е такъв, че, за да може битумът да се използва в производството, трябва да се поддържа специална температура, за да бъде той в течно състояние. Най-вероятно техническа грешка е предизвикала този пожар”, каза още главен комисар Николов.

Пострадал е пазачът на производствения цех, който се транспортира към болнично заведение от линейката на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Пожарът е под контрол, няма опасност за населението от обгазяване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Чепинципожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
ohoboho преди 12 години
bravooo o6te edna mizerna firmi4ka deto trovi decata izgorqqqqqqq :)
8
0
 
6
 
! Отговори
до охранител преди 12 години
донякъде си прав,но не съвсем-работил съм преди,слава богу,работя и сега,и виждам разликата,и то не само в ППО,тогава във всяко ПОЖАРО опасно цехче ,си имаже пожарникар,дето ходеше непрекъснато,и всички го гледаха в очите...и се съобразяваха с предписанията...а сега-ДАВАЙ!
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има три причини за възникване на проблем :Технически проблемЧовешка грешкаФорсмажорни условия (природни).Катастрофите са следствие на две от тези три причини. Истина, стара като света, но виновни пак няма да има.
6
4
 
7
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Просто в онези години не се обявяваха такива случаи,нямаше гласност,а сега медиите гласността я разбират като обявяване на грозни,сензационни и страшни новини..за съжаление хората по цял свят са така устроени,че първото,което изпитват не е съпричастност към пострадалите и жертвите,а благодарност за това,че те не са сред тях..това по някакъв начин им дава чувство на благополучие,без да го имат,това използват медиите/хищниците/хиените,особено в Блгария..и във всички мизерстващи държави-манипулация
5
6
 
7
 
! Отговори
до охранител преди 12 години
казано е-рибата се вчирисва откъм главата-пърдон откъм ТИКВАТА,хехехе,а Тиквун,ако че е пожарникар едва ли е гасил пожари,освен под някоя фуста-по негово време ,като беше там,нямаше толкова пожари,щото имаше охрана на труда и профсъюзи,дето поне отмалко си гледаха правата на работника,и не можеше мутрагента да те натиска да бачкаш при несъответсвуващи на производството условия
4
5
 
5
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
tia darjavata izgoriala che na niakoia mytra ili oligarx my izgoriala cisternata ne mi puka.
3
5
 
19
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Какво общо има Тиквун, бе??? Че някой не спазва правилата за безопасна работа...??? Абе вие докога ще правите от всяка трагедия политическа новина...??? Ненормални ли сте, какви сте...???
2
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом няма да се реже лента, не го търси.:)
1
14
 
16
 
! Отговори
Ицо преди 12 години
Айде, Тиквун да взема шланга и да тича да гаси.Да не забрави да викне и 10 тв екипа да го снимат.