Борисов спасил от резил художниците

Наградата му била предложена от Министерството на културата
Обновена: 11 окт 2011 14:44 | 11 окт 2011 13:48,
151
Борисов спасил от резил художниците
Велислав Минеков, скулптор. Снимка: velislavminekov.info

Съюзът на българските художници (СБХ) беше спасен от резил, чувствам се победител.

Такъв беше коментарът на скулптура и председател на контролната комисия на съюза проф. Велислав Минеков за решението премиерът Бойко Борисов и министърът на културата Вежди Рашидов да бъдат отличени с почетно членство.

Организацията избра тази форма на благодарност за предоставената от правителството сграда на ул. „Шипка“ 6 , с което дългогодишният спор между художниците и Софийският университет приключи.

Вчера Борисов обаче отказа почетния плакет на Съюза, но поласкан прие признанието. В момента церемонията е отложена за след ремонта на сградата, за което обеща правителството.

Министърът на културата Вежди Рашидов пък обясни, че премиерът прави „хубави скици на заседанията на Министерския съвет“ и в бъдеще те могат да бъдат ценни като тези на Пикасо.

На специалната пресконференция днес Велислав Минеков заяви, че наградата "Почетен член на Съюза на българските художници" трябва да се дава на действително заслужили хора.

Още по темата

Правителството до ден-днешен не се е захванало сериозно с идеята да върне сградата на ул. "Шипка" 6 на СБХ, каза Минеков.

Става въпрос за една конкретно направена търговия, в която, ако трябва да сме благодарни на някого, то това е ректорът на Софийския университет Иван Илчев, обясни Минеков.

Според него наградите са били дадени срещу "голи обещания, които още не са в ход".

„Искам да видя нотариален акт, че сградата е собственост на СБХ“, заяви той.

Минеков посочи, че е бил случайно информиран за решението за награждаването, което е било пожелано от Министерството на културата.

Той добави, че отличието никога не е било обсъждано в СБХ, а членове на Управителния съвет са били търсени по телефона за одобрение.

Минеков обясни, че такава практика се прилага само в извънредна ситуация.

„Ако е имало обсъждане, нямаше да се стигне до това решение за връчването на наградите, тъй като в УС има членове, които са против“, коментира той.

„В СБХ предстои преразглеждане на решението, за което ще се събере целият Управителен съвет, за да се определи дали това наистина е престиж за нашата организация“, каза Минеков и добави, че е готов да се оттегли от поста си на председател в контролната комисия в СБХ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
4
 
8
 
! Отговори
до 103 преди 12 години
Абе, вярно си голямо ***! 7 млн.българи имали телефона на Станишев, вярно си голям тъпир!
106
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След като Тиквата успее да си дочете Винету сигурно ще стане и член на Съюза на Българските писатели! Мутрите открай време са искали да се чувстват културтрегери.
105
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересно, че между вожда и поклониците винаги има посредник:)))) Този път бияча на полицаи Вежди:))) Обадил се да наградят и Боко! така Нейков накара Боби Михайлов да благодари на премиера! така и Калин Георгиев накара заложничките от Сливен да благодарят на Боко:) Егати резила! ътози е мноооого по-зле и от бай Тошо:)))
104
6
 
13
 
! Отговори
до 93 преди 12 години
И ти се наричаш ПИЧ,колко ти е доносническата заплата при Борисов...Пич или пич(ка) си...Предателю от такива като теб сме наи-бедната страна в европа.
103
9
 
8
 
! Отговори
Пич преди 12 години
"А какво правим ние, станалите 7 млн българи, които нямаме телефона на Бойко?!"Ами правете същото, каквото правехте по времето на Станишев и Доган, когато и да имахте телефона на Станишев, пак нищо нямаше да се случи. Защо ли? Защото тогава младия премиер, завършил в Москва, беше много зает да източва европейските фондове с другарските фирми. И за това след тяхното управление нямаме нищо друго освен няколко мола. А тогава световна криза нямаше. Други въпроси имаш ли?
102
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че защо вашият Т.Живков не беше ли писател ? Колко тома написа и колко хонорара взе за тях от парите на българите а сега сте ревнали че Бойко не знам какъв бил .Във всеки случай Бойко е 100 пъти по-възпитан и умен от вашият вожд Т.Живков. Нагли дръскачи и ще ми хвалят един *** ,който е явно подлогата на неговата алчна,ненаситна и неблагодарна партия.
101
1
 
7
 
! Отговори
до 93 преди 12 години
Ходи се пери, бе. И аз познавам едни хора дето са на улицата, да ги доведа ли у вас?! Че да не вземат политически пристрастия да изразят. *** *** ... Не знам кой ти каза, че си пич.
100
5
 
7
 
! Отговори
БСП----МАФИЯ преди 12 години
Някои трябва да го спре Борисов за да не стане още по-гибелно положението за БСП-МАФИЯТА,ЗА ТРАКТОРА,ЗА ГОЦЕ-ПРЕСТЪПНИКА,ЗА ДПС,ЗА РЗС........
99
3
 
7
 
! Отговори
чарли преди 12 години
Само простотии се пишат ! ! !
98
11
 
7
 
! Отговори
Цецо преди 12 години
Хей, платени мекерета, защо и сега плюете по бат'Бойко, вместо по подмазвачите от СБХ??? Да не би сам да е поискал да го правят почетен член? Пфууу, вече не ми се четат коментарите тук, дано по-бързо мине времето до изборите, че да ви секнат париците и да спрете!!!
97
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО НА БОРИСОВ.САМО ГЕРБ.
96
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Илияна Раева се обадила на Бойко, той звъннал на една фирма и нещата се решили ...От СБХ звъннали на Вежди, той звъннал на Бойко и нещата се решилиКинодейците потърсили Бойко и нещата се решили ...А какво правим ние, станалите 7 млн българи, които нямаме телефона на Бойко?!Бах ти държавата, щом за да си решаваш ежедневните проблеми трябва да звъниш на Бойко по сто пъти на ден ...Безработните кому да звъннат, инвалидите кому да звъннат, майките кому да звъннат ...?Бойко оторизиран ли е?!
95
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някои трябва да го спре Борисов за да не стане още по-гибелно положението.От *** няма нужда,както и от гризачи.Трябват силни и уравновесени хора срещу напаста на Герб.
94
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За пореден път се видя нивото на "интелигенцията" на България! Карат на принципа, че преклонена главица сабя не я сече! Ама не е вярно:) Ето защо в България никога няма да има авторитети! Авторитетите никога не се унижават!
93
11
 
4
 
! Отговори
Пич преди 12 години
"То така с чужда пита помен и аз знам.Ако искаш ще ти подаря на теб лично къщата на Бойко в Банкя"Ахаа, ама ако ги беше изхвърлил на улицата, сега първи щяхте да се подредите да протестирате и да плюете, нали така? Научихме ви комунистическите номера на вас. Важното е плюене да има. Много правилно действа Борисов, само така. Пукайте се от яд по шевовете. Когато вашите кумири вдигаха пенсии без да имат пари и сключваха неизгодни сделки няколко месеца преди да напуснат властта, тогава си траехте
92
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе драскачи прости кланящи се на един бездарник Станишко и неговата партия кой е по-*** ,защото аз съм на 65 г. и от Т.Живков по-*** не съм виждала, та той се хилеше като *** и в същото време беше толкова хитра и долна лисица,а дъщеря му нима и тя не беше достатъчно *** а вие дето се мислите за умни ги гледахте в захлас и ни ги натрапвахте нон стоп по телевизията ,защото новините започваха с тях и свършваха пак с тях колко гениални са били...Нямам думи за нагрлостта ви е лицемерието ви ,за
91
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Коити иска да се издига да лази в краката на Боико Борисов-това ли е целта @ на занятието.ЖАЛКА КАРТИНКА НА ДЕИСТВИТЕЛНОСТА
90
4
 
11
 
! Отговори
До Пич преди 12 години
Така и не стана ясно, кой ти е казал, че си Пич... Най-вероятно Дим Дуков от ГЕРБ...
89
6
 
15
 
! Отговори
Разочарован преди 12 години
Не сте ли разбрали още, че имаме за премиер Краля Слънце. Ама той е и Гоген. Той е и новият Арнолд. Абе Той е!!!!!!!! Той ни разказа играта на България!!!
88
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"ЩОМ ЗА ТАКИВА ПРАШИНКИ СЕ ХВАЩАТ ВЕЧЕ ПЛАТЕНИТЕ МЕКЕРЕТА И ДРАСКАЧИ НА БСП-МАФИЯТА ЗНАЧИ ЧЕ СА Я ЗАКЪСАЛИ МАКСИМАЛНО.ЗНАЧИ ЧЕ ВЕЧЕ СА НА ДЪНОТО НА ***.....ТОВА Е ЧУДЕСНО.БЪЛГАРИЯ ВЪРВИ НАПРЕД.САМО ГЕРБ.ПЛЕВНЕЛИЕВ-ПРЕЗИДЕНТ.В ТОВА ВЕЧЕ НЯМА СЪМНЕНИЕ."БРАВО ЗА КОМЕНТАРА.