Боевски за дрогата: Скъса ми се чантата, купих нова и...

Не се занимавам с наркотици, заявил шампионът пред властите
Обновена: 28 окт 2011 14:39 | 28 окт 2011 07:00, Красимир Ангелов
391
Боевски за дрогата: Скъса ми се чантата, купих нова и...
Снимка: Reuters

"Чантата, с която пътувах до Бразилия, се скъса и отидох да си купя нова в град Камбуриу. Въобще не съм предполагал, че вътре ще има скрити наркотици. Но ето каква беля стана..."

Това заявил Гълъбин Боевски по време на разпита пред бразилските власти, след като в понеделник  бе арестуван на летището в Сао Паулу с 9 кг кокаин, съобщава „24 часа”.

Олимпийският ни шампион е задържан заради съмнително поведение, преди да се качи на борда на полет 6826 на авиокомпания "Иберия" за Мадрид.  От испанската столица той трябвало да продължи към София.

След направената проверка е намерен кокаин, който бил скрит в стените на чантите и общото му тегло било 9,07 кг. Самият Боевски категорично отрекъл дрогата да е негова.

След обяснението му, че си е купил нови куфари в Бразилия, разследващите му поискали квитанция, но той не могъл да представи такава. Не си спомнял и името на магазина, в който пазарувал. При разпита било изяснено само, че покупката била направена в търговски център в град Камбуриу, щата Санта Катарина, съобщава още вестникът.

15-годишната дъщеря на Боевски Сара, която пътувала с него, също потвърдила това пред разследващите органи. Тя уточнила, че двамата купили чантите три дена преди пътуването обратно за България.

Шампионът и дъщеря му са в Бразилия от 15 октомври. Кацнали в Сао Паулу, а оттам през Навантес същия ден стигнали до град Итажаи, където Сара трябвало да участва в тенис турнира за купата "Санта Катарина". Те отседнали за седмица в местния хотел “Витория”.

Още по темата

В крайна сметка момичето отпаднало на ¼ финал и двамата се приготвили да пътуват. Така по думите на Боевски заради скъсаната чанта отишли до съседния на Итажаи град Камбуриу.

“Не се занимавам с наркотици и никога не съм участвал в такива неща, не съм бил арестуван или разследван до този момент. Нито пък дъщеря ми някога е имала нещо общо с наркотици. Не вярвам въобще тя да е свързана по какъвто и да било начин", е заявил още Боевски пред бразилските власти.

Пред местните органи на реда той премълчал за олимпийските си успехи, а отбелязал само, че има спортно образование и в момента е фитнес инструктор.

Както вече е известно, от Министерството на външните работи (МВнР) официално съобщиха, че  Олимпийският ни шампион по вдигане на тежести е задържан с 9 килограма кокаин. Оттам са готови да предоставят на щангиста всяко необходимо съдействие за намирането на адвокат.

В родния град на шампиона Кнежа също останаха шокирани от новината за задържането на Боевски.

“В Кнежа уважаваме Гълъбин Боевски. Той е най-успелият ни спортист за всички времена. Прочу ни по света и затова заслужено стана почетен гражданин на Кнежа”, каза избраният за трети мандат кмет Симеон Шарабански.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз пък казвам, че е станала грешка в магазина
219
0
 
14
 
! Отговори
до А преди 12 години
Интересно мислене, и все пак, една чанта му се къса, а си купува три във всяка с по 3 килограма или за да си купи 3 чанти, едновременно му са се скъсали 3 стари чанти преди това. Любопитно, кое ли е по-вероятно?
218
5
 
3
 
! Отговори
NERON преди 12 години
GERBA SA SHAIKA RAZBOINICI I NARKOTRAFIKANTI , KATO PO4NETE OT TOZI POMIAR S VID NA TATARIN I STIGNETE DO CECO S 6 TE APARTMANTA ZA GODINI GI SP4ELIL S 4ESTEN TRYD KATO KONSULTANT ,STIGNETE DO BOKO S TUMNATO SI MINALO NA OXRANITEL I PURVI AVER S MADJO ,MARGINITE I PASHATA - I TUKA NEKVI POMIARI MI SE PRAVIAT NA 4ESNO DEMOKRATI I BORCI ZA PRAVDA -NE NA MENE TIA . BULGARIA S TEZI POLITICI E EDNA POMIINA QMA BEZ RED I BEZ ZAKONOST . ZAKONITE SA ZA KOKOSHKARITE I ONIA DETO SE OPITA DA OGRABI BANKA
217
0
 
27
 
! Отговори
weisse wolfe преди 12 години
Така е на битака! Купуваш си чанта за 20$ , а вътре наркотик за 7-8 милиона...*** офертата !
216
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мдааа, и един мармот криеше коката в куфари ..... а на тия от Кнежа им предлагат да шмръкнат по едно в негова чест..... прости хорааааа, прости
215
0
 
0
 
! Отговори
А преди 12 години
"повечето"
214
0
 
3
 
! Отговори
dido преди 12 години
В тази държава - клоака, само полицай или спортист да си.
213
2
 
4
 
! Отговори
NERON преди 12 години
TOZI PO NORMALNA LUJA NE MOJA LI DA IZMISLI ,KUPIL SI 4ANTA AMA TAZI 4ANTA NE E LI BILA MALKO TEJI4KA KOLKOTO 10 L GALON MINERLAN VODA :))) TOVA E KATO S APARTAMENTITE NA CECKO I KONSULTATNTA DOGAN I CVETELINA BANKERKATA S PARITE NA NA BOKO OT MYTRENSKITE GODINI . ISKA6E MI SE TOZI GULUBIN DA GO BEXA GEPALI V THAILAND ILI IRAN S DROGATA I DOJIVOTNA ILI RAZSREL . MINAXA BOR4ESKIYTE GODINI KADETO VSEKI BIVSH SPORTIST SE PRAVE6E NA VELIK ,PONEJE NEMA6E DURJAVA V BG BE67E ANARXIA .A SEGA GO DYHAITE
212
0
 
6
 
! Отговори
fiodor преди 12 години
Както и да го погледнеш...9кг. са си 9кг.,няма начин да не ги усетиш!!!Или може би,защото е щангист тия кг. не му правят впечатление!!!ХА...
211
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
211, непоправим си :))))))))))))
210
11
 
3
 
! Отговори
A преди 12 години
Не е била 1 чанта, а чанти, както повечету коментиращи не съобразяват. 3 чанти по 3 кг всяка не се усеща ако са били големи, пък и щангист. Така че им някаква логика
209
5
 
3
 
! Отговори
Манчо преди 12 години
Отново чета поредната българска простотия във форума. Без дори да се има най-малка представа каква е действителността, някои хора си позволяват коментира по адрес на всички и за всичко, спрямо факти сочени от някои медии, които къде са лъжа къде истина. Пак се обръща на политическа вълна и се ядете един друг. Явно "20 години преход" добре са си свършили работата. Но, в крайна сметка с болно общество и още по душевно болни хора - до тук!
208
0
 
18
 
! Отговори
Алекс преди 12 години
Скъса ми се чантата и си взех една 10 килограмова за да съм сигурен, че ще издържи и останалия ми багаж.
207
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
208, ааа няма стига, ако бяха хванали друг, ти щеше да си първия ревнал, че видиш ли Румбата или Кocтов са виновни. Ама нали е Гълъбинчо, наше момче, излизаме с дежурното "айде да не политизираме". Това е положението, човек на ГЕРБ е заловен в трафик на наркотици в големи размери.
206
0
 
7
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
да не забележи че чантите тежат прекалено тежко,,,е това са си 9кг не е за пренебрегване!дана там съда да не е корумпиран като българският!20г затвор за този *** или муле!Вече и Сарко погна във Франция разни полицаи занимаващи се с проституция и мафиотски сдилки!кога и у нас ще погнат ченгетата занимаващи се с ъс сутеньорство и разпространение на дрога
205
1
 
4
 
! Отговори
pl преди 12 години
Извън спорта професионалното му развитие също е тясно свързано с него. Той е собственик на модерния фитнес център "Боевски 2000", който се намира в националния стадион Васил Левски. Също така внася хранителни добавки, продукти за възстановяване и отслабване. Синът му Пол е футболист, а дъщеря му Сара е тенисистка.(vnasql e i kokain)
204
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
205, спри се бе човек, тази политика ти е взела акъла
203
0
 
8
 
! Отговори
хаха преди 12 години
Видяхте ли какви фитнес Центове има,сигурно са с пари от щанги и скъсани чанти....
202
2
 
3
 
! Отговори
Наркодилър преди 12 години
Гълбинчо сега да не вземеш да изпееш шевовете си от БГ на Бпазилските полицаи.Като си се навил да бъдеш магаренце яж сега магарешкия.То затова имаме контакти на ниво президенти де.Ще те направят жена ми се струва и едвали някои ще ти прати вазелин от България
201
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
202, не те знам какво чувство за хумор имаш, но с 9 килограма кокаин може да измре бая народ. Като гледам само на теб не ти изнася истината за ГЕРБ, доста странно чувство за хумор имате в тая партия.