София чиста от изборни плакати до 3 ноември. Точка!

Общо 40 тона агитационни материали "красят" столицата
Обновена: 31 окт 2011 14:01 | 31 окт 2011 14:00, Красимир Ангелов
9
София чиста от изборни плакати до 3 ноември. Точка!
Снимка: Reuters

До 3 ноември всички партии и коалиции, участвали в изборите за президент и местна власт, трябва да премахнат своите агитационни материали в Столичната община, съобщи началникът на отдел "Контрол по рекламата" в Столичния инспекторат Иво Пенев.

При направените проверки инспекторите са установили, че в столицата на нерегламентирани места са разлепени 4262 агитационни материала, обясни Пенев.

Той припомни, че в София за предизборната кампания са осигурени 294 места за разлепване на агитационни материали.

По думите му 14 партии, коалиции и инициативни комитети имат поставени материали на нерегламентирани места.

От инспектората са съставили общо 201 констативни протокола и по компетентност са изпратени до Общинската избирателна комисия, която трябва да разпореди свалянето на незаконната реклама.

От инспектората са изпратили писма до 14 партии, коалиции и инициативни комитетети с цел припомняне на срока за премахването на материалите.

Такива са получили кандидатите за президенти Светослав Витков, Алексей Петров, както и БСП, ГЕРБ, НДСВ, ОДС, "Нова сила", "Синята коалиция", Партия за хората от народа, ДРОМ, ВМРО-БНД, РЗС, БЗНС и "Атака".

От днес започва проверка дали е започнало премахването на агитационните материали, като това важи и за билбордовете, които съгласно Изборния кодекс трябва да се премахнат в тридневен срок след приключването на изборите.

Глобата по Изборния кодекс е от 1000 до 5000 лева за установено нарушение.

От ГЕРБ, "Атака" и БСП са декларирали, че ще премахнат сами поставените агитационни материали на определените места и извън тях. На тях ще бъдат дадени още три дни след 3 ноември, за да се премахне агитацията.

По изчисления на инспектората разлепените агитационни материали за тези избори на определените и извън определените за целта места са общо около 40 тона.

От инспектората са провели разговори с фирми, занимаващи се с оползотворяването на хартия, които ще почистят афишните колони, след като изтече законоустановеният срок.

Водени са и разговори за включването на лица, осъдени на общественополезен труд, в акцията по почистването на града от агитационните материали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Обикалях квартала и навсякъде плакатите на ГЕРБ са сложени на витрините на магазини и кръчми на входовете на платени паркинги ,сервизи лесно ще ги махнат !Други плакати не съм виждал с някои изключения единични бройки
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко дървета в Амазония са заминали залудо...
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми Варна? Наш Киро?
6
0
 
10
 
! Отговори
до 4 преди 12 години
сакън, недей! ще ти залепне на за.ника и после с телена четка ще трябва да стържеш
5
0
 
15
 
! Отговори
АЛО КМЕТИЦАТА... преди 12 години
....ДИДИ,...ТИЯ ГДЕТО НЕ СА СИ ПОЧИСТИЛИ ПЛАКАТИТЕ ----ДА БЪДАТ ГЛОБЕНИ!!!!АМА ЯКО , ФАНДЪЧЕ......ЗА ЗАМЪРСИТЕЛИТЕ НА СОФИЯ---ЯКИ ГЛОБИ!...ИНАЧЕ ...И АЗ ПОЧВАМ ДА ПРАЙМ ,БЪРДАК ...ОТКЪДЕ МИНЕМ!САМО РЕД ,ЗАКОН И ...ПЪЛНА ДИСЦИПЛИНА!ЗА НАРУШИТЕЛИТЕ--ОБЩЕСТВЕНО-ПОЛЕЗЕН , ТРУД!!!!ТРУДА Е ПЕСЕН---МАМКА МУ....ДА СЕ НАУЧАТ ДА ПЕЯТ!
4
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тая хартия е много твърда и хлъзгава иначе щях да ги събирам да си бърша ***
3
9
 
9
 
! Отговори
ТЦТЦТЦ преди 12 години
До вчера ги разлепяха,от днес ги махат.***!
2
0
 
28
 
! Отговори
? преди 12 години
Във Велико Търново предизборните плакати биват чистени, като се късат от стълбовете и се хвърлят небрежно до самия стълб ... всички партии процедират по този начин на "чистене" !!
1
19
 
13
 
! Отговори
Спонсор на МВР преди 12 години
Това не важи за ГЕРБ, както и всички останали закони и разпоредби.