Фонтан по европейски откри Фандъкова

Догодина Борисовата градина "ще светне", обеща тя
Обновена: 15 ное 2011 14:06 | 15 ное 2011 14:06,
113
Фонтан по европейски откри Фандъкова
Кметицата на София Йорданка Фандъкова откри нов фонтан в Южния парк. Снимка: БТА

Входът на Южния парк откъм бул. "Витоша" е ремонтиран и е с нов фонтан. Кметицата на София Йорданка Фандъкова се похвали с него пред журналисти и обобщи, че вече са обновени седем декара от тази част на парка.

Подменени са настилките, пейките, поставено и е ново осветление. Изградена е поливна система в зелените площи.

"Важно е, когато реконструираме и възстановяваме паркове и знакови градски пространства, да спазваме философията и стила, заложени от проектантите", обясни идеята си кметът.

В ремонта са инвестирани 850 хиляди лева от бюджета на общината, а други 132 хиляди лева е струвало обновяването на фонтана в началото на парка.

Той е първият в столицата, който отговаря на изискването да е с поставени извън него помпени съоръжения, което влиза като задължително от края на 2013 г. Освен това е с монтирано цветно осветление.

През следващата година такъв ремонт ще има на фонтана пред Народния театър. Изготвена е програма за реконструкция и на останалите фонтани в столицата.

"В последните 2-3 години работим по програма за реконструкция на парковете и знаковите градски пространства, която включва и осветлението", каза Фандъкова.

Вече осветени са паркът "Гео Милев" и този при църквата "Св. Петър и Павел", даде примери кметицата.

Следващата година тази програма ще продължи с изграждане на осветлението в централната част на Борисовата градина.

Йорданка Фандъкова каза, че по традиция на 1 декември ще бъде запалена коледната елха в София, и успокои столичани, че фирмите по снегопочистването са готови за зимния сезон. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
2
 
! Отговори
око преди 12 години
до: 5qКак пък реши че това е алуминий?! Или иначе няма да има основание за критика?
111
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига с това "кметица" бре неграмотници! Няма такава длъжност. Спрете се малко!КМЕТ, КМЕТ, КМЕТ е длъжността! КМЕЕЕТ....
110
1
 
3
 
! Отговори
5q преди 12 години
Хм, че е позьорщина - позьорщина е, ама и като гледам тоя хубав алуминиев парапет на фонтана...дали ще изчезне бързо-бързо благодарение на *** ??? Няма как просто те да не го забележат ! Или някой с пушка ще спи там денонощно да го пази ?!? Че то 2 пъти вече рязаха/изчезва опашката на лъва от Лъвов мост, та тука няма да се справят тихо и бързо ли... дано да греша.
109
1
 
2
 
! Отговори
До 108 преди 12 години
Човек с мааалко по-висок индекс " Q ", би разбрал иронията. Та в София има шопи, колкото по морето рибари.Та, господине, иначе казано: Новите " ШОПИ", бързо забравиха от къде са тръгнали.По-просто от това - аферим!
108
1
 
2
 
! Отговори
за кучетата преди 12 години
Колкото повече бездомни кучета има,толкова повече пари се въртят.Еко равновесие уж ги лови,обезпаразитява и кастрира и получава по стотарка за пес.Всяко псе носи пари на природозащитниците.Никой освен ухапаните и изнервените от денонощния им лай граждани няма полза да се махнат.
107
1
 
2
 
! Отговори
107 преди 12 години
Нещо си искал да кажеш ама не си могъл да се изразиш.Кво плащаш,кой бяга по тъча и къде е тъч линията?Кви шопи,три милиона ***,сигурно и от твойто населено място повечето са у София.Абе мани.
106
3
 
4
 
! Отговори
Май.. ви шопи преди 12 години
Чиста проба дьомбели са тия у София, ейй. Ние ще си плащаме чинно и почтено, а тия Андрешковци се по тъча. Затова хванеш ли на тясно софийски ***, дери го яката.
105
1
 
3
 
! Отговори
евалата преди 12 години
Аре сега да оправим всички тротоари че си късам обувките през два месеца в разбитите плочки и се спъвам през два метра, *** разбитите тротоари имаме...Браво за парка ама и такива плочки и по тротоарите няма да е зле има че само в БГ са толкова зле улиците
104
2
 
4
 
! Отговори
za Fandakito преди 12 години
Бравоооо Бравооо аз го видях парка си има вид вече, преди имаше сергиии за семки и пуканки и *** се къпеха във фонтана, евалата вече можем да кажем че ГЕРБ са най-малкото зло в държавата
103
1
 
5
 
! Отговори
Катерина преди 12 години
Станало е прекрасно! Много се радвам, че най- накрая имаме кмет, който не само обещава, но и изпълнява обещанията си!
102
1
 
5
 
! Отговори
Анна преди 12 години
Ей аман от недоволни в тази държава? Парка беше в доста занемарено състояние и трябва да се радвате на този ремонт! Поздравления на Кметицата за добре свършената работа.
101
4
 
3
 
! Отговори
СЕЛ ТАК преди 12 години
ще седя край фонтана и ще цъкам ЦЦЦ БреЙЙЙ...коЛко СмВЕлики и да Имах и малко Прички да се поЧерПя за НеЙно З драВе.....
100
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
''В ремонта са инвестирани 850 хиляди лева от бюджета на общината, а други 132 хиляди лева е струвало обновяването на фонтана в началото на парка.''Дааааа!Преди когато Бойко беше кмет една госпожа обикаляше из парка и търсеше спонсорство за този фонтан от държащите кафенета,заведения и сергийки в парка срещу обещание за договори за работа в същия парк на същите.Понеже разбра,че работата е сезонна се отказа.Тогава бяха нужни около 200 000 лева.Направи се ремонт на стария,но днес пак,а кой плаща
99
1
 
3
 
! Отговори
Keti преди 12 години
Някой може ли да каже колко време и отне на Фандъкова този ремонт.а така, а сега сметнете за следващия мандат колко паркове ще ремонтира! Поздравления за кмета на София!
98
2
 
4
 
! Отговори
СВЕТНЕ преди 12 години
Да и по-догодина ще ПОКАФЕНЕЕ от КУЧЕШКИТЕ *** от домашни "любимци" и улични превъзходни..Юрганке, докато не разкараш псетата, всичко ще е кофти
97
4
 
10
 
! Отговори
nero преди 12 години
Това е кмет! Столичани поискаха ремонт и осветление на Южен парк и за няколко месеца това вече е факт. Браво!
96
1
 
4
 
! Отговори
Диди преди 12 години
А за площадките ? Махнаха почти всички в парка, направиха само една.
95
1
 
4
 
! Отговори
Диди преди 12 години
Направили ремонт на най-напечените места, дето никой няма да седне, освен, ако няма за цел да получи слънчев удар. Да не говорим за езерото на другия вход, дето всяка седмица един с гумени ботуши гази вътре да събира мръсотиите, вече е зеленясало. Поне ледена пързалка да бяха направили на негово място.
94
5
 
7
 
! Отговори
NAK преди 12 години
Страхотен е днес минах оттам и целия парк ще стане супер, едно голямо браво на кмета и общината.
93
1
 
7
 
! Отговори
Диди преди 12 години
Аз пък да припомня, че този фонтан го преправяха и му рязаха с фанфари лентата преди две години, май някой се чуди как да усвои едни пари... в джоба. Защо не питате майките какво трябва се ремонтира наистина в този парк- алеите са целите в бабуни и дупки, не е асфалтирано не знам откога. А кучетата кога най-накрая ще ги прибере госпожата? Ходят на глутници из парка, направо да те е страх да ходиш сам там.