Фонтан по европейски откри Фандъкова

Догодина Борисовата градина "ще светне", обеща тя
Обновена: 15 ное 2011 14:06 | 15 ное 2011 14:06,
113
Фонтан по европейски откри Фандъкова
Кметицата на София Йорданка Фандъкова откри нов фонтан в Южния парк. Снимка: БТА

Входът на Южния парк откъм бул. "Витоша" е ремонтиран и е с нов фонтан. Кметицата на София Йорданка Фандъкова се похвали с него пред журналисти и обобщи, че вече са обновени седем декара от тази част на парка.

Подменени са настилките, пейките, поставено и е ново осветление. Изградена е поливна система в зелените площи.

"Важно е, когато реконструираме и възстановяваме паркове и знакови градски пространства, да спазваме философията и стила, заложени от проектантите", обясни идеята си кметът.

В ремонта са инвестирани 850 хиляди лева от бюджета на общината, а други 132 хиляди лева е струвало обновяването на фонтана в началото на парка.

Той е първият в столицата, който отговаря на изискването да е с поставени извън него помпени съоръжения, което влиза като задължително от края на 2013 г. Освен това е с монтирано цветно осветление.

През следващата година такъв ремонт ще има на фонтана пред Народния театър. Изготвена е програма за реконструкция и на останалите фонтани в столицата.

"В последните 2-3 години работим по програма за реконструкция на парковете и знаковите градски пространства, която включва и осветлението", каза Фандъкова.

Вече осветени са паркът "Гео Милев" и този при църквата "Св. Петър и Павел", даде примери кметицата.

Следващата година тази програма ще продължи с изграждане на осветлението в централната част на Борисовата градина.

Йорданка Фандъкова каза, че по традиция на 1 декември ще бъде запалена коледната елха в София, и успокои столичани, че фирмите по снегопочистването са готови за зимния сезон. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** офца да беше дала парите на БАН да направят топлофикация по ефективна от към енергиен ресурс ?
91
1
 
4
 
! Отговори
Мартин преди 12 години
предишния кмет тръгна да чисти софия от нежелани реклами (на трафопостове, стълбове и тн съоръжения) виждаха се напръскани забрани и глоба 250лв. да ама, закон няма, процедури няма и сега пак гледаме оръфани хартиики да висят отвсякъде...
90
3
 
5
 
! Отговори
Мартин преди 12 години
'трябва да се прекрати работата на парче' - герберска лицемерщина след като точно това и правят. един фонтан предизборен отвориха есента - голяма работа! пари хвърлени на вятъра за ниско качествени материали и ниско технологична изработка заради която всяко ново павенце се люлее на мястото си. апропо, какво стана с новия тротоар по Бяла Черква? тези кратери които зеят там за какво се имат?
89
1
 
13
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 12 години
А кръстника Румен Петков , кога ще го сефтоса !?
88
3
 
7
 
! Отговори
кмет преди 12 години
сетих се за една друга велика инвестиция но на предишния кмет. Та онзи гении на словото и майстор на ножицата с гордост обяви че е поставил подвжни цилиндри по графа за 300 000лв. които трамвайте с дистанционно да си спускат а колите да не могат да влязат. Месец 2 по късно ги махнаха защото не работеха :))))
87
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Може би 30 хил. за фонтан и 100 хил. за представителни разходи или за раздел Други разходи.
86
3
 
5
 
! Отговори
132 000 за фонтан преди 12 години
супер - на тая цена горе долу е и двустаен апартамент в някои квартали, като материали вложени в строителството са си направо съизмерими, направили ремонт хубаво... ама как не ги е срам да си признаят колко пари са дали. не ми се рови в момента да търся цена на детска градина, ама май една детска градина ще излезе колкото 4 5 фонтана. Фонтан фонтан ама европейски :-)
85
1
 
4
 
! Отговори
до 85 преди 12 години
Затова трябва да има разбивка на разходите за такива неща, ама тогава какъв кяр щеше да има да си на държавна работа.
84
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не са ли малко множко кинтите за седем декара, щото го видех ремонтчето, верно фонтанчето свети, ама не е по-различно от старото, а за десет лампички и 300 плочки много фанфари много нещо бе
83
1
 
3
 
! Отговори
Див Петел преди 12 години
Е добре де, що точно от *** почна...?
82
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
81-София е в такъв вид .защото досега никой не и е обръщал внимание.Не може за 2 години - да се заличи бездействието на предишните .
81
2
 
6
 
! Отговори
razgradski pop преди 12 години
абе много е анемичен този фонтан нещо...
80
8
 
14
 
! Отговори
Муки преди 12 години
София е тъжно, сиво и уродливо гето. На европейците им се повръща, като дойдат тук. Няма друга столица с толкова дупки, коли по тротроарите, улични ***, неуеднаквен стил, замърсен въздух и липса на инвалидни пособия. На всички тези неуредици, селянчето от Самоков, направило някакво шадраванче, на което ще се къпят *** през лятото.
79
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз съм от Пловдив и ви завиждам за Данчето!
78
2
 
2
 
! Отговори
Ясно преди 12 години
Бай Драгойчо, то така излиза, че по-голямата част от Европа и САЩ са едни големи червени ***.
77
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво,една хубава новина
76
1
 
3
 
! Отговори
еййй РЕКЛАМА преди 12 години
начи ся номерата на кауна-картоф ги знаем...не е нужно никой да се хвали какво е направил с НАШИТЕ ПАРИ- парите на народа !!! от 100 млн. лв. събрани от такси,глоби и данъци едва 5-10% отиват за някой парк или детска градина,другите си ги разпределят другарите от Гроб,бкп и т.н.
75
5
 
19
 
! Отговори
Хм преди 12 години
***, кметице, *** - това е ПРОБЛЕМ за решаване - пука ми за некво фонтанче!Сутринта бяха цяла глутница ( около 10-12 добре охранени звяра ) на паркинга на бл 40 в Младост 1 - не дават ни сакат човек самичък да мине, ни възрастна баба, ни човек с домашно куче - адска пасмина!Решавай радикално и веднъж завинаги проблема, докато не ни е писнало и не почнеме да стреляме на месо, че не е ясно къде ше спреме!
74
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На голо шкембе - чифте пищоф!
73
2
 
13
 
! Отговори
Бай Драгой преди 12 години
Фонтаните не ставали за ядене. Така е. За ядене трябва да се правят пари, но със собствени сили, храна наготово ЕС много рядко дава. Човек бачка, получава пари. И тогава яде със спечеленото. Ясно ли е това на червените ***?