Фонтан по европейски откри Фандъкова

Догодина Борисовата градина "ще светне", обеща тя
Обновена: 15 ное 2011 14:06 | 15 ное 2011 14:06,
113
Фонтан по европейски откри Фандъкова
Кметицата на София Йорданка Фандъкова откри нов фонтан в Южния парк. Снимка: БТА

Входът на Южния парк откъм бул. "Витоша" е ремонтиран и е с нов фонтан. Кметицата на София Йорданка Фандъкова се похвали с него пред журналисти и обобщи, че вече са обновени седем декара от тази част на парка.

Подменени са настилките, пейките, поставено и е ново осветление. Изградена е поливна система в зелените площи.

"Важно е, когато реконструираме и възстановяваме паркове и знакови градски пространства, да спазваме философията и стила, заложени от проектантите", обясни идеята си кметът.

В ремонта са инвестирани 850 хиляди лева от бюджета на общината, а други 132 хиляди лева е струвало обновяването на фонтана в началото на парка.

Той е първият в столицата, който отговаря на изискването да е с поставени извън него помпени съоръжения, което влиза като задължително от края на 2013 г. Освен това е с монтирано цветно осветление.

През следващата година такъв ремонт ще има на фонтана пред Народния театър. Изготвена е програма за реконструкция и на останалите фонтани в столицата.

"В последните 2-3 години работим по програма за реконструкция на парковете и знаковите градски пространства, която включва и осветлението", каза Фандъкова.

Вече осветени са паркът "Гео Милев" и този при църквата "Св. Петър и Павел", даде примери кметицата.

Следващата година тази програма ще продължи с изграждане на осветлението в централната част на Борисовата градина.

Йорданка Фандъкова каза, че по традиция на 1 декември ще бъде запалена коледната елха в София, и успокои столичани, че фирмите по снегопочистването са готови за зимния сезон. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
26-ти от умиращите ли си ? Направо ти се чудя с какви сили си написал това ?
31
2
 
14
 
! Отговори
хъм преди 12 години
Като цяло идеята е добра, обаче... Във връзка със силно замърсения въздух в големите БГ градове по мое лично и скромно мнение, трябва незабавно да се предприемат мерки, да се посадят хиляди дървета, храсти и декоративна растителност - на хората им трябва въздух.Да се намери начин улиците да се мият, през лятото особено. Общината да вземе мерки и срещу гризачи - плъхове, мравки и *** в канализацията, задължително да се поставят филтри на комините на предприятия и фабрики и т.н.,а не фонтани
30
2
 
9
 
! Отговори
до 15 преди 12 години
Не смей да възразяваш срещу изпражненията на кучета, че ей сега ще ти обяснят как истинският враг са майките с малките деца. А кучешките нечистотии по-добре да ги приемаме като визитна картичка на техните стопани, тяхното социопатно мнение за хората и маркировка на териториите им.
29
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз съм гласувал за Фандъкова за да ми прави фонтани, улици и градинки, а не да дава пари на некадърници(като тия отдолу под мен), били умирали от глад-хахахахаха
28
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"красотата ще спаси света"
27
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми кой нощно време се разкарва там освен разни наркомани и други подобни понеже полициътъ ги пази...."Сред райската атмосфера създадена от община Софето, хилядите наркомани жадно смучат тревичка в приятна обстановка..." Ахи хи хи хи хи хи хи хи ааахихихихихиНе мое пипате бизнеса ей !
26
18
 
11
 
! Отговори
123 преди 12 години
Абе Фандъкова, абе Бойко ! Хората умират от глад, вие фонтани и градинки ще ми правите! Направете нещо полезно, ако не можете, отстъпете местата на хора които могат!
25
12
 
9
 
! Отговори
до 20 преди 12 години
те понеже всички други неща са ни цъфнали и вързали, само фонтанчета ни липсват
24
5
 
5
 
! Отговори
сигурност преди 12 години
До 19 - Мина-Има верни неща в написаното от теб,но си неграмотна,по-добре не пиши,излагаш се...
23
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
браво на Фанъкова !
22
9
 
6
 
! Отговори
Уууууууу преди 12 години
Аман от *** гербери аманнн ...Предизборно ще ми откриват нови паркови пространства , фонтани и ще ми строят детски площадки .Опа , *** те изборите минаха мммм , нищо след 4 години пак ще има избори така , че Фандъкова да не ми се прави , пак си е предизборно - нали другари :)
21
7
 
3
 
! Отговори
кака Гана преди 12 години
Бульо Данче-е-е-й! Идим , мъри, идим...Жъ пооперем малко парцальки в туй гулямо корито, че въшлясайми в провинцията...Тъй , тъй, вика и наш Цоньо, дет работи на идно такова курито във Францията: "Мамо, вЪри пери там в Софията при кака Данчи, да не абиш вудътъ на селу, че много скъпа я направия. Тя кака Данчи жъ ти даде и сапунь. Нъли за туй гласувайми за нея и за батя Боко, а и за онуй мумченци...Расимчо ли беши Росену ли беши, ама няма значении, де". Поздрави *** кака Гана, ида скору!
20
5
 
13
 
! Отговори
? преди 12 години
четейки коментарите, явно ние Българите не заслужаваме нищо по добро от това което ни се случва от векове. Все пак ще кажа БЛАГОДРЯ на столична община и кметицата за това че поне се правят нови и хубави неща на които да се радваме всички. А на пишещите по долу, ходете го разрушете тоя фонтан, изпикайте се отгоре и си изхвърлете и *** там, тогава явно ще сте доволни.
19
9
 
10
 
! Отговори
Мина преди 12 години
Не че съм против да има паркови и фонтани, но мисля че по време на криза хората не се интересуват от градинки и фонтани. Народа иска сигорна работа, спокойствие и сигорност, а това го няма. Какво да прави безработния да почива в градинките и да се любува на фонтаните, това да ли ще го стопли и нахрани. Българина е с най-ниска заплата и с най-малка пенсия и с голяма безработица, а дигаме пенсинната възраст, това значи че няма да се пенсионират много хора, защото просто няма къде да работят.
18
5
 
7
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
По-добре да се нарича ... Устата на Боко по софийските въпроси....
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Но е излязла от контрол популацията на дивото прасе в Южният парк и да не стане като миналата зима когато идваха глутници кучета от цяла София да го ловуват.
16
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що я нема големата ножица - Бойко тиквата?
15
8
 
13
 
! Отговори
живущ до Южния парк преди 12 години
А дали новият фонтан не е заради сградата отсреща? Имам чувството, че оправиха входа на Южния само заради нея. Няма лошо парковете да се пооправят, но не само централните им части, а изцяло. Ако човек се поразходи из Южния парк ще види лъскава централна част и занемарени и мръсни странични алеи, където основно се разхождат майките с деца, карат велосипедисти и т.н. Няма да споменавам не добре поддържаната трева, пълна с *** от кучета, непочистените храсти, кърлежите и комарите.
14
18
 
13
 
! Отговори
fck преди 12 години
абе я марш бе фонтани ми открива..... хората нема кво да ядат фонтани и градинки.. БДЖ фалира, ....... фонтани и градинки.. народа измира от нищета... пак фонтани и градинки.. Евалаааааааааа бацка страшна раота е тва ***. А борисовата ще светне .. според мойте изчисления някъде към 2025-та когато вече ще има хора на марс. да някъде там ;)
13
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Данче, ела и в Сливен да направиш стотина фонтана. Дупките отдавна ги изкопа Лечков:)