Фонтан по европейски откри Фандъкова

Догодина Борисовата градина "ще светне", обеща тя
Обновена: 15 ное 2011 14:06 | 15 ное 2011 14:06,
113
Фонтан по европейски откри Фандъкова
Кметицата на София Йорданка Фандъкова откри нов фонтан в Южния парк. Снимка: БТА

Входът на Южния парк откъм бул. "Витоша" е ремонтиран и е с нов фонтан. Кметицата на София Йорданка Фандъкова се похвали с него пред журналисти и обобщи, че вече са обновени седем декара от тази част на парка.

Подменени са настилките, пейките, поставено и е ново осветление. Изградена е поливна система в зелените площи.

"Важно е, когато реконструираме и възстановяваме паркове и знакови градски пространства, да спазваме философията и стила, заложени от проектантите", обясни идеята си кметът.

В ремонта са инвестирани 850 хиляди лева от бюджета на общината, а други 132 хиляди лева е струвало обновяването на фонтана в началото на парка.

Той е първият в столицата, който отговаря на изискването да е с поставени извън него помпени съоръжения, което влиза като задължително от края на 2013 г. Освен това е с монтирано цветно осветление.

През следващата година такъв ремонт ще има на фонтана пред Народния театър. Изготвена е програма за реконструкция и на останалите фонтани в столицата.

"В последните 2-3 години работим по програма за реконструкция на парковете и знаковите градски пространства, която включва и осветлението", каза Фандъкова.

Вече осветени са паркът "Гео Милев" и този при църквата "Св. Петър и Павел", даде примери кметицата.

Следващата година тази програма ще продължи с изграждане на осветлението в централната част на Борисовата градина.

Йорданка Фандъкова каза, че по традиция на 1 декември ще бъде запалена коледната елха в София, и успокои столичани, че фирмите по снегопочистването са готови за зимния сезон. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
3
 
! Отговори
ахахх преди 12 години
бе как нема да светне ке я запалим целата са за нова година че грее като елха :)
71
4
 
10
 
! Отговори
г-жо Кмет ... преди 12 години
Само да попитам кметицата . Фонтани , паркове , детски градини не се ли откриват само преди избори . Другарите досега само така правеха 3 години мързелуване и нищоправене , само кражби и далавери и в годината преди изборите вдигнат заплати и пенсии с по 10 лева и открият някой мащабен гьол тип Цанков камък , водно огледало за стотици милиони с огромно обществено значение и пратят пенсионерите на море през Ноември в техните им хотели , че да дооткраднат какво е останало от бюджета за годината.
70
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тъкмо да хване -5 и следващата година нов ремонт , те такива съоражения се зазимяват сега не се демонстрират.Ама да види народа как от 100 милиона сме дали един и да го направим на голяма реклама.
69
2
 
12
 
! Отговори
хубаво преди 12 години
Въпреки доста от негативните коментари, мисля че новината е хубава, всяко построено нещо заслужава адмирации. Бил съм студент в София и живеех на квартира в началото на парка. И въпреки това, не може ли да се намерят пари и за увеличаване фонда ин-витро, че сега е 5 пъти по-малко от парите за подслушване например. Наистина, казвам го сериозно, без капка ирония, все пак освен нашето поколение, да му се радват и други поколения. Защото има едни по-*** поколения, те няма само да му се радват..
68
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво за ремонта на Южния парк! Общо взето всички паркове в София имат належаща нужда от ремонт и подмяна на осветлението.Дано да се построи и парк Възраждане, че там нещата нямат развитие вече доста години.
67
4
 
7
 
! Отговори
Maraba преди 12 години
Само да попитам кметицата-у късна есен не се ли източват фонтаните?
66
3
 
4
 
! Отговори
Maraba преди 12 години
Тече акция във Факултета по-раздавене на безплатен *** и ....под строи към новата придобивка.
65
4
 
5
 
! Отговори
MARSH NA SELO! преди 12 години
do 2 sedmici shte byde osran i tozi fontan ot selqndurite i provincialistite koito pikaqt i povryshtat vytre
64
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 61ЯЖ АТ ХЛЯБА НА СОЦИАЛНИЯ ПРЕЗИДЕНТ ГОЦЕ!КАК НЕ СЕ НАЯДОХТЕ?ЗА ДА СЕ ПРАВИ НЕЩО И ДА ОСТАНЕ НЯКОИ Е ИЗКАРАЛ ХЛЯБА НА ДЕЦАТА СИ!НАЛИ НЕ СИ МИСЛИШ ,ЧЕ КМЕТА СЪС СИЛАТА НА МИСЪЛТА Е НАПРАВИЛА ФОНТАНА И РАБОТНИЦИ НЕ СА ВЗЕЛИ ЗАПЛАТИ!ЧЕРВЕВИ ЧЕРНОГЛЕДЦИ!
63
5
 
16
 
! Отговори
Смях преди 12 години
Другарите са толкова остроумни , че те всичко го свеждат до яденето.Асфалт не ядат , фонтаните не ги хранят , спортните зали и площадки не ги топлят , абе дай им на другарите само турски сериали и от време на време някой конгрес на партията .Магистрали не са им нужни , метро не им трябва - за музеи театри въобще не им споменавайте , защото не знаят , какво е това и ще ви попитат дали се ядат.Последен въпрос Интернетът яде ли се , че по цял ден е пълно с мрънкащи другари по сайтовете.
62
2
 
8
 
! Отговори
Momchil преди 12 години
До 61 ::: А ако има и кой направо да ти сложи хляба в устата без да си мръднеш пръста ще е най-добре, нали ?!
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ех много обидчиви :)) и на политика го обръщат. "Бай ***" е виждал фонтани и басейни с насочени струи, така че, 51 си мисли, че ако нямаш вкус по-добре да не правиш нищо, а да попиташ някого, за да си струва. Честито на Южен парк!
60
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТИЯ ФОНТАНИ НЕ МОГАТ ДА СЛОЖАТ ХЛЯБ НА МАСАТА НЯМА ФАЙДА ОТ ФАНДЪКОВА !!!!!!
59
1
 
3
 
! Отговори
az преди 12 години
Щом фирмите са готови да чакаме да ни изненада снега.
58
2
 
10
 
! Отговори
браво преди 12 години
Нормално. Другарите както оплюват сега фонтана , градините - така оплюваха и спортната зала .Но Сергей първи отиде на концерт на Шаде , в други ден има концерт в тази оплювана зала на Том Джоунс , а догодина ще сме домакин на финалите на Световната лига по волейбол . Трябва да разберете , че не може само да се оплюва и мрази , а да се оценява и малкото направено и да се насърчават хубавите неща които се случват. Защото утре ,вие ,децата ви и родителите ви ще се разхождат в този парк .
57
5
 
4
 
! Отговори
Мариика, не от София преди 12 години
на гол корем шарен ремен, са казали хората! В софия си правят фонтани, а ББ иска да ни кара картофи да садим и животни да гледаме..:)))) и да се пенсионираме на 70.. ?!?! ЖАЛКА РАБОТА, НООО ТОВА СИ ИЗБРАХМЕ..;)
56
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Въпросът не е само фонтана в южния парк дали е хубав?Въпросът над всичките ми въпроси е :ДАЛИ СОФИЯ НАМЕРИ ГРИЖОВНО УПРАВЛЕНИЕ?НОВИ ДЕТСКИ ГРАДИНИ И РАЗШИРЕНИЕ НА СТАРИТЕБОЛНИЦИТЕ ПРИДОБИВАТ ВИД бяха изтърбушени и по-мръсни от обори!УЧИЛИЩАТА СЕ РЕМОНТИРАТ,КВАРТАЛИТЕ УЖ БАРОВСКИ БЯХА НА СЕПТИЧНИ ЯМИ и там се работи за канализация!ДАНО СИ ЧИСТИМ СЛЕД КУЧЕТАТА И ДА СИ НАМИРАМЕ МЯСТОТО НА ***!
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да направят едно такова и на хипопотамите в зоологическата, че там на едни теракотени плочки са ги оставили като в някаква канцелария.
54
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо няма Източен парк в София?
53
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а докато "светне", колко още трупа ще има в Борисовата, Г-жa Тиква?