Полиция барикадира парламента

Синдикатите организират протест "НЕ на промените в пенсионната реформа"
Обновена: 30 ное 2011 09:39 | 30 ное 2011 09:38,
278
Полиция барикадира парламента
Снимка: архив Булфото

От ранни зори е засилено полицейското присъствие около парламента заради предстоящия национален протест срещу промените в пенсионната система.

Униформени трескаво поставят метални заграждения около сградата на Народното събрание.

Коли на жандармерията са паркирани между Софийския университет и парламента.

Още по темата

От 13.00 часа пред парламента се очаква да се проведе националната протестна демонстрация – митинг под мотото:

"НЕ на промените в пенсионната реформа, орязващи правата на българските граждани и срещу отнемане на допълнителното трудово възнаграждение за клас прослужено време".

Очаква се протестът да бъде подкрепен от близо 25 000 души – миньори, железничари, учители, здравни работници, земеделци, служители на МВР и студенти.

Шествието на КТ "Подкрепа" ще започне от Национален стадион "Васил Левски" в 11.30 часа и ще премине по ул. "Гурко" – бул. "Васил Левски" – бул. "Цар Освободител" до площад "Народно събрание".

Протестният лъч на КНСБ пък ще започне от пл. "Македония" 1 в 11.30 часа и ще премине по бул. "Хр. Ботев" – бул. "Стамболийски" – бул. "Мария Луиза" – бул. "Дондуков" – бул. "Цар Освободител" до пл. "Народно събрание", където двата лъча ще се съберат точно в 13 часа пред НС.

Поради шествието поетапно ще бъдат затваряни улици в центъра на София, съобщиха от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
1
 
20
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
До 207 - Стига с тези синдикати - важното е ние какво ще направим! Ще се съгласим ли да ни тъпчат до гроб? Аз не! Това управление е антисоциално! Къде им са данък лукс, орязаните привилегии, вноските от държавата в Сребърния фонд от приватизациите, парите на хората от пенсионните фондове и здравния резерв, които цапцаросаха, парите от фискалния резерв? Да си чул отчет за нещо изхарчено?Бедните издържаме богатите!Управление,което насажда омраза и разединява една нация,не е никакво управление!
210
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
яяяя кой го е страх от Любов Народна ?София прилича на военна зона с всичките фуражки по кръстовищата
209
1
 
4
 
! Отговори
bg преди 12 години
USA i "Koalicijata na mnogo jelaeshtite"osvobodiha i demokratiziraha Afganistan i Irak,i tam ve4e nema pensionni sistemi.Bulgaria izostava ot Afganistan i Irak.Uorlik e vbesen.
208
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че от къде намериха полицаи да им вдигат барикадите,бре????? Нали и МВР стачкува!!!Или и тази стачка, ще е само за отчитане на дейност на синдикатите, иначе как ще знаят хората , че има и такава структура, за "защита на правата на работниците"!
207
3
 
16
 
! Отговори
Джони преди 12 години
Ако псевдонационалните телевизии не бяха *** на всички власти и не го смучеха на ***,щеше цяла България да знае какъв е ПРЕСТЪПНИК и щеше да е изритан отдавна!!!
206
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Таксиметровата компания на Трактора участва ли в протестите? А *** от СИЛА?
205
3
 
3
 
! Отговори
bg преди 12 години
Radio "Svobodna Evropa"toku-shto suobshti 4e na zapad vuzrastnite ne polu4avat pensii.Pensiite bili komunisti4eska otjivelica i trebva da gi otmenime,za da staneme dostoen sauznik na NATO-OTAN.
204
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Малеее страххх....
203
4
 
5
 
! Отговори
Без коментар преди 12 години
Искам да знам какво направиха синдикатите за НАРОДА и БЪЛГАРИЯ през последните 10 години?Ако някой ми отговори смислено, може и да ги подкрепя!!!
202
2
 
1
 
! Отговори
bg преди 12 години
Az predlagam da se uveli4at pensiite na bulgarite i da se namalat pensiite na zapadnoevropei4ite.
201
2
 
17
 
! Отговори
Виждам преди 12 години
Разбира се , че ще се барикадират! Защо си мислите в бюджет 2012 най-много пари са предвидени за МВР ? Защото ги е страх от хората, от народа! Армията ни 20000, полицаите 3-4 пъти повече! Явно заплахата за парламента не идва извън държавата, а отвътре.
200
1
 
9
 
! Отговори
RRR преди 12 години
Ама защо полицията барикадира парламента. та нали там са тези избрани с всенародната любов и подкрепа? Те от нея ли се страхуват?
199
1
 
22
 
! Отговори
Цецко Анастасов преди 12 години
Защо ще правите заграждения: пуснете ги вътре, та да видят депутатите му с депутати, че трябва да работят за благо роду , а не за благо джобу. Можеха да направят магистратите изборни, та да изметем продажната пасмина - не го направиха, защото от хаоса и те кярат, а леля Цуца , А.Анастасов и Ек.Михайлова също са юристи; можеха да накарат мултимилионерите да платят на пазарни цени заграбените стотици декари земя по черноморието - не го направиха, защото депутати като Емил Димитров и сие също се облажиха; можеха да махнат през пролетта 20-те заплати на силоваците и съдиите и това не направиха, защото са преплетени като свински черва с тях и т.н. и т.н.! Сега бой по тези кратуни, майка му стара ,та дано им дойде акъла в главите. Само че дали го имат?
198
3
 
19
 
! Отговори
ефемер преди 12 години
Не знам защо намесихте партиите, протеста е непартиен, аз отивам за да демонстрирам нетърпимостта си към безобразията в БГ, независимо дали ги правят Герб, БСП или кой. Писна ми да си мълчим за всичко. Постоянно слушам хората в БГ да се оплакват, я увеличение на тока, я уволнения, я неизплатени на време заплати, лошо здравеопазване, калпава образователна система...Интересно ми е сега колко от тези ще отидат да демонстрират недоволството си? Колко са били от вас на организирани протести?
197
1
 
21
 
! Отговори
Доживяхме преди 12 години
МАФИЯТА СЕ БАРИКАДИРА!!!
196
2
 
3
 
! Отговори
bg преди 12 години
Ako pitate mene nai-dobre 4e bude pensionerite v Izrael,USA,Germania i Francia da budat lisheni ot pensii.Te sa hrabri kapitalisti i mogat da jiveat bez pomoshtta na durjavata.I medicinski uslugi ne im trebvat.
195
10
 
4
 
! Отговори
Без коментар преди 12 години
Майната им. Няма да стачкувам. Синдикатите и екозащитниците, според мен са най-голямите лицемери, които се опитват за собствена облага да се опитват да извиват ръце.
194
1
 
3
 
! Отговори
bg преди 12 години
Kakvi pensii?Nie sme v sauz s USA,u4astvame v "Koalicijata na mnogo jelaeshtite",pazime s PRO Evropa ot Kuba i Izto4en Timor,osven tova trebva da plashtame reparacii na Izrael,zashtoto sme iztrebili evreite(germanskite nacisti sa se opitvali da spasat evreite ot nas,ama ne sa uspeli,tova e nai-novata versia na svetovnata istoria,patentovana v USA,Makedonia i Germania).
193
2
 
16
 
! Отговори
Боко преди 12 години
МИ ДАА - ЩЕ ПОДАМ ОСТАВКА , ДАААА. ВЗЕХ СИ СИБАНК И Я ПРОДАДОХ , КУПИХ СИ КРЕМИКОВЦИ ЗА БЕЗ ПАРИ - САМО ЖЕЛЯЗОТО Е ЗА НАД 1 МИЛИАРД , КУПИХ СИ БУЛГАРТАБАК ЗА БЕЗ ПАРИ ......... И МНОГО ДРУГИ РАБОТИ ..................... ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ НЪЦ - НЕКА ДА ВИ Е ЯД .............. АРЕ НАРОДА У ЛЕВО ............АРЕ МАТРИАЛА ДА ПАСЕ ОВЦЕ ...........
192
1
 
12
 
! Отговори
exo преди 12 години
Народната полиция пази властта, а не народа! На властимащите това им е много ясно под шапката. Една полиция и армия, ако не е добре заплатена и нахранена не чакай нищо от нея! Времената сега са такива, че полицията трябва да е добре, за да не загубят властта. Полицаите ще се възползват от ситуацията и ще притиснат Бойко.