Арест за адвокат, изнудвал Киро Японеца

Николай Велков му искал 20 бона, за да си оправят отношенията
Обновена: 7 дек 2011 16:18 | 7 дек 2011 15:22,
77
Арест за адвокат, изнудвал Киро Японеца
Адвокат Николай Велков. Снимка: Булфото

Адвокат Николай Велков, който преди две години бе задържан при акция "Октопод", днес е арестуван в момент на предаване на пари, които искал от Кирил Кирилов, известен още като Киро Японеца.

Исканата сума е 20 000 лева, обяви пред "Фокус" главен комисар Станимир Флоров, директор на ГДБОП.

"Надяваме си, че ще имаме достатъчно доказателства за това, че задържаното лице е оказвало натиск и насилствено е искало пари от г-н Кирилов", допълни Флоров.

По думите му парите били искани, "за да оправят взаимоотношенията си и да не минават през съда".

По неофициална информация Николай Велков е поискал парите от Киро Японеца, за да оттегли жалба срещу него, която беше подал в районната прокуратура в София.

Велков се беше оплакал, че Кирилов му е нанесъл побой. 

От своя страна пък  Кирилов подал сигнал в прокуратурата за това, че е изнудван и така тази сутрин Велков е задържан с белязани 20 хил. лв. 

В края на ноември адвокат Велков се появи с посинено око, счупен нос и подпухнало лице и обяви по Канал 3, че е пребит от ромския бос Киро Японеца.

Тогава юристът разказа, че с Японеца се видели в заведение. Поздравил го, след което ромският бос нанесъл две крошета в лицето му.

Според Велков по време на боя Японеца му казал: "Ти ли ще се правиш на мафиот, бе!"

Арестът на Николай Велков стана няколко часа, след като адвокатът даде пресконференция на тема: "Корпоративна банка и връзката й със службите за сигурност или кой е истинският "Октопод". 

Водещ на брифинга беше зам.-главният редактор на в. "Галерия" Явор Дачков. Велков обяви, че шефът на Корпоративна банка Цветан Василев е поръчал той да бъде обвинен и осъден, като за целта вече били осигурени конкретни прокурор и съдия, а медийният магнат и депутат от ДПС Делян Пеевски платил шестцифрена сума. 

Преди близо две години адвокат Николай Велков беше арестуван при операция "Октопод", по която бе задържан и Алексей Петров – Трактора.

Още по темата
 

Впоследствие прокуратурата сне всички повдигнати срещу него обвинения, а Велков бе пуснат от съда срещу гаранция от 20 000 лева гаранция.

На последните избори юристът бе кандидат за кмет на Пазарджик, издигнат от РЗС.

Николай Велков е 44-годишен. Роден е в Монтана, но дълги години живее в столицата. Завършил е право и банково дело.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
19
 
! Отговори
Един преди 12 години
Е това по принцип се нарича оперативна комбинация. Явно държавата ни е мутра, а куките ни са толкова *** и нагли, че не си правят труда да си напрегнат поне малко мозъците /колкото са им останали де/. Отвращавате ме.
52
1
 
15
 
! Отговори
new koz преди 12 години
До 46. България е държава на гилдите,. Срещу полицаи, адвокат или учител не се скача. Не е като да набиеш обикновен човек веднага те арестуват и ти дават присъда по показания. Това е прецедент, иначе знам случай в които хора без съдебно минало веднага са затваряни за подобни действия.
51
0
 
24
 
! Отговори
РРР преди 12 години
А ко е тоя Киро Японеца за който се сещам общо взето той създаде мафията в София още преди 25 години по тошово време. А и за разлика от всички други е жив все още виждате... Страховити истории съм чувал за него. Няма начин да не е бил кадър на ДС щом е още жив след толкова години. Те бяха десетина човека... Киро Японеца, Маджо, Пашата, Маргините, Бай миле, Васил Илиев и т.н.
50
0
 
15
 
! Отговори
new koz преди 12 години
Герб показват мускули! Срещу банките и господ не се говори, за господ може!
49
2
 
35
 
! Отговори
коко преди 12 години
1-ви въпрос:защо Кири японеца е още жив.2-ри въпрос защо щом е жив не е в затвора(малко ли хора е разплакал)3-ти въпрос защо българската *** държава,на която ние плащаме данъците,униформите,оръжията,бензина в колите им,прокурорски и съдийски заплати,се занимават с такива смешки.Един *** мафиот се оплаква,че е пребил един адвокат и понеже човека търси обезщетение,което впрочем може да си поиска без какъвто и да е съд стига да подпишат споразумение.А държата е длъжна да съди японеца.
48
0
 
12
 
! Отговори
селянин преди 12 години
Николай Велков признава, че стои зад приватизацията на Корпоративна търговска банка през 2000 г. По това време настоящият й собственик Цветан Василев все още работи за Централна кооперативна банка, наричана от мнозина банката на ***. По- късно обаче, Велков решава да покани Цветан Василев в Корпоративна банка решение, за което днес съжалява.През 2005г. ситуацията рязко се променя Велков е освободен от поста си. Адвокатът разкрива, че неведнъж у бил сплашван да мълчи за операциите, които се извършват в банката. В момента Велков е категоричен, че освен Цветан Василев, на върха в Корпоративна стоят бивши министри от ДПС, БСП и НДСВ, както и други представители на трите партии.
47
8
 
2
 
! Отговори
KASAPINA преди 12 години
BRAVO SAMO TEKA MA4KAIGI BATE KIRO BOI PO GLAVITE .
46
1
 
10
 
! Отговори
от 42 поправка преди 12 години
Бития бит *** ална фраза
45
0
 
9
 
! Отговори
до 41 преди 12 години
Напротив-против ГЕРБ съм ;)) !!!
44
1
 
27
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ преди 12 години
МУТРЕНСКАТА ИМПЕРИЯ НА ЦЕЦО И БОКО ОТВЪРНА УДАРА.ОСВЕН ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА НА АДВОКАТ ВЕЛКОВ,ИМАШЕ ОТКРИВАНЕ НА ОФИС НА DEA В БЪЛГАРИЯ.ПОРЕДНАТА СТЪПКА НА АМЕРИКАНЦИТЕ КЪМ ОКОНЧАТЕЛНОТО ПРЕВЗЕМАНЕ НА БЪЛГАРИЯ.ТОЧНО ДНЕС СЕ ОПОВЕСТЯВА,ПАК ПОД АМЕРИКАНСКИ НАТИСК,ЧЕ СЕ ОТКАЗВАМЕ ОТ ПЕЧЕЛИВШИЯ ПРОЕКТ БУРГАС-АЛЕКСАНДРУПУЛИС.ЕСТЕСТВЕНО ЗА ТОЗИ АРЕСТ ПО "ОКТОПОД"- СЪЩО ИМА АМЕРИКАНСКА БЛАГОСЛОВИЯ. ЗА КОЛКО СА НИ ПРОДАЛИ,ИЛИ СА СЕ ПРОДАЛИ ДВАМАТА ХУБАВЦИ.ИЛИ С НЕЩО АМЕРИКАНЦИТЕ ГИ ДЪРЖАТ ЗА ТОПКИТЕ.
43
1
 
6
 
! Отговори
Ел Сицилиано преди 12 години
Кирил Киров е Японеца. Кирил Кирилов не зная кой е. Ако казва, че е Японеца, е някой самозванец!
42
2
 
4
 
! Отговори
до селянин 26 преди 12 години
Бития бит еб анална фраза
41
7
 
4
 
! Отговори
до 40 преди 12 години
Нещо много защитаваш престъпниците.Да не си един от тях
40
4
 
26
 
! Отговори
а де? преди 12 години
Защо ми се струва,че на цвъко пумиярите ще станат пак за смях-като при ареста на един бивш министър? :))))))))
39
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На всички Съдии и Адвокати ,да се провери имущественото състояние
38
0
 
20
 
! Отговори
Кабули преди 12 години
В час по мафиотска физкултура.- Кирчо, хайде мини зад Николайчо! Хайде, не плачи, ами му го зачукай за 20 000!... А така! Браво моето момче!- Колко ще ми пишите, господин Флоров?- А, това зависи от наблюдаващия, господин Борисов, но със сигурност отличен, Кирчо, момчето ни.
37
0
 
21
 
! Отговори
Бой в аквариума преди 12 години
"Арестът на Николай Велков стана няколко часа, след като адвокатът даде пресконференция на тема: "Корпоративна банка и връзката й със службите за сигурност или кой е истинският "Октопод"...ТАКА "БАШ ОКТОПОДЪТ" ОТВЪРНА НА УДАРА НА.... "ПРОКУРОРСКОТО МЕНТЕ-ПОДОБИЕ"..
36
1
 
33
 
! Отговори
Аз преди 12 години
А къде е престъплението? По логиката на милиционерите, всеки от нас, който си потърси парите извънсъдебно, подлежи на арестуване на изнудване.
35
9
 
3
 
! Отговори
до 34 преди 12 години
За Тракториската банда
34
2
 
11
 
! Отговори
до 32 преди 12 години
За кои-за адвоката или за *** и герберастите??????