Арест за адвокат, изнудвал Киро Японеца

Николай Велков му искал 20 бона, за да си оправят отношенията
Обновена: 7 дек 2011 16:18 | 7 дек 2011 15:22,
77
Арест за адвокат, изнудвал Киро Японеца
Адвокат Николай Велков. Снимка: Булфото

Адвокат Николай Велков, който преди две години бе задържан при акция "Октопод", днес е арестуван в момент на предаване на пари, които искал от Кирил Кирилов, известен още като Киро Японеца.

Исканата сума е 20 000 лева, обяви пред "Фокус" главен комисар Станимир Флоров, директор на ГДБОП.

"Надяваме си, че ще имаме достатъчно доказателства за това, че задържаното лице е оказвало натиск и насилствено е искало пари от г-н Кирилов", допълни Флоров.

По думите му парите били искани, "за да оправят взаимоотношенията си и да не минават през съда".

По неофициална информация Николай Велков е поискал парите от Киро Японеца, за да оттегли жалба срещу него, която беше подал в районната прокуратура в София.

Велков се беше оплакал, че Кирилов му е нанесъл побой. 

От своя страна пък  Кирилов подал сигнал в прокуратурата за това, че е изнудван и така тази сутрин Велков е задържан с белязани 20 хил. лв. 

В края на ноември адвокат Велков се появи с посинено око, счупен нос и подпухнало лице и обяви по Канал 3, че е пребит от ромския бос Киро Японеца.

Тогава юристът разказа, че с Японеца се видели в заведение. Поздравил го, след което ромският бос нанесъл две крошета в лицето му.

Според Велков по време на боя Японеца му казал: "Ти ли ще се правиш на мафиот, бе!"

Арестът на Николай Велков стана няколко часа, след като адвокатът даде пресконференция на тема: "Корпоративна банка и връзката й със службите за сигурност или кой е истинският "Октопод". 

Водещ на брифинга беше зам.-главният редактор на в. "Галерия" Явор Дачков. Велков обяви, че шефът на Корпоративна банка Цветан Василев е поръчал той да бъде обвинен и осъден, като за целта вече били осигурени конкретни прокурор и съдия, а медийният магнат и депутат от ДПС Делян Пеевски платил шестцифрена сума. 

Преди близо две години адвокат Николай Велков беше арестуван при операция "Октопод", по която бе задържан и Алексей Петров – Трактора.

Още по темата
 

Впоследствие прокуратурата сне всички повдигнати срещу него обвинения, а Велков бе пуснат от съда срещу гаранция от 20 000 лева гаранция.

На последните избори юристът бе кандидат за кмет на Пазарджик, издигнат от РЗС.

Николай Велков е 44-годишен. Роден е в Монтана, но дълги години живее в столицата. Завършил е право и банково дело.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
...задържаното лице е оказвало натиск и насилствено е искало пари от г-н Кирилов", допълни Флоров. Олеле, горкият г-н Кирилов, смачкаха го завалията! Господинът е такава душа, на него ли да се случи! Той трябва да съди адвоката за психически тормоз. При това изнудването е станало, когато г-н Кирилов е излизал от симфоничен концерт. Добре , че полицията бди и смелият и благороден полицай г-н Флоров ще се разправи с изнудвачите и насилниците.
12
1
 
18
 
! Отговори
SP преди 12 години
Ей сега Дидито Ковачева ще оправя цялото правосъдие, само стойте и гледайте :-)))))))))
11
1
 
19
 
! Отговори
ЧК преди 12 години
Наркопласьорите са на мода. От кога извънсъдебното споразумение е престъпление?? Ама основен приход в бюджета на живковия режим е наркотрафика и контрабанда на оръжие. Сега "баш бакан" или на не матерен език министър-председател е Бекир Бекир пардон Бойко Борисов, бодигард на Живков, а сега и на фамилията и антуража му като прати чак в Брюксел стопанката на резиденцията в Правец. Защо ли ... защото кой се е грижил за резиденцията в Банкя и какво е общото с великия ББ?
10
0
 
19
 
! Отговори
явертъ преди 12 години
и какво незаконно има в това? да не би да си купува държавна поръчка?
9
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и децата знаят че киро *** е с протекции от боповците....
8
0
 
33
 
! Отговори
Де е Киро на кирия преди 12 години
Явно ако се казваш Кирил си недосегаем за закона . Ето Кирил Рашков - смешни обвинения и още по-смешна присъда, мУтрополит Кирил - няма обвинения и присъда , Киро Японеца - не само ,че няма обвинение и присъда , ами и той е в ролята на обвинител и правораздавател . Има някаква закономерност тук . Предлагам всички да се прекръстим на Кирил Кирилов и Кирилка Кирилова ,че да объркаме малко службите , кого аджеба да защитават и чий тъмен бизнес да подкрепят.
7
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е това не е ли извънсъдебно споразумение?
6
0
 
34
 
! Отговори
Не така грубо! преди 12 години
Какво работи Киро Японеца, откъде има 20 000 лв? Ясно е, че е свързан с МВР-мафията, но все пак по-културно ,моля. Някак си по-деликатно, не бива да нервничим, ди изпадаме в криза.
5
1
 
31
 
! Отговори
АМОМНИМЕН преди 12 години
ЗАЩО *** НЕ СИ ПЛАЩАТ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ
4
0
 
33
 
! Отговори
Yonex преди 12 години
Отново съдебната система е впрегната в защита на частни интереси...Ха сега да видим кой има повече пари!!! Ще следим с интерес!!!
3
2
 
44
 
! Отговори
:) преди 12 години
Ало герб,тоя киро,честен бизнесмен ли е?!!!!!!!! :)))
2
2
 
44
 
! Отговори
Радев преди 12 години
Поредната постановка. Не познавам човек, който би могъл да рекетира *** наркобос Киро Японеца, любезно наречен г-н Кирилов от шефа на ГДБОП Флоров. Смях, смях.
1
1
 
45
 
! Отговори
Dike преди 12 години
Мдааам , а ако беше пребит от Петьо Българина да речем нямаше да бъде арестуван за изнудване . Впрочем на Киро Японеца повдигнато ли е обвинение за побой ? Или нека позная - не , защото му е културна традиция да се саморазправя при възникване на някакъв конфликт.Тея *** златни излезнаха . Не че защитавам гнусния мафиотски адвокат , опазил ме Бог , но някак пак мирише на протекциониране на едни мутри за сметка на други , а не на справедливост .