Арест за адвокат, изнудвал Киро Японеца

Николай Велков му искал 20 бона, за да си оправят отношенията
Обновена: 7 дек 2011 16:18 | 7 дек 2011 15:22,
77
Арест за адвокат, изнудвал Киро Японеца
Адвокат Николай Велков. Снимка: Булфото

Адвокат Николай Велков, който преди две години бе задържан при акция "Октопод", днес е арестуван в момент на предаване на пари, които искал от Кирил Кирилов, известен още като Киро Японеца.

Исканата сума е 20 000 лева, обяви пред "Фокус" главен комисар Станимир Флоров, директор на ГДБОП.

"Надяваме си, че ще имаме достатъчно доказателства за това, че задържаното лице е оказвало натиск и насилствено е искало пари от г-н Кирилов", допълни Флоров.

По думите му парите били искани, "за да оправят взаимоотношенията си и да не минават през съда".

По неофициална информация Николай Велков е поискал парите от Киро Японеца, за да оттегли жалба срещу него, която беше подал в районната прокуратура в София.

Велков се беше оплакал, че Кирилов му е нанесъл побой. 

От своя страна пък  Кирилов подал сигнал в прокуратурата за това, че е изнудван и така тази сутрин Велков е задържан с белязани 20 хил. лв. 

В края на ноември адвокат Велков се появи с посинено око, счупен нос и подпухнало лице и обяви по Канал 3, че е пребит от ромския бос Киро Японеца.

Тогава юристът разказа, че с Японеца се видели в заведение. Поздравил го, след което ромският бос нанесъл две крошета в лицето му.

Според Велков по време на боя Японеца му казал: "Ти ли ще се правиш на мафиот, бе!"

Арестът на Николай Велков стана няколко часа, след като адвокатът даде пресконференция на тема: "Корпоративна банка и връзката й със службите за сигурност или кой е истинският "Октопод". 

Водещ на брифинга беше зам.-главният редактор на в. "Галерия" Явор Дачков. Велков обяви, че шефът на Корпоративна банка Цветан Василев е поръчал той да бъде обвинен и осъден, като за целта вече били осигурени конкретни прокурор и съдия, а медийният магнат и депутат от ДПС Делян Пеевски платил шестцифрена сума. 

Преди близо две години адвокат Николай Велков беше арестуван при операция "Октопод", по която бе задържан и Алексей Петров – Трактора.

Още по темата
 

Впоследствие прокуратурата сне всички повдигнати срещу него обвинения, а Велков бе пуснат от съда срещу гаранция от 20 000 лева гаранция.

На последните избори юристът бе кандидат за кмет на Пазарджик, издигнат от РЗС.

Николай Велков е 44-годишен. Роден е в Монтана, но дълги години живее в столицата. Завършил е право и банково дело.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
16
 
! Отговори
попа преди 12 години
Кофтито е че сега Ал.Петров ще се развърти яко, няма да остави така удара върху доверения му човек, и пак ще почнат гангстерските войни - досущ като в доброто старо време - ще се изтребват едни други, а премиера милия, ще излиза, ще вдига рамене и ще вика че правят всичко по силите си. Той си мисли, че ЕС не го вижда това, но хората горе се договарят за нов ЕС без него, и колкото и да ги ухажва, ние сме си отвън, бедни, и скоро - с нови избори и нов Парламент. Без Герб, така както сме и без НДСВ
32
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това не е полицейщина,това е законност.За такива трябва да се отвори Белене и Скравена
31
2
 
40
 
! Отговори
Смешници преди 12 години
Няма да успее, това се води извънсъдебно споразумение , минало през медиатор. Всеки второкурсник по право в Софийския ще избомби обвинението, абе смешна работа защо изобщо харчите държавни пари ?! Аз може ли да отида при Флоров и да подам сигнал, как пък стана от мафиот нарко бос и убиец Киро Японеца, един гаден дебел богат *** - изведнъж господин Кирилов ?!
30
11
 
11
 
! Отговори
asparuhh преди 12 години
не може така да се изнудват гражданите .полицията трябва да защити жертвата , 20 години в панделата му не мърдат на този злодей . БРАВО на полицайте жертвали живота си , нека госин цветанов ги награди подобаващо.
29
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Октопода започва да се пропуква.Не всичко е пари Приятели
28
3
 
21
 
! Отговори
гейбери преди 12 години
И този *** е човек на бойко?
27
6
 
20
 
! Отговори
серГЕЙ Станишев преди 12 години
Това е полицейщина!
26
1
 
10
 
! Отговори
селянин преди 12 години
Добра работа евала Бития бит е........ния и прочие.
25
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изнудвачът няма да успее- драма в 3 действия.1 действие: В районното управление влиза г-н Кирилов, добре облечен бизнесмен, леко ***. Този голям мъж е силно смутен, разстроен, плаче като дете. Влиза без да *** в кабинета на г-н Флоров, главен комисар, директор на ГДБОП, добре облечен, с нов костюм, с лъскава кокарда, с много значки и медали. Лъщят. Медалите значи.- К´во става, пич?- Шефе, оня, октопода ли беше, калмара ли беше, ме пържи че съм го ступал...Ама нали така казахте? Иска яко кинти...-г-н Кирилов плаче. Главен комисар Флоров, директор на ГДБОП, става и му подава кърпичка. - - - Спокойно, г-н Кирилов, ще притиснем този изнудвач. Бъдете сигурен, нашата полиция ви пази! Драмата продължава
24
2
 
33
 
! Отговори
Вай вайййй преди 12 години
"Арестът на Николай Велков стана няколко часа, след като адвокатът даде пресконференция на тема: Корпоративна банка и връзката й със службите за сигурност или кой е истинският Октопод. "
23
1
 
34
 
! Отговори
Гошко преди 12 години
а някой беше казал, че полицията не работи.....вижте как защитават един честен и отруден човек спечелил парите си смонооого труд и пот.............повече да не съм чул някой да каже, че гдбоп не си вършат работата......
22
0
 
27
 
! Отговори
Бъни преди 12 години
Адвокатите са живите вампири пият кръв стига да им паднеш . Дано го напляскат да го успокоят малко тоя *** . Явно не е знаел че за наще управници *** СА КАТО СВЕЩЕННИ КРАВИ . Още повече че такива като Киро Японеца ПАПАТА от Костинброд и Киро Рашков от Катуница се съблюдава строго за тяхното спокоиствие и финансово благополучие защо ли ? Инак горе споменатите от мен са нарко дилъри босове на просяци и са замесени в търговията с органи а така и с проституция другото е бял балет
21
0
 
33
 
! Отговори
Калин преди 12 години
Човека е искал да си избие 20-те хилки, които платил за гаранция преди 2 години. Затова си е нанесъл побой сам, след което е набедил честния гражданин Киро (Японеца) който се е обърнал към полицията, която пък е защитила правото му да не бъде малтретиран.В природата нищо не се губи! :)Не разбрах, обаче къде е новината.
20
1
 
13
 
! Отговори
pi4 преди 12 години
kvo iznudvane be sme6kovciiiiiiiiiiiiii.....ve4e se ulqhte...prestanete s tiq selski ve4erinki g-n FLOROV....maleeee,maleee
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Prekrasno.Roden v Montana,jivee v Sofia,kandidat za kmet v Pazardjik.Kato Slivenskiya kmet.
18
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те тука нещо се убъркаха МВР-то,какво изнудване не разбрах нещо?
17
0
 
19
 
! Отговори
123 преди 12 години
Крадеца вика дръжте крадците!
16
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нашата полизия ни пази! изпълнява хор на добре облечените господа Киро Японеца, Маджо, Маргините, Крушата, Черешата, Пора, Чвора и т.н.
15
0
 
18
 
! Отговори
до 5 преди 12 години
Защо да ги плащат като има прости Българи за да плащат заради тях!!!Болниците са пълни с 90% *** които 1 лев не плащат!
14
5
 
18
 
! Отговори
Oleee преди 12 години
Ако беше соц време тия двамката щяха да се гушкат на топло в затвора отдавна! Но нали е демокрация - не може да се нарушава "изконното право" на престъпника да си върши престъпленията!