Кучи студ през ноември, отчетоха от Топлофикация

Дружеството стопля столичани с по-високи сметки
Обновена: 14 дек 2011 15:28 | 14 дек 2011 15:25,
148
Кучи студ през ноември, отчетоха от Топлофикация
Снимка: Булфото

"Топлофикация София" отчете рекордни ниски температури през ноември и по-високи сметки за клиентите си.

В съобщение от дружеството се чете:

"През ноември 2011 г. "Топлофикация София" е доставила на клиентите си в столицата 421 220 МВтч топлинна енергия, което е с 49% повече в сравнение с ноември 2010 г., когато консумацията е била 282 205 Мвтч".

Според тях основната причина за това се корени в рекордно ниските средноденонощни температури, отчетени от синоптиците на БАН.

През ноември 2011 г. средномесечната температура била едва +2.9 градуса, а през ноември миналата година +10.5 градуса, пресмятат от столичната топлофикация.

"Въпреки слънцето и липсата на сняг това се оказа един от най-студените ноемврийски месеци за последните 20 години. Това е и основната причина за по-високите сметки за отопление в столицата. Допълнителна тежест оказва и цената на топлинната енергия, която е с 3% по-висока в сравнение със същия месец на 2010 година", коментира Стоян Цветанов, изпълнителен директор на "Топлофикация София".

Според данните на изчислителния център на дружеството 82% от абонатите им сега ще получат сметки до 150 лв.

Най-голяма (над 36%) обаче оставала групата на потребителите със сметки между 50 и 100 лева.

От Топлофикация призовават клиентите си да проверят какви са били температурните стойности и какви количества топлинна енергия са консумирани през ноември 2010 г. и пак през ноември, но 2011 г., както и да направят сравнение.

Данните за двата сравнявани месеца щели да бъдат описани на гърба на съобщенията, които столичани ще получат през следващата седмица.

Днес обаче е безпредметно да ходите до касите на дружеството, от "Топлофикация София" съобщиха, че заради зареждането на сметките за ноември касите им няма да работят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
41
 
! Отговори
Дедо ви Мраз преди 12 години
Як студ беше ноемвли - спомням си че термометрите през по голямата част от времето показваха + 20 градуса - е това ако не е студ ???!!!!
38
1
 
26
 
! Отговори
Иван-акъла преди 12 години
Не плащайте няколко месеца.Да не могат да си плащат газта и да фалират и да няма коледни,дядо мразовски и др.После като се отървем от тях ше си погасим задълженията и край.Другия вариант откачете си абонатните станции така няма да плащате нищо.Има входове които са го направили.
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
e tazi godina e dosta topla kakvi ku4i studove sme6no e nqma li za6tita na potrebitelite da se zastapqt nai posle za tova prokleto parno i edin pat zavinagi da se razbere kakvo 6te se pla6ta a ne samo da ni mamqt fandakova nema li da se seti za horata ili 4aka zapoved ot boko
36
0
 
3
 
! Отговори
ha преди 12 години
БА ХА СТИГА А
35
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Почуквам термометъра,но не помръдва.На него вярвам аз,а не на топлофикация.И Декември е топъл е сега е +3 градуса.Където има факти и топлофикация трябва да мълчи!
34
0
 
23
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Абе хората имат пари да отчитат на партии и другари, Кайени да купуват, вили да правят, ;юбовници да поддържат... няма някви си топли месеци да ги спрат я...
33
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе ЧЕЗ,ТЕЦ,ВИС,СИК,ВиК,***,НЕК И Т.Н.Всички са трибуквени и ни смучат.Всичките са престъпници!
32
1
 
11
 
! Отговори
Любомирчо преди 12 години
Което е истина е истина.Не помните ли миналата година в София точно ноември месец какви урганни топли ветрове духаха почти цял месец. Беше неестествено топло. Тази година просто си е нормално. Сметките не ги коментирам.
31
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Специално тоя ноември беше толкова благосклонен милия, че с нетърпение очаквах какво ще надробят тея измамници. И ето какво изакаха - бил най-студения ноември от 20 години хахахахахахахахаха
30
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия *** миналата година ми бяха надценили 700 лева, нещо ми подсказва, че няма да ги видя тая година... Да измрат всичките...
29
6
 
34
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 12 години
КАТО ВИ РАЗПРАВЯХ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ЧЕ ЩЕ ЯДЕТЕ ДЪРВЕТАТА -НЕ-БОЙКО ТА БОЙКО!!! ЯЖТЕ МИ *** ТОГАВА!!!!
28
1
 
23
 
! Отговори
Софиянец преди 12 години
Ръководството на топлофикация София е мафиотска структура протежирана от Фандъкова и Андрей Иванов.
27
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма значение кой е отварял крановете и кой не.Топлофикация го доставя пък вие да сте го ползвали!Както си беше през соца-ял не ял дай 2,50лева!Топломерите са шменти капели.Не идва ли до всеки абонат отделна тръба,ще си ги смятат както искат.Така е направено,че и на *** в Африка ако доставят и на тях сметки ще пратят.Сметнете цените на топломерите и на нови тръби до всеки абонат от абонатната станция и ще видите колко е по-евтино хоризонталното от вертикалното социалистическо парно.
26
0
 
22
 
! Отговори
Важно съобщение преди 12 години
Във връзка с високите летни температури, топлофикация ще спира топлата вода в определени райони с цел предпазване от топлинни удари на гражданите.
25
0
 
33
 
! Отговори
Shark преди 12 години
Аз пък не мога да се начудя как още ги търпите тея топлофикации. Много се радвам че нямам ТЕЦ, навремето съжалявах, защото тръбите стигнаха до пресечката на булеварда до нас, но сега благодаря че не пресякоха булеварда.
24
0
 
24
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Както казват не е луд този, който яде баницата...
23
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уникално студени месеци. Едва няколко дни поставиха температурни рекорди за най-топло време през този месец...
22
0
 
18
 
! Отговори
НИЛ-АТС преди 12 години
Нали "Топлофикация София" трябва да си избива загубите. Нали много абонати не са си плащали...Нали трябва да има за заплати и коледни премии. Помните Вальо топлото...
21
0
 
19
 
! Отговори
Хм преди 12 години
Разстрел за опит за официална лъжа и пладнешки обир! >:-(
20
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега по всички прогнози ни убеждават, че декември е много топъл, сигурен съм че Януари, Топлофикация ще има друго мнение:)