Глобата за гратисчиите в рейса скача от 10 на 20 лв.

Талонът за 2 пътувания в метро и автобус отива в историята
Обновена: 5 яну 2012 09:07 | 5 яну 2012 07:56,
77
Глобата за гратисчиите в рейса скача от 10 на 20 лв.
Снимка: Булфото

Глобата за гратисчиите в градския транспорт на столицата става двойна.

След повече от година обсъждания в Столичния общински съвет - глобата за нередовен пътник ще бъде увеличена на 20 лева.

В момента хванатите гратисчии се санкционират с талон от 10 лв.

След около месец пък се планира да бъдат бракувани и първите билети. От печат със сигурност ще излезе талонът за 2 пътувания в метро и наземно возило в рамките на 60 минути, който струва 1,60 лева.

Причината – намаленото търсене на този вид билет от страна на столичани.

"В момента разработваме промени в наредбата за превоз на пътници в градския транспорт, като част от хартиените документи за пътуване ще бъдат премахнати. Мотивите са, че те не се продават, а общината само плаща разходи за тяхното отпечатване съхранение и охрана, както и държавни такси за ценен образец", обяснява пред в. "Монитор" зам.-кметът по транспорта на Столичната община Любомир Христов.

Очаква се промените в наредбата да бъдат одобрени от градския парламент в началото на 2012 г.

Столичната община отдавна планира да прати хартиените документи за пътуване в транспорта в историята.

След въвеждането на тикет системата за таксуване и в автобусите, което е планирано да стане през 2013 г., се очаква на пазара да остане само билетчето от 1 лев и еднодневната карта за всички линии.

От тази година общината трябва да почне да печата карти за пътуване на децата под 7 години.

Те ще са безплатни, но ще гарантират застраховката на малчуганите в рейса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
1
 
! Отговори
Do tix. trif преди 11 години
bay ilqn e mazofist
78
1
 
1
 
! Отговори
бай Иляян преди 11 години
Голям си *** трафика е *** от един Илян
77
1
 
1
 
! Отговори
Тих.ТРИФ преди 11 години
Абе Бай Тишан, ти си голям паткан
76
0
 
3
 
! Отговори
5552 преди 12 години
До 72 USSRПроблемът ще се реши, когато се направи така, че да не може да се качи човек без да бъде таксуван - кондуктор на вратата, купуваш билетче/показваш карта, и тогава минаваш навътре. През другите врати само ще се слиза - така е в Германия, така е и в САЩ!
75
0
 
8
 
! Отговори
Bubbles преди 12 години
Напълно съгласен!Аз само с комбинирани билети пътувам.Мама им *** сега трябва да плащам два отделни билета!А 20 лева ше видят през крив макарон. като почнат да глобявам ***, тогава и мен ше глобят, без друго не дават билет ако не си поискаш при глобата.
74
0
 
3
 
! Отговори
az преди 12 години
НЕ Е ВЯРНО, ЧЕ НЕ СЕ ТЪРСЯТ БИЛЕТИТЕ ЗА ДВОЙНО ПЪТУВАНЕ ОТ 1.60. ЯВНО НЕ Е ИЗГОДНО НА КОМПАНИЯТА, ИНАЧЕ СА УДОБНИ И ПО-ЕВТИНИ. КАТО ИМА НЕЩО ДОБРО, ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕЦАКА.
73
0
 
6
 
! Отговори
нередовна преди 12 години
Ще се возя само на автобус 79,там контрола не стъпва-само ***!
72
0
 
9
 
! Отговори
USSR преди 12 години
А на манговците ще им взимате ли по 20 кинта? Или ушевите само българите ще тормозят барабар с мазните контроли????????
71
0
 
2
 
! Отговори
гратисчия - ветеран преди 12 години
Хе, тъкмо ще спестявам по повече.Контрольорите са лесни. Често могат да бъдат "подкупени" с 4-5 лева
70
0
 
3
 
! Отговори
vlady преди 12 години
Билетите за 30 и 90 минути и картите до 7 дни е удачно да се продават от авточати в превозните средства с автоматично валидиране в момента на издаването виж по-долното мнение
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В София се подвизават и много фалшиви контроли, които "заработват". Предпочитаните райони са около централна гара и югоизточните квартали. Ето два от най-често използваните им номера - взима ти билетчето, подава го за секунда на другия, той го перфорира с машинка, която носи втори път и се оказваш..нередовен. Или ти искат билет за багажа. Но най-обичат гарата, неориентирани провинциалисти, свикнали на кондукторите при тях ги хващат още на на първата спирка след нея.
68
0
 
4
 
! Отговори
ETNA преди 12 години
Аз все се пазя да давам за пример как е "еди-си-къде". Най-вече, защото няма смисъл - хората, от които зависи как ще е "при нас" не четат форумите в интернет. Затова, само ще кажа: нека вземат пример от "белите" страни. Има толква много страни, в които системата работи. Защо в БГ да не е така? Може би не искат?
67
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Намирисва ми на подмолно вдигане на цените на билетчетата. Какво ще стане с най-масово ползвания талон с 10 билета в София???....А глоба от 20 лева е утопия. То и сега нередовен пътник да хванеш, дори да го обискираш, я има 5 лева в себе си, я не....
66
2
 
10
 
! Отговори
ан преди 12 години
ДА ТОЧНО ТАКА ДРУГАРИ СЕЛЯНИ. ДОЙДОХТЕ ОТ СЕЛО И ЗАПОЧВАТЕ ДА РАЗДАВАТЕ ПРАВДА. КАТО ЧЕ ТУКА СТЕ СЕ РОДИЛИ И ВСИЧКО ВИЕ БАЩИНИЯ. ХЕМ НАГЛИ ХЕМ ***. НАРОДА СЕ ВОЗИ ГРАТИС ЗАЩОТО ОТ 6 СТОТИНКИ НАПРАВИХТЕ БИЛЕТЧЕТО 1 ЛЕВ. А ЗАПЛАТИТЕ СА КАТО ВЪВ АФРИКА. НИЩО ПРОТИВ КЪМ ОБИКНОВЕНИТЕ СЕЛЯНИ КОИТО ЕДВАМ СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ КАКТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ В МУТРЕСТАНИЯ. ЗА ВСИЧКО ТОВА Е ВИНОВНО ЧАСТ ОТ ПЛЕМЕТО КОЕТО ГЛАСУВА ЗА *** ***. КАКТО Е КАЗАЛ НЯКАЙ УМЕН ЧОВЕК. ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ
65
0
 
8
 
! Отговори
с преди 12 години
Сега има талони с 10 билета по 0.80 стинки парчето. Сега ми казват, че ще трябва да си купувам билети от левче ли?
64
3
 
18
 
! Отговори
Представете си... преди 12 години
Сега си представете следната ситуация, примерно днес след мноооого проблеми и *** ситуации на работа сте успели да си заработите "мечтаните" 20лв. надница и се чудите за кое по-напред да ги дадете, за децата ли, за вечеря ли, за сметки ли..., съответно на вашата спирка няма билети, шофьора няма билети...и вие нямате и се качват някакви *** с една единствена цел да ви вземат 20 лв! Вие без бой ще си дадете ли вечерята или чантата за детето ?!АЗ, НЕ !!!
63
7
 
12
 
! Отговори
ГРАТИС ! преди 12 години
Категорично смятам да пътувам гратис и без това 2/3 от пътниците пътуват без билети !Често шьофьорите заявяват, че нямат билети, а при контрла се оказва че имат !Кажете ми не играят ли на вързано за да ни прецакат, отделно на доста от глобените не им е издаден талон за глоба и парите се поделят !!!Няма да пътувам с билет, защото транспорта е под всякаква критика (с изключение на метрото) !!!
62
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А аз искам да попитам до кога ще плащаме винетки и сини зони за селските пътища пълни с дупки, по които си трошим колите?? ААААААА? БЕЗОРАЗИЕ!!! А за градски транспорт пари никога няма да дам, още повече на някой изгладнял мазен контролиор, който само чакали да пъхне някой лев в джоба!
61
0
 
20
 
! Отговори
Ушеф преди 12 години
Който заменя свобода за сигурност, накрая губи и двете.Б.Франклин
60
1
 
37
 
! Отговори
Буревестников преди 12 години
В подкрепа на много от коментарите доттук искам да заявя най официално че искам да видя ГЛОБЕН ОТ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ КОНТРОЛИ *** ИЛИ ОЩЕ ПО ФАНТАСТИЧНО ЗВУЧАЩО- ГРУПА ОТ ***!!! И тогава Дами и Господа най вероятно лично ще отида до този контрольор-ентусиаст и ще му дам АЗ 20 ЛЕВА ЗА ДА СЕ ПОЧЕРПИ!!!.... Редовно се возя на градски транспорт и виждам тия смешници-контроли на какви хорица се "зъбят" и от какви хорица искат пари за глоби.... Както почти всичко в Абсурдистан и това е ПЪЛЕН СМЯХ!