Топлофикация сгря столичани! По-ниски сметки с 1%

1/3 от абонатите ще получат декемврийски сметки до 150 лева
14 яну 2012 17:54,
108
Топлофикация сгря столичани! По-ниски сметки с 1%
Снимка: Dnes.bg

За разлика от топлия ноември, в който столичани платиха бомбастични сметки на столичната Топлофикация, студеният декември ще се окаже по щадящ за портмонетата на софиянци.

Още по темата
От съобщение на дружеството става ясно, че средно с 1,1 на сто по-ниски сметки ще получат абонатите на  монополиста за последния месец на 2011 г.

Въпреки почивните празнични дни, явно софиянци са успели да оптимизират потреблението на парно.

През декември 2011 г. компанията е доставила на клиентите си в столицата 503 586 МВтч топлинна енергия, което е с 3,5 на сто по-малко в сравнение с декември 2010 г., когато консумацията е била 522 028 МВтч.

"Въпреки обичайно студеното време през декември 2011 г., когато средноденонощната температура според данните на НИМХ при БАН е била едва +1.4°С, отчитаме понижение на сметките на абонатите ни", обобщи Стоян Цветанов, изпълнителен директор на "Топлофикация София".

Според данните на изчислителния център на дружеството за декември 2011 г. близо 74% от абонатите на дружеството ще получат сметки до 150 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
5
 
40
 
! Отговори
Българин преди 12 години
ха-ха - какви "съсобственици" бе - по тая логика всеки кабелен оператор, имащ един абонат в даден блок, може да пробва да задължи всички сотанали живущи в него да му плащат. Никой не може да те накара да плащаш нещо, което не желаеш да ползваш - ти си собственик не на блока, а само на своето жилище.Притежаваш и тръбите в твоя дом, а Топлофикация ти ги ползва без да те пита. А мнението, че трябва да си продадеш собствеността, за да се оттървеш от някакви рекетьори е абсурдно.
53
3
 
36
 
! Отговори
77777 преди 12 години
Климатици - хубаво, ама да не ми тече водата от тях по главата и сега в студа да не ми заледяват тротоарите. С други думи, всеки да си прокара инсталация към климатика за отвеждане на водата от него в канал.
52
0
 
38
 
! Отговори
Факт преди 12 години
Имам наблюдения за сметките за парно и топла вода за няколко различни блока в София. ОчевАдно е, че там където има "хитреци", които крадат от съседите си, сметките за парно са доста по-високи. Това най-много си личи лятото, когато човек може да сравни колко му струва един кубик топла вода. Разликата е в пъти.
51
9
 
34
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Няколко базисни неща, които почти всички забравят.1/ Услугата на Топлофикация реално е за целия блок/вход/, а не на части от него. От това следва, че съсобствениците решават дали да я ползват или не. Никой насила не е станал съсобственик.2/ Малкото отказали се от Топлофикация блокове, след няколко години пак подават молба за включване към Топлофикация. Защо така?3/ Ел. мрежата няма да издържи, ако всики минат на климатици, а някой зане ли колко е живота на един климатик? Аз чух за 5 години.
50
4
 
40
 
! Отговори
Българин преди 12 години
А, значи трябва да си продам жилището, за да се оттърва от изнудвачите от Топлофикация ?!?А не мога ли да им подпаля мръсната централа ?!?
49
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бившият баскетболист на Балкан Христо Христов, който сега се занимава с дърводобив, е сред потърпевшите при масовия бой в Литаково.
48
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А защо не пишете за нападението на *** в Литаково?
47
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-евтино ще е всички с климатици и бойлери, даже пари ще спестим за нова ел инсталация на блока. За останалото ЧЕЗ е длъжен да се погрижи. За поскъпването на тока - парното поскъпва доста по-бързо от тока, а и без това не си струва. Абе искам като бял човек да МОГА да са откажа от една "услуга". Много ли искам? На съседите ако не им ознася и на тях да ме "топлят" с техните тръби - да се изключат и те! Та топлофикация ще или ще си промени системата или да заминава!
46
4
 
35
 
! Отговори
Българин преди 12 години
54 - това са глупости. По тая логика аз мога да набримча по един електрически радиатор във всяка стая, да направя температурата у дома 30 градуса, а после да обикалям всички комшии с парто и да искам ТЕ на мене да ми плащат. Или всеки ден да пускам силно музика и после да искам да ми платят, защото слушат на аванта.Не съм длъжен да поддържам "някакви градуси" за да му е по-топло на комшията, аз съм в моя дом, а той - в неговият.
45
2
 
37
 
! Отговори
аз преди 12 години
От година и половина ДКЕВР увеличи цената на парното с 49%. Сега се подготвя общественото мнение чрез медийте през лятото да се увеличи парното поне с 18%. За сведение 10 метра кубически дърва се продават за 100 евро в Германия. Направете си сметка за Българският елит на какви цени продава топлото..
44
2
 
38
 
! Отговори
222 преди 12 години
Въпреки натрапените обяснения от покровителите на топлофкация, невъзможно е отоплението в един апартамент да струва два кубика дърва. Лапайте некадърници за *** на буре не ставате.
43
0
 
38
 
! Отговори
Любопитен преди 12 години
Дали ще чуем смислено обяснение за надутите с 60-100% сметки за ноември? Истинска гавра с потребителите е твърдението, че средната температура била -2,9 градуса, когато през ноември имаше поне 10 дни с максимални температури 10-15 градуса. Или тове е старият номер за надуване на сметки и получаване на годишни бонуси? Оправданието за температурите с НИМХ на БАН е направо смехотворно! Нека да го публикуват на сайта си!
42
2
 
32
 
! Отговори
Българин преди 12 години
48 - кое да е трудно - слагат се пломбата и печата - и готово !!!
41
1
 
35
 
! Отговори
45 преди 12 години
До 47 - да ти кажа, Закона за еленергията го позволява, не ние. Онея овце, лобистите в Парламента, го позволяват. Миналата година за същия месец съм имала сметка от порядъка на 100лв, като 127лв беше най-високата за януари. Намалих в началото на сезона консумацията при топлинния счет. с 80%, тоест, тези 49лв сега са ми 20% от миналогодишната сметка от около 100лв.!!!! Гавра! Ето, затова последната ми сметка с климатика е 42лв. Парно не съм пуснала, няма и да пусна.
40
1
 
36
 
! Отговори
Българин преди 12 години
45 - сами сме виновни за това !!!Представи си, че 10 000 българи с откачени радиатори дадат под съд Топлофикация за това, че ползва тяхна собственост (тръбите им) без разрешение ?!? Дерат ни кожите, защото си мълчим !!!Защо не се организираме във Фейсбук стотина-двеста души поне и не го сторим? Та преди доста години един пловдивчанин осъди Топлофикация да му плаща наем за тръбите му, тоест има прецедент !!!
39
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
що се е*авате с хората бе.
38
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
при спряно парно, сметките ми за последните три месеца, са: 31,13лв, 40,85лв., и намалената с 1% сметка, още топла - 49,28лв!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Господа, най-учтиво да ви таковам родителката!!!!!!!!!!
37
1
 
34
 
! Отговори
Българин преди 12 години
41 - защо да прецакват - те като искат да ползват тая услуга, това си е тяхно право и тяхна работа !!! Но това не трябва да те задължава тебе.Все едно фурнаджията да иска да му плащаш, щото минаваш покрай фурната му и смъркаш миризмата на хляба и му търкаш тротоара... че и по-зле, защото тръбите, дето уж те топлят (ако са ти откачени радиаторите) са си твои и топлофикация ти ги използва без да те пита !!!
36
1
 
40
 
! Отговори
Българин преди 12 години
38 - а защо да се отказват ВСИЧКИ ?!? Ако аз не желая да ползвам парно, откъде-накъде и комшията три етажа над мене да е длъжен да се отказва и той? А ако той иска да плозва, защо аз да плащам, ако не ползвам и не искам да ползвам?Как може да се очаква, че 200 и повече души в един блок ще са на едно мнение, а и длъжни ли са?
35
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо трябва да се разправям с 50 човека от входа, за да се откажа от една *** услуга като бял човек в 21 век? Ми от тия 50човека поне 5 ще прецакат работата ей така за спорта.