Еколози: Долу Цеко от Алеко!

Стотици природозащитници блокираха офис на ПИБ
Обновена: 8 фев 2012 19:34 | 8 фев 2012 19:33,
78
Еколози: Долу Цеко от Алеко!
Снимка: Булфото

Стотици природозащитници се събраха на флашмоб пред офиса на Първа инвестиционна банка на площад "Народно събрание" в София.

Причината бе приемането на първо четене в парламента на скандалните промени в закона за горите, които според неправителствени организации ще облагодетелстват частни компании и ще доведат до изсичането на гори,

Изборът на място не е случаен, защото според организаторите единият от акционерите в банката е свързан с фирма „Юлен“, която управлява инфраструктурата в курорта Банско.

Според Борислав Сандов от партия Зелените част от тези фирми и самата „Юлен“ са регистрирани в офшорни зони и дори по този начин не допринасят за икономиката на България.

Още по темата
Еколозите блокираха за около 15 минути площад „Народно събрание“, като пресичаха организирано в непрекъснат поток бул. „Цар Освободител“. По този начин те привлякоха и реакциите на шофьорите, част от които ги поздравяваха.

„Този флашмоб е за горите, този флашмоб е за България, защото лобистките поправки, които се случиха днес, облагодетелстват лобистите, облагодетелстват олигарсите, които владеят българските курорти, които владеят заменките и които искат да реализират заменките чрез изсичане на гора и изнасяне на капитал в чужбина. Ние виждаме какво се случва, когато се изсичат безразборно горите, особено във водосборни зони. Те могат могат да причинят наводнения, да повреждат инфраструктура, да причиняват човешки жертви“, каза Сандов.

След като полицията пренасочи автомобилния трафик по други улици, протестиращите също решиха да пренасочат протеста си пред друг офис на банката в центъра. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: Закон за горитефлашмоб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
25
 
! Отговори
Falkone преди 12 години
и банките са мафияконфискация
9
25
 
16
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Все пак - много ми е интересно къде примерно в Швейцария и др. развити страни правят ски пистите си! Не се е ли наложило и те да изсекат дървета. Искаме съвременни зимни курорти, на как да стане, без да се сече? Имаме достатъчно места пък, където трябва да се сади! Да се гласува закон - тези, които ще отсекат примерно 1000 дървета, предварително да засадят 2000. А с цената на продадения дървен материал да се подържат засетите дървета. Ама само да плюем в коментарите не става! Търсете градивното!
8
40
 
9
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Най противните хора са природозащитниците.Да ги съберат всички заедно с пенсионерите и сакатиа Гого и в лагери.Те като *** да нямат случаина на задниците въздушни филтри?
7
4
 
26
 
! Отговори
Kiki преди 12 години
Ние съсипахме природата и тя сега си го връща!Дано да се усетят най-накрая алчните политици!
6
6
 
39
 
! Отговори
да-да,ама не преди 12 години
Не долу Цеко от Алеко,а долу ГЕРБ !
5
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за какво се пънете ,за 2013 и натам календари няма ,всичко ще стане тази годин кой е жив ще види
4
2
 
27
 
! Отговори
. преди 12 години
Само така!
3
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това флашмоб какво представлява нещо за ядене ли е за пиене ли е като свинско със зеле ли да си го представя или червено вино или пък дърва за горене стрували нещо или е без пари като пишете тези неща обяснявайте в скоби какво означава не свички знаем английски
2
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България има чиста природа и чисти земи. Ако ги опазим, след време ще сме Швейцария на Балканите. Това знам, а кой виновен и кой не това не знам и не коментирам.
1
4
 
52
 
! Отговори
браво! преди 12 години
Браво на младежите! Ей политиканчета - вадете си тефтерчетата и си вадете записки - ето го новото гражданско общество!