Махат климатиците от фасадите на сградите

Петър Диков предлага нова наредба, иска София като Щутгарт
Обновена: 22 фев 2012 18:00 | 22 фев 2012 18:00, Красимир Ангелов
350
Махат климатиците от фасадите на сградите
Диков не иска подобна гледка в столицата. Снимка: Reuters

Главният архитект на София Петър Диков ще предложи нова наредба, с която да бъде въведено изискване за премахването на климатиците от фасадите на сградите, съобщи самият той по време на представянето на проект "Изготвяне на Интегриран план за градско възстановяване и развитие на град София".

Диков уточни, че ще бъде даден много голям гратисен период за гражданите за привеждането на климатичните системи в унисон с изискванията на наредбата.

По думите му до летните месеци предстои внасянето на документа. Диков обоснова предложението си с пример от Щутгарт, където има изискване климатиците да не се виждат и да не шумят на съседите.

Главният архитект на София посочи, че от сградата на направлението "Архитектура и градоустройство" е започнало премахването на климатиците, като до април то ще завърши. Там предстои поставянето на обща климатична система, която е на стойност 240 хиляди лева.

Диков отбеляза, че преди да се иска премахването на климатиците от гражданите, те трябва да се премахнат от всички публични сгради - държавна и общинска собственост.

По европейският проект, чието финансиране от ОП "Регионално развитие" е в размер на над 960 хиляди лева, ще бъдат изготвени планове за три различни типа градски зони в столицата.

Подробните устройствени планове ще са за зоната на центъра, една жилищна зона и една индустриална, като след изготвянето им ще има обществено обсъждане, подчерта Диков.

Интегралните планове ще са и основа за усвояването на европейските средства от следващия програмен период, каза още главният архитект.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


350
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
1
 
17
 
! Отговори
корупция!!! преди 12 години
Диков да си каже колко гушна от топлофикация за тая *** идея. Защото е ясно, че хората се отопляват с климатик, за да не плащат на топлофикацията. После като си инсталират подово отопление, каква наредба ще напише? Сигурно ще измисли нещо. Аман от корумпирани общинари.
227
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредният гербарий в общината.
226
2
 
13
 
! Отговори
Томас преди 12 години
248Не бъркайте селяните с *** - селяните са въздигали винаги тая държава и след всяка национална катастрофа държавата я е имало благодарение на село - не забравяйте то - репарации сме плащали с продуктите от селото - не бъркайте овчите градски тикви със селяните!
225
1
 
9
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
софиянци не са в криза , в климатичен стрес са - да ви има и архитекта и чудото :)))))))))
224
3
 
9
 
! Отговори
Пешо Диков преди 12 години
ами вкарай си външното тяло при върешното
223
2
 
22
 
! Отговори
мари преди 12 години
и аз искам в щитгард,с тяхните заплати,условия за живот,без боко и тъпия диков,без *** пък ще си сложа климатика зад букет от рози ако трябва
222
1
 
15
 
! Отговори
да си пием муколизин преди 12 години
трябва да има ред,паветата да са по конец,всички да са равни ,да не са са кому ниски кому високи,да се подреди гората и в редица планинатаеднакво куха да ни е главата
221
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде го чувате тоя шум, бе селяци скапани? *** изнервените селяни - пречел им шума на климатиците. Ми бегайте си на село - там като ви кукуригат петли в 4 часа не ви пречат!
220
0
 
25
 
! Отговори
наблюдател преди 12 години
Абе Диков, абе *** я земи да си ходиш, че от такива *** ни е писнало. А понеже съм бил у Щутгарта айде да те светна - там се слагат декоративни решетки пред климатиците, когато са от към улицата и за това овчата ти тиква не ги е видяла, а не че ги няма! Ама явно пак некоя далаверка си надушил и искаш да захлебиш! Нема ли прокуратура да му разнищи на тоя бакийте бе, че тогава 1000 г. затвор няма да му стигнат.
219
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия климатици трябва да се забранят тотално само заради шума.Около мен е като в Бейрут от раздрънкани климатици.
218
2
 
10
 
! Отговори
кари преди 12 години
познаите кой какви хонорари ще получи от тези проекти,къде си бил досега бе диков шушумиго и при сини и при бсп и при герберите защо не се правят тези неща предварително или сега трябва да се извиват ръцете на хората,а защо не кажеш колко ще струва ежемесечно сметката за ел.енергия на климатичната инсталация която ще плащате от нашите данъци да си охлаждате задниците,защото ако някой не знае,най-скъпо е да се поддържа климатична инсталаци-преработен и пречистен въздух!!!
217
2
 
10
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
Абе бихте ли ми казали тоя отрепаняк Диков кой го е избирал и кой представлява, че изобщо да дава предложения? *** капута нещастен! Вече съвсем ми писна всеки *** да обикаля и се разхожда за наша сметка и да дава все някакви екзотични идеи. Абе *** мизерен ми като искаш като Щутгарт вземи направи първо инфраструктурата като тяхната, после доходите на хората и стандарта и тогава давай авангардни решения. Бил съм в бая европейски градове и на повечето климатиците са на уличните фасадни стени, а в други има забрана да са на страната с изглед към улицата, ама никъде не съм видял да има забрана да са на всички фасадни страни! Даже не съм убеден, че и у Щутгарта, дет го цитираш е баш така! Я оставка и бегай некъде другаде!
216
1
 
20
 
! Отговори
Чоката преди 12 години
Всичко друго е наред, та стигнахме до климатиците. *** простотията!
215
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да не ме накарат да го махна .. окей .. но след това ще убивам министър след министър .. да ви *** майката ве боклуциии .. ченгета , депутати и мутри да измрете майка ви *** долна !!!
214
1
 
16
 
! Отговори
кари преди 12 години
алуу диков президента на държавата в която се намира щутгард си подаде оставка ,що не земете да се изметете ти и цялата корумпирана пасмина щото ми писнахте
213
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Бучали били на спалните, ако си претрепан от работа нищо няма да чуеш, бучи им на лежляците, дето се чудят какво да правят цял ден" <<< Бате, ти си болен! Точно от това, че съм уморен не мога да спя лично аз. И какво, ако някой не копае на полето значи не работи ли? И трябва да слуша бученето на климатика на съседите ли? Ами децата и възрастните хора, които са си по цял ден вкъщи!?
212
2
 
14
 
! Отговори
недоволен преди 12 години
Само психично болен индивид може да предложи такава идея и още повече наредба. Тия *** явно се вземат много на сериозно и вместо да вършат работата, за която сме ги избрали, те започват да се занимават с всякакви глупави проекти по принципа "... залудо работи, залудо не стой...". Още малко и ще ми дават указания колко пати да таковам жена си. Пълни ***, нямам друг коментар за тях.
211
0
 
12
 
! Отговори
уха преди 12 години
Яжти, пийти и сирети,лебец в бобеца топнети,салатка си нарижети и ракийца наточети.Яжти, пийти и сирети,тиливизора пуснети, гледайти, вярвайти и съ чудети.Яжти, пийти и сирети,псувайти, но си сидети,кучитатата си спасети, Яжти, пийти и сирети,на дицата помогнети, есимесчи изпратети и наздравица вдигнети.Яжти, пийти и сирети,Сделка или не ришети,есимесчи пак пратети за игра съ запишети.Яжти, пийти и сирети, чалга силно си пуснети,върху масата скочети и един гюбек фърлети.
210
2
 
2
 
! Отговори
selkoop преди 12 години
*** sum gi stolichani da se spasqvat az na selo shte go sloja ako iskam i na onaz si rabota..
209
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
правилно,да се премахнат климатиците,и терасите,после покривите че падат буци,после горните етажи ,и накрая всичко .после копаем землянки и там горим овча лой и суха тор.накрая ни приемат в шенген