Фандъкова готви ново презониране на София

Данъците ще намаляват плавно от центъра към периферията, заяви кметът
191
Фандъкова готви ново презониране на София
София скоро ще има ново презониране. Снимка: Булфото

"Ще предложим ново презониране на София, с ясни критерии и след широко обсъждане”, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в интервю за БТА.

По думите й комисията, която подготвя предложението, е в края на процеса, "който ще е съобразен с действащото законодателство - Закона за устройство на територията на Столичната община, Общия устройствен план и Закона за местни данъци и такси".

Според Фандъкова презонирането ще обхване строителните граници на града, а границите между отделните зони ще съвпадат с естествени делители - реки, жп линии и  основни булеварди.

Столичният градоначалник подчерта, че е предвидено данъците да намаляват плавно от центъра към периферията.

По думите на Фандъкова предложението е София да остане в пет зони, колкото е максимално допустимото от закона.

"Няма съмнение, че и тук, както и в останалите градове, където се строи метро, цените на имотите около него се вдигат", призна столичният кмет.

Фандъкова припомни, че единственото засега зониране на София е направено през 1998 година, но вече в града има различни критерии за оценка на всеки район – метро, улична мрежа и социална инфраструктура.

Като сравнение Фандъкова посочи, че от 2000 г. до 2011 година в София са вложени 2,5 млрд. лв. в изграждането на инфраструктура.

Още по темата

"След като е готов проектът на зоните, той ще бъде подложен на много широко обсъждане, за да не се допусне грешката от миналата година, когато проектът остана неясен за гражданите и трябваше да бъде спрян. За мен е важно гражданите да бъдат убедени, че критериите са справедливи", заяви още Фандъкова.

Dnes.bg припомня, че през март 2011 година избухна сериозно недоволство от готвеното презониране на София, което доведе до оставката на заместник-кметът Минко Герджиков.

"Не успяхме да обясним достатъчно добре на хората и те останаха с усещането, че нещо е правено на тъмно. За нас по-важно е доверието им, отколкото 100 лева повече в общинската хазна”, категорична бе преди повече от година Фандъкова и обеща повече прозрачност при този процес в бъдеще.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
3
 
15
 
! Отговори
COPY преди 12 години
Какви екозащитници, бе? Кучетата не са част от градската екосистема! Те са хищници, разхождащи се в града, без естествени врагове, които убиват и ядат хора! Никакви екозащитници не са това, а полунормални кучкари-убийци! Мястото им, заедно с общинарите, е в съда и после в затвора! Убийци! Съд за общинарите и убийците!..Ама, г-жа Фандъкова, НИЕ ТИЯ НЕЩА ГИ ЗНАЕМ!Вие не сте кмет, за да ни казвате КАКВИ са проблемите, А КАК ГИ РЕШАВАТЕ!Днес, сега, вчера. Не утре...Преглед на профилDehumanizerОт понеделник протести пред общината до дупка! Тези убийци вътре трябва да бъдат извлечени оттам и пратени в затвора! Отвратителното им некадърно управление ни струва човешки животи!Проблемът е самата Фандъкова. Тези проблеми, които тя изрежда съществуваха и преди тя да стане кметица. Нали тогава е могла да каже, че не може да се натовари с тези проблеми. Няма сили да се справи с тях. А тя сега се присетила.Фандъкова е една проста жена. Тя , както и Бояджийска нямат место в общинската администрация.Тази нещастница докога ще изрежда проблеми, които от десетилетия се знаят от всички? И тя, и менторът ѝ Боко предишният кмет, са най-големите некадърници, които други некадърници като тях, ги избраха и ни ги натресоха на главите, за да ни ядат кучетата сега!..Фандъкова,Бояджийска,Савина- днес почина човек,оглозган от подивели кучета в гр.София,който град се управлява от вас!!! Престанете с излиянията си,подайте си оставките и се натикайте в *** г-з!!! Срам за вас безочливи дами!
122
1
 
12
 
! Отговори
COPY преди 12 години
Общината, кмета, Екоравновесие, са убийци и трябва да бъдат незабавно задържани и съдени за убийство! Да натикаме тия *** в затвора, където им е мястото!Има ли прокуратура в тая држава Фъндъкова на съд веднага!!!..С този случай достигнахме най-високите нива на дебилност на администрацията.Дори след такъв случай нямаше оставки, нямаше извинения.Аз съм в потрес и шок.Мир на праха му...Столичният общински съвет да бъде откаран с пранги на ръцете и на краката в съда и после в затвора! Убийци!Фандъкова подай оставка и вървете по дяволите с оня с телешките пържолки!!!..Вън другарката по руски от общината! Да си взема *** и където и видят очите, заедно с другите помияролюбци и лакоми комисионерски г.зове в тая община. Ще повярвам, че България ще просъщесствува като държава, ако поне софиянци се струпат пред Московска със сопи, камъни и брадви.
121
2
 
7
 
! Отговори
COPY преди 12 години
Е, и сега какво?Кучета ядят хора в центъра на столицата на държава от Европейския съюз в през 21 век.Управляващите я некадърни и корумпирани бандити гледат да си измият ръцете.А природонаселението гледа ли гледа и е готово на следващите избори отново да ги сложи да го управляват.ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ САМО В НЕЩАСТНАТА НИ РОДИНА, КОЯТО ВЕЧЕ 67 ГОДИШНО КОМУНИСТИЧЕСКО УПРАВЛЕНИЕ ВЪРНА В СРЕДНИТЕ ВЕКОВЕ..Почивай в мир, професоре.А Гробарката Фъндъкова на съд за убийство..По-добре Фандъкова да се скрие и да си подава оставката! Освен това да си стяга багажа и сама да влиза в затвора, защото там и е мястото.Какъв жесток и нелеп край, каква тъжна ирония. Човекът е емигрирал и благодарение на способностите си е постигнал толкова много в Щатите а вместо спокойни старини в родината, да бъде разкъсан като животно от глутница.Срам за България че така си отиват достойните българи Срам за България и срам за София както и за столичните управници Ако имаха чест и достойнство щеше да има оставки но разбира се тук е царството на безочието и непукизма и нищо няма да се промени
120
2
 
5
 
! Отговори
ZOMBARA преди 12 години
KAK DOPUSNEHME TUK V SOFIQ, NIE KORENQCITE SOFIQNCI EDNA SELQNKA KATO FANDUKOVA DA SE PRAVI NA UPRAVNIK??TOVA E BOJIE NAKAZANIE ZA NAS, SELQNKA DA UPRAVLQVA EDIN OGROMEN GRAD. I KAKVO 6TE NAPRAVI TQ, 6TE VDIGNE DANUCITE NA JIVEE6TITE V CENTURA, 6TE IM VDIGA KOLITE, NQMA DA OBLEK4I S NI6TO JIVOTA IM, 6TE GI NAKZAV S VSEKI DEN. KAKVO STANA S KU4ETATA? PO4INA PROFESORA I NI6TO, MUL4ANIE! ZA6OTO TAZI P-KA ZASPALA 3 GODINI NE NAPRAVI NI6TO. POJELAVAM I NEQ ILI NQKOE OT DECATA I DA GO NARUFA KU4E.
119
6
 
3
 
! Отговори
до №135 преди 12 години
По-леко майна, инфаркта ти е на челото ! Я по-кротко червеното знаме развявай !Хайде у лево!
118
1
 
13
 
! Отговори
ВЪПРОС? преди 12 години
Какво очаквате от една елементарна учителка по руски език?!
117
1
 
12
 
! Отговори
Гацо преди 12 години
Фандъкова предлагам ви да си подадете оставката на момента това ще е най-достоиното . Точно днес ГЕРБ (*** ЗА ЕВРОПЕЙСКО РАЗВИТИЕ НА БАШИБОЗУКА) трябва да се сврат и да не се показват . Такса смет и сегашните данъци са непоносими за софиянци камоли ново презониране . Защо трябва Фандъкова да продължава да взима заплата за кмет а реално да не върши нищо ? Днешната кончина на професорът изяден от кучета е чудесен повод ДА СЕ ОТЪРВЕ ФАНДЪКОВА ОТ БРЕМЕТО НА КМЕТ НА СТОЛИЦАТА
116
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Kаква е политиката na ГЕРБ? Преди изборите беше неясна сега още повече?!
115
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Повечето от тия, дето искат осатвки по форумите, самите те не ставта за нищо. Даже ако им повериш да организират собственото си отиване до тоалетната по голяма нужда, така да се каже, ще се провалят и ще оакат работата.
114
1
 
9
 
! Отговори
О С Т А В К А ! преди 12 години
О С Т А В К А !
113
1
 
11
 
! Отговори
$ преди 12 години
До кога ще търпим бившите комунисти да съсипват родината ни? Всички ръководни постове в момента са окопирани от НЕКАДЪРНИ бивши КОМУНИСТИ.
112
7
 
2
 
! Отговори
do 129 преди 12 години
Неграмотници, които дори не знаят OUT как се пише, ще преценяват кой за какъв пост ставал ...
111
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ е съставен от ГОЛЯМИ и МАЛКИ мутри и мутрички...То си беше ясно,че е така,защото 65% от тях са БИВШИ комунисти!? А както е известно - БИВШИТЕ комунисти(сега СОЦИАЛИСТИ) са ГРОБОКОПАЧИТЕ на ДЕМОКРАЦИЯТА в България и българския народ!
110
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДС името на Фандъкова е "Ваня" - имала е явочна квартира...)))
109
3
 
11
 
! Отговори
Фандъкова AUT! преди 12 години
След смъртта на световно известния ПРОФЕСОР,който беше изяден от освирепяли гладни кучета - Фандъкова,която се води КМЕТ на София - тябва ВЕДНАГА да си подаде ОСТАВКАТА! БЪЛГАРИ, ФАНДЪКОВА НЕ Е ЗА ТОЗИ ПОСТ!
108
1
 
12
 
! Отговори
факт преди 12 години
Мутрите не подават оставки.Те си отиват по друг начин...а този който служи на мутри е жалък.Жалка сте Фандъкова,но ще дойде " видов ден " и всички нагли мутро-милиционери от групировката ГЕРБ и техните *** ще си платят с лихвите.Не оставка,а в затвора трябва да са престъпниците ГЕРБерасти.
107
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фандъка и компира съсипаха родния ми град! Съд и затвор!
106
1
 
15
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Това трябва да е някаква лоша шега! Тази женица трябва или да отива право в затвора заради изядения от *** професор или поне да напусне работа още утре. А тя данъци презонирала нашата?! Наглост!!!
105
2
 
16
 
! Отговори
О С Т А В К А ! преди 12 години
О С Т А В К А !
104
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Другарко Фандъковна,защо не си подадеш оставката ДОБРОВОЛНО?! Нищо не направи за София и нищо няма да направиш,защото тази работа не е за всеки!Некадърна си!