Всяко десето домашно куче в София – нерегистрирано

Нови масирани проверки се задават от май, предупреди Фандъкова
26 апр 2012 19:40, Красимир Ангелов
74
Всяко десето домашно куче в София – нерегистрирано
Всяко десето домашно куче в столицата все още не е регистрирано. Снимка: Булфото

От началото на май ще започнат масирани проверки за редовността на регистрацията на домашните кучета в междублоковите пространства в София.

Проверките вече ще са от рано сутрин до късно вечер, закани се пред общинските съветници кметът на София Йорданка Фандъкова.

По думите й към момента проверките са показали, че почти всяко десето куче от проверените до момента домашни животни е с нередовна регистрация.

От началото на годината процедурата по регистрация на домашните кучета е опростена, отчете още кметът.

Още по темата

Фандъкова добави, че се работи по възможността декларацията за регистрацията на домашно куче да е достъпна през интернет, за да може още повече да се улеснят гражданите при декларирането на домашен любимец.

Столичният градоначалник припомни, че регистрацията трябва да се направи задължително до една седмица след придобиването на животното или до четири месеца след раждането на кучето. 

До 20 април в данъчните администрации на общината са регистрирани 1 280 кучета, като за тях е платена такса от по 24 лева в общ размер 37 400 лева.

Фандъкова отново взе отношение по въпроса за бездомните кучета и подчерта, че вече са идентифицирани рисковите зони в столицата, които ще се обработват приоритетно.

От 8 май ще започне обработването на кучетата и в 12 места с компактно ромско население. В рисковите зони са включени промишлени и крайградски зони и строителни обекти.

Общината ще преговаря с фондация "Четири лапи" за ползването на мобилната им клиника за обработване на бездомните кучета, ако се окаже, че това ще е по-добър вариант от закупуването на нова мобилна клиника.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
3
 
! Отговори
krum преди 11 години
az ne sam vidyal oste v bg medii info kakvo, kade, kak,koga, koi pravi s opredelenite milioni levove pari za bezdomnite kucheta ot bg danakoplattzi.....bg jurnalisti natrapvat snimki na nyakoe bezdomno kuche ili na nyakoi politik....ama priyuti, rabotnitzi, koli,smetki,fakturi za hrana, tok,voda,friziori,lekari, obuchiteli na kucheta,kucheshki uchilista, dobrovolni osinoviteli na kucheta - ima li izobsto,kade,koi, kakvi.....magla i sluhove da plashat horata i da nasajdat omraza kam kuchetata
50
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не искам да съм песимист, но проблемът с кучетата едва ли ще се реши. Замислете се колко организации (уж) за защита на животните има в Бг. Те постоянно получават пари, уж да се грижат за животните, а всъщност купуват 1 хляб, хвърлят го до някой блок или казан за ***, дето има кучета, и готово. Декларират по-големи разходи, отколкото наистина харчат, и ето ти машинка за пари - получават пари от световни организации, а пък хранят кучетата с хляб. Така, че докато има организации, ще има кучета
49
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
64, пречката да се реши проблема с *** е на болните кучкари
48
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
67, обаче кучетата хапят и разнасят зарази
47
1
 
8
 
! Отговори
ТИКВЕТО преди 11 години
95% от ромите не си плащат здравните осигуровки,да не говорим за пенсионни!Проблема с кучетата е нищожен в сравнение с тумора наречен малцинство!Кучетата не крадат,не източват социалното и здравно министерство!
46
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българинът е едно злобно човече,и поради това си качество всичко и всички му пречат!Ако не са кучетата са ***,ако не са *** са гейовете,ако не са те е нещо друго и т.н Оскотели са всички,не виждат по-далече от носа си !
45
3
 
1
 
! Отговори
sostin преди 11 години
А дали първо да си неопраим проблемите с бездомните *** и *** които ги хранят и след това да искаме от стопаните на домашни кучета.........някак си са пообъркани нещата в тая скапана държава . По улиците и поляните е пълно с глутници ,ноооо......а дали пък не трябва първо да се научим къде се изхвърля *** и тогава да искаме да събираме събираме изпражненията на домашните любимци.....?????
44
3
 
5
 
! Отговори
Разбирачев преди 11 години
Пречката да се реши проблема с бездомните кучета, са тези хора, които уж най-много искат да няма бездомни кучета и ги стрелят, дерат живи, тровят и т.н. Ако ги нямаше тези хора, досега щяхме да сме се оправили с бездомните кучета и тях нямаше да ги има. Колкото до регистрацията на домашните кучета, то е очевидни,че това е безмислено, освен ако това не е генерална репетиция, преди да ни поставят чипове и на нас хората.
43
4
 
7
 
! Отговори
Бай куче преди 11 години
Всяко нерегистрирано куче трябва да се конфискува заедно с кучкаря и след това кучето да се убива, а кучкаря се изпраща в трудов лагер да избачка щетите, които е нанесъл на обществото..
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
какъв сняг? :))
41
3
 
6
 
! Отговори
В грешка сте преди 11 години
Едва всяко 10-то е регистрирано! Да не говорим, че се почиства само след всяко 50-то и това се видя когато се стопи снега!
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не обиждайте турците! Те са работливи, почтени и не изоставят по социални домове не само децата си, но и възрастните хора!
39
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на България! Заплатата на млад учен от БАН - по-ниска от помощите за избягващия труда ***!
38
3
 
4
 
! Отговори
Солени глоби! Сега! преди 11 години
Българинът разбира от дума само ако му бръкнеш яко в джоба! Всичко друго е безсмислено и не дава резултати! Преливане от пусто в празно и много нахапани, много болни и умиращи от кучешка тения.
37
3
 
7
 
! Отговори
Госпожо Фандъкова, преди 11 години
Чакаме отговор: на КОЙ ТЕЛЕФОН да звъним, ако видим стопанин, който оставя кучето си на обществено, неоградено място да си върши природните нужди без да почиства след него? Поставете съобщения с телефона на видни места из София, повтаряйте го по телевизията, обявете висока глоба, санкционирайте ги, да видим дали поведението на "природозащитниците"-любители на четириногите няма да се промени!
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да живееш в България - най-абсурдната държава в света - е чист мазохизъм!
35
1
 
4
 
! Отговори
Как е извън България преди 11 години
Изобщо това да имаш куче е вид отговорност и е свързано с определени задължения освен удоволствието. Но може би пропускам и съзнанието на хората. В крайна сметка за 6 години не съм видял бездомно куче или котка. Явно системата работи.
34
2
 
7
 
! Отговори
Как е извън България преди 11 години
Задължително трябва да се регистрират кучетата, но и задължително всяка година да им се поставят ваксини и на 3 месеца таблетки за тения, *** и тн. Това се следи от ветеринарните кабинети. Тук всеки чисти след кучето си. Иначе глобата е 300 $. Данъка зависи от големината на кучето и дали си го кастрирал. Ако не е кастрирано плащаш повече. Ако развъждаш кучета държавата те облага с данък за търговска дейност. Има места които позволяват разходка без каишка и те са обозначени с табели.
33
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На детето ти в ...
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Живея близо до Женския пазар и колкото пъти мина все ми предлагат цигари. А цигарите им...? Човек трябва да си е захвърлил здравето на бунището, ако им пуши смрадливите цигари.На 2 лв тия *** са свръх скъпи. Е толкова ли им е трудно на МВР да пуснат цивилни служители да изловят продавачите?