Всяко десето домашно куче в София – нерегистрирано

Нови масирани проверки се задават от май, предупреди Фандъкова
26 апр 2012 19:40, Красимир Ангелов
74
Всяко десето домашно куче в София – нерегистрирано
Всяко десето домашно куче в столицата все още не е регистрирано. Снимка: Булфото

От началото на май ще започнат масирани проверки за редовността на регистрацията на домашните кучета в междублоковите пространства в София.

Проверките вече ще са от рано сутрин до късно вечер, закани се пред общинските съветници кметът на София Йорданка Фандъкова.

По думите й към момента проверките са показали, че почти всяко десето куче от проверените до момента домашни животни е с нередовна регистрация.

От началото на годината процедурата по регистрация на домашните кучета е опростена, отчете още кметът.

Още по темата

Фандъкова добави, че се работи по възможността декларацията за регистрацията на домашно куче да е достъпна през интернет, за да може още повече да се улеснят гражданите при декларирането на домашен любимец.

Столичният градоначалник припомни, че регистрацията трябва да се направи задължително до една седмица след придобиването на животното или до четири месеца след раждането на кучето. 

До 20 април в данъчните администрации на общината са регистрирани 1 280 кучета, като за тях е платена такса от по 24 лева в общ размер 37 400 лева.

Фандъкова отново взе отношение по въпроса за бездомните кучета и подчерта, че вече са идентифицирани рисковите зони в столицата, които ще се обработват приоритетно.

От 8 май ще започне обработването на кучетата и в 12 места с компактно ромско население. В рисковите зони са включени промишлени и крайградски зони и строителни обекти.

Общината ще преговаря с фондация "Четири лапи" за ползването на мобилната им клиника за обработване на бездомните кучета, ако се окаже, че това ще е по-добър вариант от закупуването на нова мобилна клиника.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вие луди ли сте у нашя квартал всички си имат кучета и незнам едно да е регистирано!!!!!
30
3
 
9
 
! Отговори
Към 42 преди 12 години
Ако кучетата са 20 000 /а те са много повече/ и ако изп.ишкват по 200 гр и иза.кват по 100 гр /а сигурно изхвърлят повече нечистотии/, какво се получава?300 гр Х 20 000 = 6 тона дневно! /А сигурно е много повече!/
29
1
 
8
 
! Отговори
До 41 преди 12 години
Подкрепям това, което си написал(а). Етнически българин
28
7
 
7
 
! Отговори
Предлагам нещо преди 12 години
Нямам нищо против изрядните собственици на кучета, които се грижат за питомците си и същевременно не забравят да се погрижат и за чистотата на града ни.Предлагам обаче да бъде изчислено нещо, та да сме наясно.Да сметнем колко са приблизително на брой кучетата, които живеят в София - и домашни, и безстопанствени.После някой, който отдавна се грижи за куче, да каже какво количество урина и *** изхвърля един пес за денонощие.Та да изчислим колко тона нечистотии заливат дневно улиците ни.
27
2
 
18
 
! Отговори
Край преди 12 години
до 36. Всеки като теб дето слага равенство между *** и турци насъсква срещу нас българите една част от бъллгарските граждани - бългаските турци. Българските турци са честни работливи хора които плащат повече данък от тебе имат прекрасни домове /строителството им е в кръвта/ семейства и деца. Не са ти навредили с нищо - не са ти откраднали нищо не ти взимат помощите за безработни не раждат по сто деца които да оставят по домовете. Турчин никога не оставя детете си в дом от мен да го знаете.
26
1
 
6
 
! Отговори
Тъпотии... преди 12 години
...тази проста схема не работи-защото ветеринарите в клиниките чипират кучетата,но данните от чиповете ги знаят само собствениците и докторите от клиниката.А никой от последните няма да си загуби времето да седне пред компютъра и да въведе въпросните данни в информационната система на БАБХ ,защото това не се заплаща от никой и никой не може да задължи ветеринарите да го направи.
25
2
 
4
 
! Отговори
край преди 12 години
Ей гламар ако не правиш разлика между *** и турци ти си най *** парче което се е добрало до комп. С удоволствие бих ти праснал един в тъпата мутра. Турците са хора от нация с висока средиземноморска култура наследници на империя и сега народ със силна държава и икономика. *** се нещо точно обратното на това. И ако има от нещо мангалитее да ги е страх това са турците и тяхното чувство за ред е държавност. В Турция *** са относително малко и са натикани където им е мястото.
24
0
 
4
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
аз пък си имам и лична карта и книжка с която си карам личната кола...............ама нямам КОКАЛ та се налага много да лая за да го получа
23
1
 
5
 
! Отговори
Tъпотии.. преди 12 години
Схемата трябва да е пределно проста-на всяко домашно куче се поставя чип.Въпросното чудо се слага във ветеринарната клиника,стопанина си го плаща и данните от чипа се вкарват в информационната система на БАБХ.Системата е направена така,че в нея са записани данните на стопаните на всички вкарани в системата кучета за цялата страна.И като хванат безстопанствено куче с чип и четеца за чипове разпознае вкаран в системата чип-издирване на собственика и яка глоба.Обаче никой не споменава защо тази...
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
29,аз прочетох всички коментари,проблемът ме интересува. Човекът, писал под N17 е качил и други постове. Не виждам в тях следи от неграмотност, а гражданска позиция. И не е тръгнал по света, а е останал тук. Но това теб не те интересува. Изуми ме фактът, че точно този млад човек те е озлобил.Аз ще допълня нещо. Преди няколко месеца гледах предаване от някаква ромска махала (за ранното раждане).Попитаха подрастваща *** колко пари месечно са й нужни.Тя отсече "1000 лева". Май е симптоматично
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Vlez v novata mobilna versia na DNES.BG dnes.bg Gotina e ....
20
7
 
7
 
! Отговори
jiji преди 12 години
Добре бе разбирачи такива!Аз съм си платил таксите за моето куче,възпиатано е,добро,чистя след него на поляната,ама ако некой разбирач дойде и тръгне да ми държи сметка,единственото,което ше си спретнем е тупаници,щото има ***,които не ги интересува нищо друго освен да се заяждат и да провокират!Е на такива с кеф да им пуснеш едно електрошокче,а?
19
3
 
10
 
! Отговори
МЕН преди 12 години
А ....бе ****ата ви . Хората от глад умират, те с кучета ни занимават. Вкраите виетнамци бе .. за един месец ще ви решат проблема с кучетата. И тези малумници дето са загледали кучета по балконите и в апартаментите са за съд , защото това си е живо малтретиране на животните. Кучето си иска пространство. АТЕЗИ БЕЗДОМНИТЕ КУЧЧЕТА , КВО ТОЛКОВА ГИ ГОВОРИТЕ, *** И ТОЛКОЗ. ВИЕ ЗА БЕЗДОМНИТЕ ХОРА ТОЛКОВА НЕ ГРИЖИТЕ, КОЛКОТО ЗА КУЧЕТАТА. ТО ЦЯЛАТА НАЦИЯ Е ЕДИН КУЧКАРНИК, НАЧЕЛО С ПАРЛАМЕНТА
18
6
 
4
 
! Отговори
vv.o преди 12 години
nemskio antifriz e nai dobar.provereno!!!
17
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
българите предпочитат да си гледат кучета вместо да правят деца
16
2
 
8
 
! Отговори
Коментар преди 12 години
а ако всички селяни като теб се върнат по родните си места, където сте свикнали кучетата да са на верига, то София ще стане един прекрасен град за живеене
15
2
 
3
 
! Отговори
Пелник преди 12 години
то и за вас трябва да сложат визи
14
4
 
3
 
! Отговори
DO HRISTO преди 12 години
TO4NO TAKA HRISTO, TREBVA DA IZTEPAME OTKA4ENIETE KU4KARI IKU4KARKI DETO HRANQT VSEKAKVI POMIQRI PO BLOKOVE I DVOROVE. I AKO GI PITA6 ZA6TO I TE NEMAT OTOGOVOR. NO ZA MENE E QSNO, IMAT GREHOVE KUM HORATA I TO NE MALKI ZA DA SE ZANIMAVAT S "NEVINNITE KU4ENCA" PO ULICITE. ZA DA NEMAME PROBLEMI TROVETE POMIQRITE DET GI VIDITE, AKO STE V BALKANA S PU6KI GI OTSRELVAITE. KOI S KVOTO MOJE. KMETICATA NEMA NI6TO DA NAPRAVI, LAPKAT SE PARI4KI ZA PEMIQRITE I TQ SI VZIMA. HLEBEC V ANTIFRIZ E NAI-DOBROTO.
13
1
 
8
 
! Отговори
До природозащитник преди 12 години
Непрекъснато слушаме за кастриране, обезпаразитяване, ваксиниране и връщане обратно на мястото на обитание и колко струва това на държавата. С тези процедури се смята, че процеса и в период на разрешаване. Искам да попитам за неодушевени предмети ли говорим или за живи животни, които имат нужда и от храна. Кой осигурява изхранването на кучетата по " място на обитание " ? Не виждам природозащитници да разнясат храна по кварталите. Хранят ги хората, защото иначе те пак ще ни ядат, този път от глад
12
6
 
7
 
! Отговори
19, Ице преди 12 години
"Тогава ще заживеем щастливо в един чист, уютен и зелен град и децата ни ще могат да се прибират спокойни от училище без да ги е страх, че ще бъдат наръфани..."Ице, дай статистика колко деца са блъснати от коли и колко наръфани от кучета? Апропо твоето дете с делтапланер ли го разхождаш, че видя зеленина, чистота и уют? Аман от рецитатори! Геребера е като аутист, само повтаря заучени действия без грам мисъл.