Всяко десето домашно куче в София – нерегистрирано

Нови масирани проверки се задават от май, предупреди Фандъкова
26 апр 2012 19:40, Красимир Ангелов
74
Всяко десето домашно куче в София – нерегистрирано
Всяко десето домашно куче в столицата все още не е регистрирано. Снимка: Булфото

От началото на май ще започнат масирани проверки за редовността на регистрацията на домашните кучета в междублоковите пространства в София.

Проверките вече ще са от рано сутрин до късно вечер, закани се пред общинските съветници кметът на София Йорданка Фандъкова.

По думите й към момента проверките са показали, че почти всяко десето куче от проверените до момента домашни животни е с нередовна регистрация.

От началото на годината процедурата по регистрация на домашните кучета е опростена, отчете още кметът.

Още по темата

Фандъкова добави, че се работи по възможността декларацията за регистрацията на домашно куче да е достъпна през интернет, за да може още повече да се улеснят гражданите при декларирането на домашен любимец.

Столичният градоначалник припомни, че регистрацията трябва да се направи задължително до една седмица след придобиването на животното или до четири месеца след раждането на кучето. 

До 20 април в данъчните администрации на общината са регистрирани 1 280 кучета, като за тях е платена такса от по 24 лева в общ размер 37 400 лева.

Фандъкова отново взе отношение по въпроса за бездомните кучета и подчерта, че вече са идентифицирани рисковите зони в столицата, които ще се обработват приоритетно.

От 8 май ще започне обработването на кучетата и в 12 места с компактно ромско население. В рисковите зони са включени промишлени и крайградски зони и строителни обекти.

Общината ще преговаря с фондация "Четири лапи" за ползването на мобилната им клиника за обработване на бездомните кучета, ако се окаже, че това ще е по-добър вариант от закупуването на нова мобилна клиника.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
bglawyer преди 12 години
А, да не са се объркали нещо? Само 10% да не са регистрирани!
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вечер и сутрин в кварталния парк е пълно с кучкари извели любимците си да свършат "голямата работа".Какво плашат за това че замърсяват парка?
9
2
 
16
 
! Отговори
Г-жо Фандъкова! преди 12 години
Интересува ме, какъв процент от кучетата в *** дворове са регистрирани?Защото преди малко чух по новините наглите думи на млад ***: Продавал цигари без бандерол, за да си изкара 1000 лв месечно.Нямало да го прави, ако му осигурят законна работа със заплата 1000 лв месечно! За 400 лв нямало да работи! Той не плаща данъци, но взима помощи и прави ***, които се почистват с НАШИ пари!Ние, етническите българи-висшисти, започваме работа в БАН с основна заплата 295 лв! И плащаме данъци
8
1
 
13
 
! Отговори
Г-жо Фандъкова! преди 12 години
На 12 май държим да видим по телевизията, в централните новини, какво се е случвало този ден в *** махали! Колко *** ще излязат, за да чистят като нас!Защо питам ли? Защото преди малко, по телевизията, видях нагло, малолетно ***, което обясняваше без да му мигне окото, че разнася цигари без бандерол, защото трябвало "да си изкара хляба"!!! А ние знаем какви суми държавата вади силом от НАШИТЕ джобове, за да осигури и хляб, и салам на подобни *** и на мързеливите им майки!
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г-жо Фандъкова, глоби за нередовните кучкари. Не символични, а такива,че повече да не си помислят за заобикаляне на закона.
6
0
 
16
 
! Отговори
Има питане! преди 12 години
Г-жо Фандъкова! Има друг важен въпрос.Миналата година по Ваше нареждане, но с НАШИ пари, бяха разчистени незаконните бунища, създадени от *** около техните жилища. Ние, работещите софийски данъкоплатци излязохме в почивния си ден да почистим нашия град чрез безвъзмезден труд.Неработещите и неплащащи данъци на общината *** не си направиха този труд. Чистихте им, плащайки с НАШИ пари.Сега, моля, покажете ни чрез телевизията какво е състоянието на площите, почистени с НАШИ пари!
5
9
 
14
 
! Отговори
Стф преди 12 години
Бас държа, че хейтърите тук през живота си не са се грижили за домашен любимец. Я си вземете едно куче, я излезте малко от спарените апартаменти, отидете на планина за някоя друга седмица, на море или на село, таман ще си видите бутрандясалите ливади, може да ви дойде акъл и да ги прекопаете. А номер 1 - замисли се с дали си по-полезен на планетата земя от всяко едно, било и бездомно куче.
4
3
 
10
 
! Отговори
Striker преди 12 години
Ясенчо, за кола над 10 години - такса 1000лв., за остъклен балкон - глоба 1000лв., за повече от една кола на собственик - двоен данък на втората. И после ще забравиш колко си жалък и как през лишеният ти от смисъл животец, дори кучетата му пречат.
3
5
 
8
 
! Отговори
я стига бе преди 12 години
Стига с тези кучета, не кучетата са проблема, проблемът сме ние. Има кучета има проблем, няма кучета няма проблем, просто и ясно. Който иска кучета да си ги взема в къщи, аз не искам когато изляза на вън с внучето си да настъпи детето кучишко ***, това е жива болест и спрете с тези кучета. Трябва да мислим за много други неща как да се спасяваме от тая криза която ние налегнала и няма май да можем да я изгоним от БГ. Вместо да дават пари за кучета, да ги дадът за бедните.
2
7
 
8
 
! Отговори
Тъмна преди 12 години
Данък за автомобил над 10 години 1000 лева, номер 1! Няма деца, защото ги газят по пешеходните пътеки. И в рамките на разумният тон вече-защо няма деца? Защото обикновения българин НЕ МОЖЕ да си ги позволи. Ето това е наистина проблем, от който ни разсейват с кучета, магистрали, АКТИ, метро и т.н. А българинът кълве на такива простотии и забравя, че няма какво да яде. Свикнал е.
1
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
24 лева такса за едно куче, което *** и пикае по 2-3 пъти на ден по детските площадки и парковете не ми се вижда като честна сума. 24 лева на месец ми звучат далеч по-добре плюс големи глоби за собствениците, които не чистят след кучетата си и/или ги изкарват без намордник.