35% от бездомните кучета дошли от строителни обекти

Правят масови проверки за уж домашни животни, които скитат навън
Обновена: 21 апр 2012 08:48 | 20 апр 2012 22:10,
151
35% от бездомните кучета дошли от строителни обекти
Снимка: архив, Булфото

Около 35% от кучетата по столичните улици са дошли от строителни обекти и от паркинги, каза пред журналисти директорът на ОП "Екоравновесие" Манол Нейков.

Това е и причината от днес да започнат проверки по паркингите, строителните площадки и дворове, използвани за стопански цели, за наличието на кучета, които би трябвало да са домашни, но не са регистрирани в районните администрации, нямат документи и за тях не се плащат такси. 

Нейков и инспектори от "Екоравновесие" бяха в Панчарево по сигнал на Англо-американския колеж там. От училището веднъж са сигнализирали за бездомни животни около него и те са били прибрани.

В края на март от приюта в кв. "Сеславци" петте животни са осиновени от мъж, който е декларирал, че ще ги гледа при домашни условия.

След втория сигнал от колежа при проверката бе установено, че кучетата са отново навън на улицата. Заради това на собственика ще бъде съставен акт – глоба от 50 лева за всяко куче и допълнителна глоба за това, че не ги е регистрирал в района, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
2
 
3
 
! Отговори
София преди 11 години
Не се вижда нещо да се прави! Кучетата си скитат по улици и полянки безразборно, сеят зарази, непритеснявани от никого. Все по-едри, все по-смели, особено когато се събере цяла глутница. Броят им, поне в нашия квартал, не е намалял. Спокойни сънища, съграждани, до следващия доцент или професор, нахапани до смърт!
112
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей това е. Заради интересите на кучешката мафия сме седнали да се чудим как да се отървем от *** и не можем. А е лесно - ако трябва - да се направи едно гласуване в София и готово. Тогава кучешката мафия ще купува гласове по махалите с кебапчета :)))
111
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да бе, седят си в изоставени обекти, пушат конопени цигарки и не излизат за да не ги закачат. Чух, че имало и такива, които обичали природата и упражнявали туризъм по Витоша, за да не осират градинките в София! Смешковци!
110
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А от неправителствените сигурно им мият зъбките след като са изяли някой човек.Хахахахаха
109
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това пък само ние го можем! Я посочете друга страна, където си хранят уличните кучета с деца и професори! Ово е стандарт!!!
108
1
 
1
 
! Отговори
AZ преди 11 години
MNOGO SE LAPKA OT TEZI POMIQRI PO GULGARIQ. I V4ERA KAT GLEDAH NQKOLKO NEDOE-ANI KRANTI KAK SE HVURLQHA V ZA6TITA NA "MILITE KU4ENACA" SI KAZVAM, A LA-NATA PO ULICITE, TENIQTA, TRESKATA I DRUGITE BOLESTI, S TQH KAKVO STAVA??A KOI SPOMENA ZA UBITQ PROFESOR I EDNA DUMA?? NIKOI!!VSE EDNO E IZ4ZNALO 4U4ELO. HEI, KU4EZA6TITNICI SKAPANI LAINAYA NA LUBIMCITE SA NA VSEKI METUR., UHAPANITE NE NAMALQVAT,KAKVO 6TE STANE PRI SLEDVA6TIQT RAZSKUSAN?KOI 6TE OTGOVARQ??NA VSEKI EDIN OT VAS PO 100 TIQGI NA GOLO!
107
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако някой не знае как се прави контрол - да пита. И сега в градинките са излезли кучета на тоалетна. Колкото домашни, толкова и улични. И кротичко си се лаят. И не знам да има и 2% регистрирани.За 1 седмица от глоби ще се съберат пари за разчистване на уличните кучета.
106
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1. Разчистват се населените места от кучета.2. Чипират се домашните и стопаните плащат данъци.3. Глобяват се с прогресивно нарастващи глоби тези, които не са платили и/или не са чипирали кучетата си.4. Собствениците на кучета чистят след любимците си. Иначе - глоби.5. За изхвърляне на кучета на улицата - глоби.* С парите от глобите се издържа зоополицията и се чисти след тези, които не не са успели да ги хванат.** НПО-тата (всякакви там лапи и ***) също ловят нарушители.
105
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-важен е контролът над домашните кучета-апартаментни и дворни.И в София ,и в Провинцията положението е трагично.Безхаберните стопани не кастрират,изхвърлят ги без да им пука,изхвърлят малки кученца,защото са *** и мързеливи и не пазят разгонените женски,когато трябва. И на улицата се започва едно голямо размножаване.После животните били виновни.Какво са виновни,като хората им отреждат тази съдба.Железна регистрация, яки данъци и глоби, па да видим дали ще продължават така.
104
1
 
3
 
! Отговори
цезар преди 11 години
Стигате с тези кучета Вия за тях повече говорите пишете и се грижите от колкото за народа.
103
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До нашия блок (в Люлин) се построи нов блок. Покрай този строеж се развъдиха поне 10 кучетаДа, 2 котила се родиха на този обект. Сега се скитат из квартала.
102
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кучетата идват от апартаментите на тези, които ги вземат, а после не могат да се грижат за тях.Що не се отвори една тема "Софиянци - провинция" и още една на тема партии, та да се разкарат оттук зависимите.
101
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да Фандъкова да построи крепостни стени за да не идват от проВанса кучищата.
100
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво искате вие? Кучетата са софиянци и ***, дето ги водят покрай каручките - също. Софиянец да си на тоя свят!!!Това е велико нещо! Нема по-умен иот софиянеца! Той е и най-красивия на света!
99
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тук няколко човека все "си идват на думата" - като в оня виц с краставицата.Един става и ляга с мисълта за ГЕРБ, друг с евреите...Тук става дума за това, да се изчисти един град от кучетата. Естествено, че материално заинтересованите ще се борят кучетата да останат. И ще използват къде платено, къде безплатно поддръжниците.Статистиката показва, че 80% от живеещите в София не искат кучета, а останалите 20% не искат да носят отговорност за ***.Извода се налага сам.
98
0
 
9
 
! Отговори
куро и мадуро преди 11 години
тука е същата работа като с ***, само дето кучетата не създават толкова проблеми... и подозирам, че са доста по-умни от черната ***.
97
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
много интересно темата за песовете бъка от шаломчета ,нещо взе много да намирисва ,явно този пострадал професор е бил от тях затова са толкова активни по тази тема и затова държавата взе веднага мерки срещу *** ,а докато с години същите *** налитаха да хапят български пенсионери и деца нямаше никаква реакция от същата държава ,започвам да си мисля ,че докато *** не изнасилят ,ограбят и убият с брадви няколко от( избраните) няма да се разреши големия *** проблем
96
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каква глоба от 50 лева за този рецидивист. 1000лв. и 1 месец поправителен труд - да чисти градинките от кучешките екскременти.
95
1
 
9
 
! Отговори
Фалшиви Инициали преди 11 години
126 - проблема с кучетата тръгва точно от неграмотния народ, каква власт, какви 5 лева ?!
94
3
 
8
 
! Отговори
Софиянка преди 11 години
Елате в двора на Правителственна болница и ще видите 5-6 помияра. разнасят *** им от кофите вътре и вънка. Ти искаш властта да ги изтреби или пребере - НЕ. Тя самата отглежда ***. Не е вярно че били от строителни обекти...Бизнес парка младост на Плевналиев също е пълен с *** и почнаха да нападат и непознати при преминаването им около езерцето.Ето кой отглежда ***.Крайно време е да ги пратим *** при мечките в Белица. тях може да ги вземат, а кучетата не можело.