Отговорността за кучетата е моя, призна Фандъкова

Оставката ми ще реши ли проблема, попита столичният кмет
10 май 2012 22:15,
139
Отговорността за кучетата е моя, призна Фандъкова
Бездомните кучета били труднорешим проблем. Снимка: Impact press group

Аз поемам отговорността за бездомните кучета, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

По нейни думи навсякъде в закона се посочва, че отговорността е на градоначалника и не може да допусне проблема да се политизира.

"Проблемът е изключително сериозен, изисква много работа и воля за справяне, а не политизиране", обяви Фандъкова.

Тя допълни, че по тази причина е искала промени, които да й дадат възможност да си свърши работата.

"Аз нося отговорност за времето, в което аз съм кмет, но този въпрос съществува от 20 години", допълни Фандъкова и призна, че проблемът е труднорешим.

Днес по време на заседание на Столичен общински съвет общинският съветник Георги Кадиев нападна Фандъкова заради бездомните псета из столицата и я попита дали тя се чувства добре, след като кучета изядоха човек.

По-късно СОС прие програмата за овладяване на популацията от бездомни кучета, а кметът Фандъкова посочи, че предложеният от общината документ се основава на действащото законодателство.

Тя допълни, че в хода на обсъжданията е включено и разширяване на обхвата на кастрациите на бездомни кучета и от частните ветеринари, като ще се предоставят само материалите.

"Продължавам да настоявам за отпадането на "надзорническата функция" от закона, както и смятам, че не е необходимо да има ограничения за осиновяването на животните", допълни Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
3
 
3
 
! Отговори
nabliudatel преди 11 години
за осиновяване, като преди това разбира се по хуманен начин се умъртвят тези които имат агресивно поведение или прекалено силни инстинкти за оцеляване, защото не може да си позволиш лукса да предложиш куче за осиновяване което ще изяде бебето което му бърка в паничката. То може но топката пак ще е при теб. А да не пропусна защо когато давате куче за осиновяване сега не изисквате от този който го осиновява да си плати на място данъка и чипа. Пък после като го пусне и пак го хванете да му
93
2
 
11
 
! Отговори
BlauRot преди 11 години
Вие не искате да решите този проблем,а да източвате $.Създайте нещо ефективно и работещо.Не е сложно към всеки район/община - Люлин,Надежда,Младост и т.н. да се създадат временни мобилни екипи - /най-добре е да са живущи от района/ с по-няколко служителя,които да отговарят за квартала. Живущите в съответните общини/квартали до болка знаят къде се намират бездомните кучета. С тяхна помощ чрез подаване на сигнали и бързата реакция на служителите за по малко от 3-месеца проблемът ще е решен
92
1
 
6
 
! Отговори
до 98 преди 11 години
Хайде, като се обаждаме, да погледнем първо собствения си правопис! Няма дума "айде", както и "случаЙте"! Да не говорим за глупостите, които дрънкаш - и за професора, и за това, че агресивните кучета са домашни и от крайните квартали. Не знам като какъв столичанин се изживяваш, но си крайно *** селянин....
91
2
 
6
 
! Отговори
nabliudatel преди 11 години
да извърши проверка чрез домоуправителите или както намери за удачно и ти предоставят данни къде в София се гледат домашни кучета всеки домоуправител знае в неговия вход има ли или не. След това защо не организираш една проверка за това дали тези кучета са регистрирани и снабдени с чипове. След това като събереш парите от регистрацията защо не построиш с тях един приют в който да започнеш да събираш от улицата бездомните кучета. Обезпаразити ги, излекувай ги ако саболни и ги вкарай в един сайт
90
1
 
2
 
! Отговори
nabliudatel преди 11 години
нормативни решения не са от вчера, но ние чисто по нашенски ще ги решим тогава когато някой си замине от света. Кажи на прав български език кой ти спъва работата а ние хората не сме глупави и можем да се сетим защо. Настоявай госпожо кмет, използвай медиите ако и те ти пречат излез на терасата на кметството и кажи истината оттам. За това което не зависи от теб ок но защо не поискаш от всяко едно кметство
89
0
 
6
 
! Отговори
така мисля Аз преди 11 години
Отговорността е на всеки един от нас , защото което ни се случва и ще ни се случва си го правим ние - изхвърляме си кучетата ,храним ги по улиците , изхвърля ме си *** , палим си кофите , някой за наша смета си прави Реклама и ние го подкрепяме - утре ще чистим България - защото ни организира телевизия , ама тази телевизия искала да го направи за един ден -вместо всеки ден да ни призовава да не мърсим .Така и за кучетата не става за един ден да се реши проблем който подминаваме всеки ден !
88
4
 
3
 
! Отговори
nabliudatel преди 11 години
Kratuncho Защо не погледнеш проблема малко по надълбоко, защото който и да дойде на нейното място ще трябва да се съобразява с действащите нормативна база или си мислиш че като си кмет може да си правиш каквото си поискаш? Вместо да я плюем да погледнем обективно на проблема. Тя каза че действащата нормативна база и пречи да си свърши работата, направила е необходимите постъпки за да се задействат институциите от които зависят промените. Права е че го каза но защо досега мълча. Тези неграмотни
87
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За кой ли път Чикатило изчерпва темата, този път с коментар 103... Докато не се въведе евтаназията, разни изперкали бабки и *** стари моми ще защитават разни ***, защото те самите не могат да общуват с хора.
86
6
 
8
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 11 години
Оставката ми ще реши ли проблема, попита столичният кмет - ТИ СИ Я ПОДАЙ, пък ние ще намерим кой да реши проблема... аман то празнослвоци.. махай се... вече обеща да оправиш проблема инищо не направи - просотичко - прибирате кучетата, 1 месец за оснивяване , безболезнена евтаназия... ако сиакш осниви 10 хиляди кучета гелдай, пой, храни... *** за кемат... народе???
85
2
 
10
 
! Отговори
buba преди 11 години
Да изчистим България за един ден (от кучетата) !!!
84
6
 
23
 
! Отговори
Chikatilo преди 11 години
Скоро се рових из идиотските форуми на разни кучелюбци....разбират се да крият глутници..цели глутници !!! За да не ги прибират по приюти...пускат обяви за ''осиновяване'' на кучета в Германия и Англия ! Всичко е за пари хора за пари...скрито зад идеята да помогнат на животните, всъщност са поредните хрантутници !!!
83
3
 
5
 
! Отговори
Кратун преди 11 години
На това му казват "гьонсуратлък". "Признавам, че не мога да свърша работата, ама няма да освободя мястото за друг, който би могъл да я свърши!". Интересен начин на разсъждение. Индиректно заявява, че не и дреме какво очакват хората от един кмет и че тази светла личност има задължение и отговорности към хората, които са я избрали! Извратена държава!
82
5
 
13
 
! Отговори
Chikatilo преди 11 години
99...що не си ли съгласен? Не ти ли писна да гледаш безпризорни *** около училища и детски градини? Да ходиш по фекалии и оглозгани кокали? Да ен смееш да се затичаш, за да не те нападне някой ***?
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чикатило се изказа...
80
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хора айде научете се -1.*** - се пише с "О"2.Професорът почина от инфаркт,не спекулирайте3.Случайте с нахапани са обикновено в крайни квартали и провинция и става въпрос за домашно или дворно куче4.На който не му е приятно да кара колело сред *** - селяни и на мене не ми е приятно да се разхождам сред вас и да ме питате - Накъдйе йе мола?
79
5
 
16
 
! Отговори
Chikatilo преди 11 години
Промени в ЗЗЖ !!! Строги закони и следене на домашните кучета. Прибиране и ЕВТАНАЗИЯ за всички *** !
78
2
 
9
 
! Отговори
Емо преди 11 години
Не е в неин интерес да няма кучета,защото ще спре кранчето за мръсни пари.Просто номерът е да и изядад някои близък и лично аз ще съм много доволен.Не е добре това дето го пиша,но ще бъда една идея по-щастлив.Защото тогава част от парите дето е жзела,ще отидат за лечение,а не за нови джанти на мерцедеса на пиклив неин роднина.
77
1
 
9
 
! Отговори
777 преди 11 години
Как Фандъркова поема отговорност:Патриот е - душа дава за наука, за свобода; но не свойта душа, братя, а душата на народа! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави? продава си и душата.Хр. Ботев
76
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
87, крещиме и за ***, а ти само кучетата ли обичаш или всички животни, паи не знам катеричка или плъх да са нападнали човек
75
2
 
5
 
! Отговори
xxx преди 11 години
С тоенето ти на длъжността решава ли въпроса?