Отговорността за кучетата е моя, призна Фандъкова

Оставката ми ще реши ли проблема, попита столичният кмет
10 май 2012 22:15,
139
Отговорността за кучетата е моя, призна Фандъкова
Бездомните кучета били труднорешим проблем. Снимка: Impact press group

Аз поемам отговорността за бездомните кучета, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

По нейни думи навсякъде в закона се посочва, че отговорността е на градоначалника и не може да допусне проблема да се политизира.

"Проблемът е изключително сериозен, изисква много работа и воля за справяне, а не политизиране", обяви Фандъкова.

Тя допълни, че по тази причина е искала промени, които да й дадат възможност да си свърши работата.

"Аз нося отговорност за времето, в което аз съм кмет, но този въпрос съществува от 20 години", допълни Фандъкова и призна, че проблемът е труднорешим.

Днес по време на заседание на Столичен общински съвет общинският съветник Георги Кадиев нападна Фандъкова заради бездомните псета из столицата и я попита дали тя се чувства добре, след като кучета изядоха човек.

По-късно СОС прие програмата за овладяване на популацията от бездомни кучета, а кметът Фандъкова посочи, че предложеният от общината документ се основава на действащото законодателство.

Тя допълни, че в хода на обсъжданията е включено и разширяване на обхвата на кастрациите на бездомни кучета и от частните ветеринари, като ще се предоставят само материалите.

"Продължавам да настоявам за отпадането на "надзорническата функция" от закона, както и смятам, че не е необходимо да има ограничения за осиновяването на животните", допълни Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега софетата ще подскочат,като им кажат,че са пълни некадърници/пасмина/,защото си избраха за кмет ***,която до сега нищо хубаво не е направила за столицата!За нея е най-добре да ходи на село и да сее компири!
53
6
 
16
 
! Отговори
мафия преди 11 години
Интересно..само в София ли има улични песове.Всички трябва да бъдат избити..Така измислените защитни организации няма да получават пачките
52
16
 
5
 
! Отговори
Ани преди 11 години
Що за наглост,защо пишете глупости,как да се пребори с тая напаст като и се бъркат разни организации,дето не и позволяват да си върши работата.Защо като бяха на власт комунистите не се справиха с кучетата.От страни е много лесно да се говори,а като застанат на този кметски пост,започват да се отхвърлят.Погледнете реално на нещата и не пишете глупости.
51
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя бурсук кадиев дали прави разлика между изяден и нахапан.
50
4
 
10
 
! Отговори
Странно... преди 11 години
Колко хора трябва да бъдат изядени от кучета..за да реши кметицата че нейната оставка е част от решението на проблема? Друг проблем, който откровено не може да реши...липсва и може би и интелект.. е завишената такса смет на фирмите....помня нейното тъпо изказване... в смисъл : "....вярно е ,че не сме прави, но така ще бъде..."
49
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко нагло и гнусно държание.В Европа, за която толкова говорите г-жо Фандъкова,ако се случи такава трагедия, политика веднага би си подал оставката ,без да пита такива въпроси ,защото те са подигравка с избирателите. Ясно е ,колко безлична ,нагла и лъжлива *** сте ,некадърна да се справи с един лесен проблем,а какво остава за нещо по-сериозно.Много ми е чудно как ще излезете пред избирателите си и с какви лъжи пак ще ни заливате....на мен ми писна - махайте се от София-некадърна селянко
48
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нагла. Между другото Кадиев имаше много хубава програма за бездомните кучета - а именно евтаназия.
47
0
 
14
 
! Отговори
Vesso преди 11 години
След като съдят общината и с парите на самите потърпевшите плащат поразиите вземи адекватно решение без да слушаш 40-50 кучепоклоници!Някой да е забелязал,че в Южния парк не останала една патица?А миналата година бе пълно!За каква защита на животните става въпрос?За убит чакал дават премия!По пътищата между селищата отново се появиха трупове на прегазени кучета.В полето вече е пълно с глутници бездомни кучета.Не останаха сърни и птици!Каква природа,каква хуманност?
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
такива *** са всичките ни политици - хора без морал, себеуважение и достойнство
45
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва да си пълен герберски за да задаваш такъв просташки въпрос"оставката ми ще реши ли проблема?"Ами разбира се,щом поемаш вината за изядения човек от псетата,незабавна оставка и подвеждане под отговорност!В каква държава само живеем?
44
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еми шом я поемаш, пък умре и човек - кога ш си ходиш ?
43
12
 
15
 
! Отговори
Говедарин преди 11 години
От кучетЪта в София по-опасни са селяните... Повече цапЪтхапЪтядът, *** и пиятебЪт, *** и бият
42
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не само с кучетата..Фандъкова с нищо неможе да се справиОткакто е на този пост направи много поразии и нищо добро за столицата.
41
1
 
10
 
! Отговори
priroden zakon преди 11 години
природните закони си знаят работата, общинарите не трябва да правят нищо с кучетата в момента и след 3-4 години, при огромната популация, песовете ще завладеят столицата и тогава политическта клика иска или не иска ще си потърси друго място да управлява, тогава може и да настъпи по-голяма свовобода за хората...
40
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След като отговорността е твоя - понеси си я.Щом не можеш да се справиш с проблема,значи не си вършиш работата , а тези ,които не си вършат работата ги уволняват...така ,че г-жо Фандъкова,напуснете топлото кметско местенце и не се правете на проста *** - каквато сте .Друг ще свърши работата ,за която вие сте некадърна - отивайте си на село в Самоков да преподавате
39
3
 
13
 
! Отговори
О С Т А В К А ! преди 11 години
ОСТАВКА НА другарката ФАНДЪКОВА! Сигнализирахте за неуместен коментар
38
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В цивилизованите страни,когато някой е поел отговорността за работа която не е свършена и уронва престижа на институцията,която представлява,вместо да се прави на интересен и да задава цинични въпроси си подава оставката.Но това е в случай че същият държи на себе си.Явно госпожата държи на служебното си положение и на властта в която е облечена,и думата морална отговорност е *** дума за нея!
37
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази женица е толкова смотаничка,че чак я съжалявам.
36
6
 
3
 
! Отговори
bfkuil преди 11 години
МОЛЯ КОМЕНТАРИ ДА СЕ ДАВАТ САМО ОТ НЕМЕСОЯДНИ ЖИВОТНИ ДРУГИТЕ ДА ГО
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА, ЩЕ ГО РЕШИ! ДАВАЙ Я ВЕЧЕ, ЧЕ СЕ НАСРАХТЕ!