Отговорността за кучетата е моя, призна Фандъкова

Оставката ми ще реши ли проблема, попита столичният кмет
10 май 2012 22:15,
139
Отговорността за кучетата е моя, призна Фандъкова
Бездомните кучета били труднорешим проблем. Снимка: Impact press group

Аз поемам отговорността за бездомните кучета, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

По нейни думи навсякъде в закона се посочва, че отговорността е на градоначалника и не може да допусне проблема да се политизира.

"Проблемът е изключително сериозен, изисква много работа и воля за справяне, а не политизиране", обяви Фандъкова.

Тя допълни, че по тази причина е искала промени, които да й дадат възможност да си свърши работата.

"Аз нося отговорност за времето, в което аз съм кмет, но този въпрос съществува от 20 години", допълни Фандъкова и призна, че проблемът е труднорешим.

Днес по време на заседание на Столичен общински съвет общинският съветник Георги Кадиев нападна Фандъкова заради бездомните псета из столицата и я попита дали тя се чувства добре, след като кучета изядоха човек.

По-късно СОС прие програмата за овладяване на популацията от бездомни кучета, а кметът Фандъкова посочи, че предложеният от общината документ се основава на действащото законодателство.

Тя допълни, че в хода на обсъжданията е включено и разширяване на обхвата на кастрациите на бездомни кучета и от частните ветеринари, като ще се предоставят само материалите.

"Продължавам да настоявам за отпадането на "надзорническата функция" от закона, както и смятам, че не е необходимо да има ограничения за осиновяването на животните", допълни Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
7
 
! Отговори
chicago преди 11 години
Като жител на планетата Земя аз,поемам отговорноста за глобалното затопляне.Много лесно в тази държава се поемат отговорности,които обаче не се отразяват на финансовото състояние, кариерата и гражданските свободи.
73
1
 
7
 
! Отговори
ан преди 11 години
Писна ми да чета кучемразци и симпатизанти на ГЕРБ и кметица...едни голи и боси мизерници,дето през това време ги изклатиха генерално..!!Дано хората бъдат по отговорни към кучетата си и към управляващите ги - вторите е редно да започнат най-накрая да се държат като едни примирени *** - да ни гледат с влажен поглед и да въртят опашка около нас!!!Народа над държавата и над мафията
72
2
 
6
 
! Отговори
Емо преди 11 години
Не само оставката,а и да върнеш парите които си взела за тези кучета.И да те пуснат пеша през малинова долина да минеш,след това.Ето това ще реши проблема кметице наша.
71
0
 
4
 
! Отговори
мечо пух преди 11 години
Е как е пое тази отговорност?То бива наглост и лицемерие, ама пък чак толкова не е било.
70
14
 
5
 
! Отговори
до Вессо преди 11 години
е ти май искаш катерички и плъхове,защото като намалеят кучетата,в София ще плъзнат гризачи.Ще има плъхове,колкото кучета,на които не можеш да им кажеш НЕ.Не ме разбирайте погрешно,но всички дето реват за евтаназия са едни прости и неразумни хора.По тази логика защо не крещите "Евтаназия за ***".Истина е че не се работи по въпроса,патици има,но има и много нови глутници от млади кучета.Реално бездомните са около 30-40 хиляди!Да благодарим на Софиянски и на всички облажили се през годините!!
69
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 11 години
Е какво като поема отговорността нищо не прави само си говори, оставка трябва г-жо Фандъкова оставка за убитите и нахапани хора от кучетата
68
2
 
15
 
! Отговори
Ная преди 11 години
До Ани:Точно при комунистите НЯМАШЕ НИТО ЕДНО БЕЗДОМНО КУЧЕЯвно си се довлякла в София след това и няма как да го знаеш.
67
1
 
15
 
! Отговори
Засегнат от проблема преди 11 години
Решението на проблема не е чак толкова трудно или сложно. Просто трябва въпроса да с еуреди като в "белите държави" - хващат кучето от улицата, две седмици в приют и ако за това време никой не изяви желание да го вземе го приспиват. Този вариант ще е и доста по-евтин от сегашния, тъй като ако изобщо се стигне до даване на пари за ваксинации и кастрация, те ще бъдат за сметка на евентуалния осиновител.
66
12
 
3
 
! Отговори
! преди 11 години
Фандъкова е един от малкото нормални и работещи хора в ГЕРБ. Не псувайте нея, а господаря и ББ.
65
0
 
10
 
! Отговори
user преди 11 години
След като Фандъкова е виновна, то трябва да заплати всички разходи по обезщетенията на нахапаните хора, съдебни такси и т.н. от собствената си заплата. Това е поемане на отговорност, а не само голи приказки. Вижда се, че наистина има желание да се справи с проблема и я подкрепям. На всички еко организации мога да им покажа един среден пръст, защото са за трепане.
64
1
 
7
 
! Отговори
an преди 11 години
И не само Госпожо Фандък и не само!!ОСТАВКА!!На вниманието на всички нормални,средностатистически софиянци,които обитават центъра.Благодарение изграждане на метрото от Люлин до Центъра,в привечерните часове са изключително опасни разходките в Борисова градина!Групички от крайните квартали нападат с цел бой и кражба!Наложителен е ответен удар,за да се спре напастта от необразовани,неморални и примитивни нехора и несофиянци!!
63
2
 
8
 
! Отговори
Отговорника преди 11 години
Е докато има ей такива Кумунягаи на власт няма да се оправим .... Точно като по Онези години " Аз поемам Отговорноста ... " - и нищо !?!?!?!?!? Каква отговорност поемаш , какво ще направиш , как ще компенсираш ?!?!?!? Изобщо някои от Тези *** на власт знаели какво е поемане на ОТГОВОРНОСТ ??? Отговорност се поема не за действие , а за последици - кметице на СОФИЯ ... Ама и ние какви *** си избираме за Управленци ?!?!?!?!
62
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а решението на проблема е много просто.......евтаназия до дупка и хиляди левове глоби за изхвърлячите на кучета по улиците!
61
4
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
Изкам да напомня,че кмета на Столична община управлява чрез рещенията на Столичният общински съвет.Наредби,бюджет,структури се приемат от общинските съветници,Областнияуправител/държавата/ ги контролира за законосъобразност, а кмета ги изпълнява.Сесийте на общинския съвет са открити за граждани и организации,което е възможност за граждански контрол.Къде са недоволните граждани-реално няма такива.Ако се надяват да бъдат посетенипо домовете си от кмета,няма как да стане.
60
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ ОСТАВКА, ТРЯБВА ДА БЪДЕШ СЪДЕНА ЗА УБИИСТВО НА ПРОФЕСОРА И ЗА МНОЖЕСТВО ЛЕКИ И СРЕДНИ ТЕЛЕСНИ ПОВРЕДИ!!! И НАЙ-МАЛКО 20 ГОДИНИ ЗАТВОР!!!
59
1
 
11
 
! Отговори
топала преди 11 години
каква отговорност поема тази пикла или като боко тиквата и тя е по големите приказки като псетата изядоха професора как пое отговорността шопска простотия
58
3
 
14
 
! Отговори
Tони преди 11 години
ВМЕСТО ДА ЗАДАВАТЕ ВЪПРОСИ, ГОСПОЖО ФАНДЪКОВА, ГО НАПРАВЕТЕ! ПИСНА МИ ДА ОТИВАМ СЪС СТРАХ НА РАБОТА! ДА СЕ КРИЯ ЗА ВРАТАТА НА ВХОДА, ЗА ДА ОТМИНЕ ГЛУТНИЦАТА, КОЯТО СИ ОБИКАЛЯ НЕОБЕЗПОКОЯВАНА!
57
3
 
8
 
! Отговори
До Ани преди 11 години
Много си простичка ,а дали ще говориш така ако те нахапят уличните ***.
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и как по-точно ще си поеме отговорността??? В държава в която няма истинска демокрация лесно се заявява отговорност.
55
0
 
8
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
ама от колко време ,,Борисовград" столицата на Бг има герберски кмет?