Строежът на приют за кучета в “Кремиковци“ започва през юли

Стойността на проекта е 1,5 милиона лева, обясни Фандъкова
31 май 2012 19:03,
70
Строежът на приют за кучета в “Кремиковци“ започва през юли
Йорданка Фандъкова. Снимка: архив Булфото

Готов е проектът за нов приют за 1000 кучета в район "Кремиковци", обяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Стойността на проекта е 1,5 милиона лева, той ще бъде изграден върху 40 декара и строителството му може да започне през юли.

Фандъкова е оптимист, че изграждането на приюта няма да отнеме много време. В следващите дни предстои да се пусне обявлението за обществената поръчка.

С построяването на новия обект ще се увеличи двойно капацитетът на общинските приюти за бездомни кучета.

Фандъкова припомни, че първоначално стойността ва проекта беше оценена на шест милиона лева, но след промени в наредбите, цената падна.

Лично столичният градоначалник настоя пред министър на земеделието Мирослав Найденов критериите за изграждане на приют за бездомни кучета да бъдат променени, за да се улесни изграждането.

Дебатът около проблема с бездомните животни започна отново, след като глутница кучета нахапаха до смърт Ботьо Тачков в столичния квартал "Малинова долина".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
8
 
7
 
! Отговори
гейбомраз преди 11 години
А проект за затвор на ГЕЙБерастки престъпници кога ще има? То и изборите наближават, ама ако народа тотално изтрещи по-рано какво правим? Всщност скоро даваха един обезкостен бивш завод от тяхните избиратели - гнусните недосегаеми *** ѝ, май беше в Бяла Слатина, та идеята ми е, понеже вече има стотици такива остатъци сгради из цялата страна, може да се ползват за тази цел. Дори за тази крадлива пасмина , която разсипа Бг, и тези условия са луксозни.
19
3
 
14
 
! Отговори
NikolayKolev преди 11 години
Дано парите отидат по предназначение този път. Нагледали сме се на безхаберие и "усвояване". А пък тези с доводи като "то за хората никой не мисли, кучетата тръгнали да оправят" хич да не се обаждат. Хората могат сами да се погрижат за себе си. Кучетата не могат. Не са решили нарочно да са бездомни, нито сами са се "култивирали" от вълци в Йоркшир-териери, да кажем. И ако никой не си изхвърляше кучето като непотребен *** на улицата, нямаше да има проблеми.
18
4
 
15
 
! Отговори
товаеположението преди 11 години
Кучетата са много по- важни от келявите ***, бъкащи из София. За справка - кучета:16000, келяви ***: 1200000
17
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пари хвърлени на вятъра! Колко по лесно, евтино и ефективно щеше да бъде да се плащат по 10-15 лева за убито куче! *** щяха да ги изтребят за 2-3 седмици и за първи път щяха да свършат една обществено полезна работа, ама не ние сме си обществото на меките китки! Не било хуманно - пълни глупости безопасността на ХОРАТА е най-важното нещо скъпи /в прекия смисъл/ кучкари!
16
5
 
10
 
! Отговори
до 17 преди 11 години
Може да каже истината, но сигурно мафията я заплашва.
15
7
 
14
 
! Отговори
111 преди 11 години
Стига сте плюли по жената бе.Тя какво може да направи като това са изисквания от европата.Ама никой от тук коментиращите не каза "Фъндъкова давай смело!Избий помиарите, а ако тръгнат да те съдят ние сме с теб!"А иначе аз съм за избиването.Мъчно ми е за кучетата ама за хората ми е много по мъчно.
14
11
 
17
 
! Отговори
кметка марионетка преди 11 години
Тая за що не е в ЗАТВОРА за смъртта на професора наяден от кучета !!! ЗАЩОТО Е КМЕТКА МАРИОНЕТКА НА ТИКВАТА ПОДМЕТКА !!!НЕ СМЕ ДЪРЖАВА А МАФИОТСКО БЛАТО !!!
13
8
 
18
 
! Отговори
Томас преди 11 години
нищо чудно няма в действията на съвременния содом - ***, мечки, крадци, убийци, педофили, ***, наркомани имат повече права от нормалните хората.
12
0
 
9
 
! Отговори
канис урбо преди 11 години
Приветствам идеята - там има изоставени общежития с улички, магазинчета и всичко останало от една нормална градска среда, каквато са свикнали да обитават нашите четириноги съграждани. Ако се огради един район колкото четвърт София специално за тях и почти ще осъществим проекта за щастливите кучета. Само един проблем има, че няма да има кого да 'апят... И др. нещо важно - в Кремиковци едвам оцелява все още ендемичната порода "кремиковски кръстосвач". Да се надяваме, че този проект не застрашава ареала му там!
11
3
 
17
 
! Отговори
коко преди 11 години
До 7 Много ми е интересно ако се заразиш от кучешка тения каква песен ще запееш? Не ти го пожелавам,но все пак си представи!
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
направете приют на кучета , дайте жилища на *** , затворете завода в Ловеч,
9
6
 
10
 
! Отговори
5 преди 11 години
Кой ви е виновен на вас за земетресенията бе , кметицата на София ли ?? Колко си *** нямам думи !!!!
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на Фандъкова!!!!София е цялата в дупки, разбити тротоари, кал и мръсотия!!!Явно псетата са по-важни от хората!!!
7
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1 и 2 вие сте толкова плиткоумни и прости хора, колкото по-бързо се отървем от *** като вас толкова по добре за България
6
5
 
20
 
! Отговори
Новина преди 11 години
Да се избият мастиите вместо да се харчат пари за глупости!!!
5
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стройте приюти за кучета, а нези които останаха без домове покрай земетресението "кучетата ги яли" .
4
5
 
24
 
! Отговори
A Be преди 11 години
Къв приют, кфи пет лева?Още ли не се разбра, че трябва да се изтрепят всички ***!? Кучезащитниците - в лудницата! Фандъкова да дава устно разпореждане Еко-меко-равновесие да ги приспива, а после да ги убива псетата и на бунището в суходол!Нещо много бързо затихна новината как глутница изпохапа един германец на бензиностанция в София.
3
3
 
18
 
! Отговори
коко преди 11 години
Няма да е лошо да направят ВИП боксове за законотворците,които узакониха ръсенето на кучешка тения в населените места,хапането и стресирането на хората и правото на *** да разкъсват професори.Не е ли по-добре *** да се унищожават като вреден дивеч,а парите да се харчат за деца и болни???
2
16
 
20
 
! Отговори
браво преди 11 години
Кучешка държава - за кучета приюти, за хората да спят на улицата или както ги наричат "клошари'
1
14
 
16
 
! Отговори
селянин преди 11 години
Ето я другата другарка от партията наша БКП ,строи приюти за кучета , а тези дето ходят по улиците и ровят из казаните не я интересуват.