Бесни роми изпотрошиха с камъни автобус в София

Инцидентът е станал по линия № 1 от Горубляне, счупени са 6 стъкла
26 юни 2012 11:51, Красимир Ангелов
453
Бесни роми изпотрошиха с камъни автобус в София
Изпочупени са 6 стъкла на автобуса. Снимка: Булфото

Роми са счупили с камъни общо 6 стъкла на автобус на градския транспорт в София.

Инцидентът е станал в понеделник вечер с автобус, пътуващ по линия номер 1 от кв. "Горубляне" към центъра на София, съобщава "Фокус", цитирайки Чавдар Васински, технически директор на фирма "Карат – С", чиято собственост е автобусът.

След преминаването на подлеза под пътя на бул. "Цариградско шосе" възниква спор между пътуващите в автобуса българи и група роми.

Скандалът прераства в бой, в следствие на което ромите са свалени от автобуса. При потеглянето му от спирката обаче те започват да мятат камъни по превозното средство, като в резултат на атаката са счупени шест стъкла на автобуса в задната му част.

По данни на шофьора групата била от пет - шест роми, като за инцидента е подаден сигнал в Столична община и МВР.

Точна калкулация на щетите от вандалския акт все още не е направена, но едно стъкло е от порядъка на 300 – 400 лева, уточни Васински.

Още по темата

По думите му това не е първият инцидент с роми в градския транспорт.

"Многократно има случаи, в които докато пътуват в наши автобуси, създават предпоставки за конфликти с пътуващите и проверяващите органи, най-вече, когато пътуват без билети", отбеляза той.

По думите му проблеми има по всички линии на градския транспорт на София, особено с тези, които не са в центъра, а пътуват за селата.

"Много често се получава, че роми пътуват безпрепятствено, без да дупчат билети, нарушават хигиената на автобуса и носят дискомфорт на останалите пътуващи", посочи той.

Инцидентът с изпочупеният автобус идва дни, след като стана ясно, че от Центъра за градска мобилност планират специална кампания срещу вандализма в градския транспорт.

Моделът е взаимстван от Германия, като целта е пътуващите в градския транспорт и чакащите по спирките да бъдат информирани за направените инвестиции за закупуването на нови превозни средства, спирки, информационни табла, както и за ремонтите им вследствие на вандалски прояви.

Според експертите от Центъра за градска мобилност тази акция би следвало да има положителен ефект и да разясни на гражданите на София цената на евентуалните техни противозаконни действия. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
340
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То хубаво ще пишете по спирките кое колко струва ама неграмотните *** как ще го прочетат.Аман от европейски директиви да си ги вземат и да си ги интегрират.Като ни покажат как става ние ще продължим.*** само от бой разбира.Всичко друго е безполезно.
339
0
 
30
 
! Отговори
Елена преди 11 години
До Морски:Отряди от яки мъже и бой,бой...Да видим дали ще чупи.
338
4
 
7
 
! Отговори
г-н Иван Петров преди 11 години
Политиците са популисти. Срещу *** и екоактивисти е необходима силната ръка на държавата. Що е екоактивиста - това си е един ментален ***. Не знае що иска и къде отива, готов е да изяде главата на децата си за да си получи дозата идиотско опиянение. За нов ред, за ново бъдеще, за България.
337
0
 
22
 
! Отговори
интеграция преди 11 години
Миналата година през лятото само за една седмица тролейбус 11 беше атакуван с камъни-2 пътипървият път на спирка "Авиация"- 2 *** хвърляха камъни , а вторият път беше до фирма Мицубиши. Тролеят беше спрял, изчакваше светофара, пред него бяха спряли леки коли. Трамваят минаваше , прозорците му бяха отворени и развеселени *** започнаха да хвърлят камъни по новия тролейбус. Толкова щастливи и усми хнати, това им доставяше някакво мазохично удоволствие. Удариха целта, но не и колите.
336
0
 
2
 
! Отговори
do истена преди 11 години
Аве ..Аргументи имал той.Ми що не си в пърламента да даваш акъл там а?.Айде бегай ве .
335
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И колко са разстреляли от тия белите?
334
0
 
2
 
! Отговори
Звездна преди 11 години
Морския, не държавата, назе си требе да пазим! Държавата никаква я нема, кво че и пазиш?
333
0
 
2
 
! Отговори
истина до 406 преди 11 години
Ти се правиш на ***.Аз казах, че и аз съжалявам хората, изложени на *** набези. И казах как могат да се предотвратят в бъдеще. Ти нямаш аргументи сещу това, значи съм прав.
332
0
 
20
 
! Отговори
Край преди 11 години
И още една идея. Намаляване раждаемостта на м-лите. На всяка жена оставила дете в дом се предлагат 3-4 хил. лева срещу което и се прави дребна хирургична намеса срещу бъдещи забременявания. Доброволно. Тия ще мземат парите да знаете. Те си продават децата, кръвта си продават пред центъра по кръводаряване та няма да си продадат възможносттта да забременяват. Те често и не искат повече да раждат "ама *** не пази" Така ще си откупим бъдещето. Така България не може да бъде упрекната в нищо.
331
0
 
4
 
! Отговори
do истена преди 11 години
Ти *** ли си,или се правиш??.Неми се занимава с такива като теб,няма смисъл просто.Съжелявам хората които живеят тука че са изложени на *** набези
330
0
 
22
 
! Отговори
МОРСКИЯ преди 11 години
ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТЕЗИ ДА ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ПОИСКАТ? ЯВНО ДЪРЖАВАТА НЕ МОЖЕ ИЛИ НЕ ИСКА ДА ПРЕДПРИЕМЕ КАКВОТО И ДА Е. НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ В ДОБРОВОЛНИ ОТРЯДИ И ДА ЗАЩИТАВАМЕ ДЪРЖАВАТА СИ ОТ ТЕЗИ ***
329
3
 
2
 
! Отговори
истина до 400 преди 11 години
Ама и мен не ме интересува как живеят ромите и не ги защитавам - мен ме интересува, че ми крадат покъщнината и ми чупят рейсовете. И гледам как трябва да се решава този проблем. И гледам как са го решили белите умни хора от цивилизацията. А ти нищо не виждаш, даже не поглеждаш. Ти нямаш даже и мнение по въпроса.
328
0
 
29
 
! Отговори
МИРО преди 11 години
МОЛЯ ВИ ПРИЗНАЙТЕ МЕ ЗА ***.Искам да бъда признат за *** за да се ползвам от следните привилегии.-Да не плащам ток.-Да не плащам вода.-Да продавам гласа си за сума по договорка без да нося правни последици от това-Да получавам 4 пъти по- големи помощи от българите.-Да ми дават общински жилища.-Да не плащам наем на жилищата.-Да строя където си поискам.-Да се возя безплатно в градския транспорт и БДЖ.-Да яздя кон по улици и булеварди.-Да не си чистя *** на коня.-Да работя- БЕЗРАБОТЕН.-Да прецаквам българите.-Да си правя каквото си искам.-Да нямам никакви задължения.-Да могат братята ми да бъдат безнаказани педофили.-Да могат братята ми да крадат и убиват безнаказано.-Да мога да зaмърсявам всичко наоколо.-Да заплашвам, че ще крада и ще убивам, ако не ме хранят и поят безплатно.-Да не си признавам децата и да получавам големи помощи.-Да не ме интересува нищо в тая държава.-Да могат братята ми да си осакатяват децата, за да взимат пенсии.-Да мога да си пикая и *** навсякъде където си искам.-Искам в България да останат само ***.-Искам българите да се изнесат от тук и да ни оставят сами, за да полумиме всичко.-Искам да изсечем горите, и да си палим огън от дърветата.-Искам всичко да се разруши и да се срине.-Искам да си отмъстим на българите, за това, че са ни хранили.-Искам моя дял от единия милиард, отиващ за традиционно трайно безработните.-Искам останалите 200 милиона, които давате на българите, също да се прибавят към ***.-Искам да продължавате да подкрепяте *** и така българите по- скоро ще напуснат страната.-Искам да продължавате да ни помагате да се размножаваме като *** и да ни храните безплатно.-Искам следващите 10 години да се удвоим, а децата ни да започнат да раждат още по- млади от колкото до сега.-Искам на десет години вече да сме родили поне по едно дете, а до 20 години да имаме по 8 деца.-Искам да ни увеличите помощите, за да можем да си живеем още по- добре и да си пием бира на воля.-Искам да направите закон за българите да работят още по- усилено, по 16 часа на ден и без почивни дни, за да има повече пари за нас.-Искам братята ми да изнасилват и безчинстват безнаказано.-Искам България за ***.-Искам после цяла Европа.-ИСКАМ И ОЩЕ,И ОЩЕ ,И ОЩЕИСКАМ ВСИЧКО
327
0
 
3
 
! Отговори
край преди 11 години
В такова гето - държава /защото може да стане и ббая голямо/ на заточения му се дават неговите 1/7 млн. част от територията и да си живее там според неговите си правила. Най вероятно ще се избият или ще измрат от глад. Практически обществото така ще се прочисти от членове които категорично не могат да бъдат вкарани в правия път и същевременно няма да е принудено да ги храни и пои в затворите. Това наказание не е укоримо от гледна точка Европ ценности и пр. и мисля ще бъде ефикасно
326
0
 
2
 
! Отговори
край преди 11 години
голям проблем. Демокрацията няма механизъм да санкционира тези хора. В затвора за тях е по добре от вкъщи - топло, храна сравнително чисто. Глобата е несъбираема. Боят забранен. Такъв проблем не съществува в богатите страни. Ние сме най -бедната страна в която властта не бие.При това положение ни е нужен инструмент хем приет от цивилизования свят хем ефикасно принуждаващ девиантите. Предложение за ново наказание - заточение. Ограждаме територия от БГ с кльон и когато държавата е безсилна -праща
325
0
 
13
 
! Отговори
до истена преди 11 години
Знаеш ли как ме интересува *** как живеят а?.Те не са хора а животни.Защо никой не се интересува как млади хора са изгубили работата си.Или за работещите бедни,които вземат по 500-600 лв.Тръгнал да защитава ***.Излез мишок от хралупата и се махни някаде
324
0
 
3
 
! Отговори
До софийски преди 11 години
Така ще докато има такива като Истена.До тогава аз ще съжелявам редовния и съвестен гражданин че им плаща от собствения джоб,режийните и помощите .Съжелявам че за много млади хора няма помощи,за дето си изгубиха работата си,а за тия *** има.
323
6
 
1
 
! Отговори
истина до 396 преди 11 години
Абе в Испания и Италия е същото - какво значение има коя точно страна съм дал за пример и дали и говоря езика?Простотията започва от Словакия насам, като при нас достига своя връх - такава нагла сегрегация и животински гета няма никъде в Европа - същите човешки същества, докарани до екстремни низини! Не ти трябват много езици и живот в чужбина за да научиш за тъжната истина.А да отричаш фактите е върха !
322
0
 
20
 
! Отговори
софийски преди 11 години
Цветанов , имаш ли какво да кажеш бе ? Защо *** пътуват ежедневно без билети и бият пътници и контрольори из цяла софия ?Защо *** пътуват без билет в цяла България по БДЖ и къде ли не Защо *** не плащат сметки за ток телефон и вода и инкасатор не ходи при тях Защо *** бият по болници и спешни центрове медицинските ни сестри и лекарите Защото вътрешният министър или е или скапан некомпетник да се справи с *** престъпност и негласно я толер
321
0
 
3
 
! Отговори
до истена преди 11 години
Май не е така ама айде от тебе да мине).Щото съм записъл всички твои писаници драги ми франкофоне.Даже ме и съмнява много че и френски говориш)