"Екоравновесие": От отровата за кучета може да пострада дете!

Вече се строи приюта за бездомни животни в Горни Богоров
16 авг 2012 20:01,
143
 "Екоравновесие": От отровата за кучета може да пострада дете!
Снимка: Булфото

Отровата не е решение на проблема с бездомните кучета, защото може от примамките да пострада случайно и дете.

Това заяви директорът на общинското предприятие "Екоравновесие" Манол Нейков на пресконференция, на която бяха огласени подробностите по изграждането на приюта в Горни Богров.

През юли от район "Студентски" са били открити 13 трупа на бездомни кучета. Този понеделник в квартал "Бъкстон" са били прибрани още три мъртви животни.

Още по темата

„Опитът и практиката ни говорят, че там където за един-два дена в концентриран район се появят повече починали кучета, има съмнения за отравяне“, посочи Манол Нейков.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е разговаряла с полицията за по-интензивно разследване на подобни случаи.

Иначе срокът за изпълнение на първия етап на приюта за кучета в Горни Богров е 90 календарни дни. В него ще бъдат подслонени 1000 животни.

Сключен е договор с фирма "Нивел", стойността му е 1 385 000 лева, съобщи пък шефът на дирекция "Общински земи, гори, водни обекти и околна среда" в Столичната община Нина Макарова.

Цялата площ е около 40 000 кв. м. За втори етап от приюта с места също за 1000 кучета е обявена процедура по закона за обществените поръчки, документацията ще се отвори на 4 септември.

През юли са били заловени 420 кучета, 318 са преминали за кастрация в приюта в Сеславци, 94 - в приюта в Горни Богров, и осем - в кастрационен център "Илинден".

Осиновени са били 31 кучета. Евтаназирани са 4 кучета, умрели са седем. Разходите за юли са 83 303 лева, за сравнения през юни са били 117 781 лева

Изхвърлени само за последната седмица са 61 кученца, които са били оставени в кашони пред блокове и градини. Вероятно те са родени в дворове и апартаменти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
3
 
20
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
Проблемът с кучетата няма да се реши с кастриране. Защото те не ни*, а ни хапят.
90
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДРАГИ ПОЛУУМНИ БЮРГЕРИ, КОМПЛЕКСАРИ И ПРОЧЕЕ , КАК ДА НАМАЛЕЯТ КУЧЕТАТА СЛЕД КАТО ВИЕ ИЗХВЪРЛЯТЕ САМО В СОФИЯ 10 000 НА ГОДИНА? ДОРИ ВСИЧКИ ДА БЪДАТ ИЗБИТИ, СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА ВИЕ ПАК ЩЕ ИЗХВЪРЛИТЕ 10 000, ТЕ ПАК ЩЕ БЪДАТ ИЗБИТИ, НО НА СЛЕДВАЩАТА НОВИ 10 000 ЩЕ СЕ ПОЯВЯТ, ВИЕ МАЙ НАИСТИНА НЕ РАЗБИРАТЕ А?
89
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОЛКО СМЕ ГЛУПАВИ ХОРАТА. ЗАТОВА СМЕ ОБРЕЧЕНИ.
88
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЖУРНАЛИСТИТЕ ПРОСТО ПОДХВЪРЛЯТ МРЪВКА НА ***, ОТТАМ НАТАТЪК ЛАВИНАТА ТРЪГВА.
87
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТУК ВИЖДАМ ДВА ВИДА ХОРА, ЕДНИТЕ СА СЕ ХВАНАЛИ ЗА ЖИВОТА, А ДРУГИТЕ - ЗА СМЪРТТА. ТЕЗИ КОИТО ЗАЩИТАВАТ СМЪРТТА СА ПОВЕЧЕ, ОЧЕВИДНО ОБЩЕСТВОТО НИ Е АМОРТИЗИРАНО И ИЗТОЩЕНО И Е ВРЕМЕ ДА ИЗЧЕЗНЕ. ПРОЦЕСЪТ ВЕЧЕ Е ЗАПОЧНАЛ, ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ОКОЛО ПЕТДЕСЕТ ГОДИНИ, А НАКРАЯ НА ПЛАНЕТАТА ЩЕ ОСТАНАТ ЕДИН МИЛИАРД. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ЧОВЕЧЕСТВОТО ТАКА И НЕ ПОУМНЯ И ЗАТОВА ЩЕ СЕ САМОУНИЩОЖИ. МИСЛИТЕ ЧЕ КРИЗАТА ЩЕ СВЪРШИ? НЯМА ДА СВЪРШИ, ТОВА НЕ Е КРИЗА А НАЧАЛОТО НА НЕИЗБЕЖНОТО РУХВАНЕ НА КОНСУМАТОРСКОТО ОБЩЕСТВО.
86
4
 
3
 
! Отговори
До gomor преди 11 години
Точно сега е момента да се информираме. Колкото повече хора са наясно, толкова по-голям шанс имаме. Това е третата световна и тя се води в момента. Това е война за нашето съзнание. Втората световна, не успя да пороби човечеството. Сега геноцида е срещу прородата, тоест нашата естествена среда. След като я унищожат с наша помощ, ще ни натикат в градовете и ще ни вменят вина. После си оставаме затворници, както и сега в градовете!
85
12
 
4
 
! Отговори
до онбашията преди 11 години
В Пловдив си имаме глутници, но те не са агресивни, защото си ги храним, разбра ли катилчо?
84
11
 
5
 
! Отговори
1 преди 11 години
Щом се отнася за нещо, което е по-слабо от вас сте големите герои стиснали пакет отрова и решени да оправят проблема. Няма такова тъпо племе. Я скочете натровете малко политици какво скачате срещу животни, които са там заради нас хората. Да не говорим как общински кучкарник краде само пари без да кастрира и на ви увеличение на популацията. И накрая кой е виновен гении такива? Кучетата ли?! АМИ НЕ тези които крадат до несвяст срещу тях скочете! Грам мозък нямат половината хора...
83
7
 
7
 
! Отговори
1 преди 11 години
Къде сте, когато децата ви пребиват беззащитни пенсионери? Къде сте, когато *** тероризират цели селища, убиват, изнасилват, бият и крадат? Къде сте, когато от години вече политици и партии крадат от вас и ви измъчват с безкрайни увеличения и т.н.??? Къде сте бе големите? *** скочили срещу един от най-малко вредния проблем с кучетата на фона на всичко останало. И да ги изтровите няма да ви е по-добре. Насочете се към истинските проблеми, а не тези които ви създават за отбиване на внимание
82
1
 
5
 
! Отговори
До Мария преди 11 години
Кво ви става бе? Гербери VS Комунисти?!? Този филм не сме ли го гледали? Сини срещу червени и всеки срещу всеки!Разделят ни и ни *** майките!!! Не им позволявайте! Не търсете някой да ви помага, а почнете да се обединявате и сами да се оправяте. Не чакайте от правителството да се помогне, на който и да е!Утре ги сменят и почва да страда другата половина. И вечно сме един срещу друг, а те в парламента са обединени. "СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА" Те срещу кой са съединени точно???
81
0
 
9
 
! Отговори
край преди 11 години
Ех къде остана добрия стар ефикасен и навременен шамар. Деца ритат пинсионери, кучета ядат пенсионери и деца. Деца просят на кръстовищата. Пенсионери ровят в кофите за ядене. Къде е ВЛАСТТА. Пише доклади, прави мониторинг, съгласува с ... маика си. Работни групи за нищоправене и т.н. Сега кото има проблем това се прави - думи думи изписани томове с хартия и т.н. Само го няма добрия стар ефикасен навременен бащински шамар.
80
0
 
4
 
! Отговори
един преди 11 години
Да се ограничи отглеждането на домашни любимци в апартаменти независимо дали са кастрирани. Не може в София в апартамент да се отглеждат 6 кучета и 10 котки и Столична Община да одобрява това с наредбата си,защото животните живеят при добри условия в съжителство с трима доктори.Чистотата е докато мине проверката.После идва смратта за живущите и тези доктори ни лекуват.
79
3
 
4
 
! Отговори
С какво ни пръскат? преди 11 години
В момента е 10:05АМ. Погледнете небето над София. Вие ми кажете какви са тези следи и дали това са естествени облаци или някой си прави експеримент с нас?!??
78
3
 
5
 
! Отговори
Селянин преди 11 години
А защо столичани винаги си избират кмет кучефил? Не е ли защото самите те са кучефили и кучетата им заместват децата?
77
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Столичният кмет Йорданка Фандъкова да си подаде ОСТАВКАТА
76
3
 
11
 
! Отговори
лимонад преди 11 години
ехаа. по 1500 лв за кучешка колиба и после по 300 лв /месец "пенсия" на куче. Тия безумия кога ще престанат ? Екоравновесие да ходи да си пази планините. В градовете да не се бърка. А тая статистика че 60 кучета били изоставени за месец - на бас че поне 50 от тях са родени на улицата
75
4
 
10
 
! Отговори
Радикал преди 11 години
Пълна забрана, никакви "цивилизовани" решения. Мен не ми пука дали денонощно лаещото куче е бездомно или съседско, няма заради кефа на няколко болни бабички да живеем в зоопарк.
74
6
 
6
 
! Отговори
do 71 преди 11 години
На хората на които им писна от бездомни кучета защо просто не спрат да ги изхвърлят?????!!!!??? Как очаквате популацията да намалее като всеки ден "съвестните граждани" оставят в кашони палета. Замислете се кой е виновен, че има толкова бездомни кучета и после съдете дали трябва да бъдат тровени, избивани и т.н.
73
0
 
10
 
! Отговори
666 преди 11 години
От нашата улица прибраха 5 кучета. След 1 седмица бяха върнати с пластина на ухото,което значи кастрирани.Оказа се,че нито едно от тях не е кастрирано,а само с по-една пластина.Но най-интересното,че задно с тях се появиха още 4 също с пластини на ушите и без кастрация.Колко струва една кастрация и една пластина.
72
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Зад блока, в който живея има 4 кучета лаещи нон стоп.Не мога да спя спокойно, да минавам по улицата без да се оглеждам къде са се скрили в засада.Най - обичат да нападат в гръб.Тази година превърнаха поляната пред блока в поле отрупано с разкъсани и наядени котки, *** всичко, а тъпите кучкари с които се движи тая "банда" се оплакваха от разкъсаните котки.Сега вече съм сигурен, че тези "хора" има психически отклонения!