Готвят постоянна контрола за крайградските автобуси в София

Експериментират с нов проект – пътниците се качват само от първата врата
15 окт 2012 18:24, Красимир Ангелов
83
Готвят постоянна контрола за крайградските автобуси в София
Снимка: Булфото

Масови проверки за нередовни пътници по крайградските линии на автобусите започват от "Центъра за градска мобилност", съобщиха от Столична община.

Те стартират от днес и са насочени към редовността на пътниците и качеството на обслужване в тези линии.

Освен това ще бъде въведен нов проект, който предвижда постоянен контрол в превозното средство. Първата линия, по която ще бъдат извършвани новият тип проверки, е номер 59 – от кв. "Княжево" до с. Мърчаево.

По време на проверките от пътуващите ще се изисква качване само от първата врата и слизане от задната врата. При влизане в превозното средство пътникът ще е длъжен да представи за проверка картата си за пътуване или да перфорира билет пред инспектора по контрола.

Ако няма билет – такъв ще се купува от шофьора на автобуса. Единственото изискване ще е наличието на редовен превозен документ, за да може да се осъществи пътуването – няма да бъдат налагани друг тип санкции.

Целта на новата методика е да се подобри контролът и да се стимулира гражданите, ползващи услугите на градския транспорт, да купуват необходимите превозни документи, съобразени с броя на пътуванията – карта, билети за многократно пътуване или билети за еднократно пътуване, отчитат от Общината.

Всяко от превозните средства, в които ще се осъществява постоянен контрол, ще е допълнително обозначено с указателни табели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
10
 
! Отговори
12 преди 11 години
е то това е така в целия свят от сигурно 300 години, ние сега ще тестваме тепърва. А с електронните карти и билети през смс какво стана? да почакаме ли още 10тина години докато и това тествате?
9
2
 
17
 
! Отговори
неромлянин преди 11 години
Като видя *** да си дупчи билет, тогава и аз ще започна
8
2
 
23
 
! Отговори
до 6 преди 11 години
В Италия и САЩ автобусите не миришат на урина, буркани и няма опасност да хванеш заразни суб-тропически бактериaлни болести. Също така там всеки си плаща билет незавизимо дали е бял, черен, жълт или кафяв. Трето, там няма 500 човека в един автобус за 50 човека.
7
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"пътниците да се качват само от първата врата" хахаха БУАХАХАХА личи се няма един столичанин в селско-мутрата групировка милиционери наричана ГЕРБ. Нека пробват тази нова схема за рекет в 8-9 сутринта и 16-18 часа следобед в който и да е автобус в София. Много ще ми е интересно.А тази нова "стратегия" важи ли и за по-тъмни етнически фигури или ще се продължава тормоза над 16-годишни ученички с 50-килограмови раници, а етносите си пътуват гратис.
6
2
 
25
 
! Отговори
M. преди 11 години
И в Турция, и в Италия, и в САЩ и в цял свят е така от сума ти време. Нашите сега щели да експериментират...
5
8
 
8
 
! Отговори
ром с манго преди 11 години
Бат*Бойко,кажи на твочта кукла Фандъкова да внимава какви ги върши,че идат избори.Ще си паркираме каруците където си искаме и ще се возим за сметка на ГЕРБ.Нали за това гласувахме за вас.
4
2
 
32
 
! Отговори
чичо Митко преди 11 години
"Експериментират с нов проект пътниците се качват само от първата врата"Ама какво има да експериментирате бе хора? В Англия това с предната врата го има сигурно от времето на Джак Изкормвача :))) Доказана и работеща практика, направо го въвеждайте, на бай *** му е време вече да става малко от малко европеец...
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
О, ще е изключително забавно, ако го въведат в района на някой пазар... Върволица от бабки, които трудно изкачват стълбите... Такова закъснение ще има в разписанието, че бедна ви е фантазията
2
8
 
7
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Браво!
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Последното изречение обезмисля целия напън...