Столична община стартира безплатна кастрация на дворните кучета

Акцията стартира от Нови Искър, до август следват още 5 района
21 мар 2013 21:37, Красимир Ангелов
25
Столична община стартира безплатна кастрация на дворните кучета
Снимка: Булфото

От 1 април започва кампанията по безплатна кастрация на собствени домашни и дворни кучета в район Нови Искър, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Имаме много ясен график за кастрация на дворни кучета във всички райони около София. Следващите райони, които предстоят, са през месец май - "Връбница" и "Надежда", през юни "Кремиковци", юли месец в "Искър" и през август  - "Витоша", посочи градоначалникът на столицата.

Фандъкова посочи, че подобна кампания е много важна, защото именно дворните кучета, които не са кастрирани, създават поколение, което после бива изхвърлено на улицата от собствениците на майката.

“Затова предоставяме възможност на хората за безплатна кастрация, чипиране, ваксиниране, обработка и освобождаване от такса”, обясни столичният градоначалник.

Фандъкова посочи, че от началото на годината до сега са кастрирани повече от 1000 кучета. Това, сравнено със същия период за миналата година, е с 350 кучета повече.

В приюта в Богров има 640 кучета, а в Сеславци - 150. От началото на годината са осиновени 152 кучета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
18
 
! Отговори
mila преди 11 години
Това е прекрасно, само масовата кастрация на ДОМАШНИ и бездомни е решението. Само МОЛЯ почистете от заразите този изолатор най-накрая!!! Омръзна ни да разпространявате чрез Сеславци/Екоравновесие гана и труги тежки вирусни заболявания между животните !Нарочно ли го правите или от немърливост и некадърност на лекарите там????
20
0
 
17
 
! Отговори
ha ha преди 11 години
а *** кога, ще ги кастрирате
19
0
 
19
 
! Отговори
ах, ах, ах преди 11 години
До тц,тц,тц..........Искам да попитам кореняка-софиянец, като е бил малък в кое село си е играл при баба и дядо през лятната ваканция?
18
4
 
19
 
! Отговори
тц,тц,тц.......... преди 11 години
Не кастрация, а преспиване трябва, защото станаха повече от кореняците софиянци, а и ще секне краденето от тази бездънна яма, наречена Екоравновесие.
17
0
 
17
 
! Отговори
6 преди 11 години
Иван Пушкаров.1992 г. Първата работа на МС беше да научи от финансовия министър Иван Костов колко е държавният резерв. - И колко беше той? - 60 милиона!? Цялата държава беше оглозгана до 60 милиона, дори за аспирин нямаше. Направо ни се разтрепераха краката. А само преди година резервът е бил 2 милиарда. След обявения от Луканов мораториум по дълга бяхме в пълна изолация,никоя държава не искаше да преговаря с нас. Андрей Карлович Луканов,Иван Костов и БКП, бог да ги прости, бяха наистина гениални злодей.
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
da kastrirat ku4karite deto ne si gledat ku4etata kakto triabva.
15
0
 
22
 
! Отговори
Минувач преди 11 години
Депутатите на опашката.
14
0
 
17
 
! Отговори
do:12 преди 11 години
prav si taka e no i az napish ne6ta kadeto sa si taka no v moq raion nqma opredeleno mqsto za razhodka na ku4eta.ima edno mqsto kadeto mu kazvat ku4e6kata polqna no to e futbolno igri6te(be6e)a ina4e e pulno i s 4ove6ki *a pod balkonite.na men ako mi se dohodi do toaletna otivam v nai blizkata i si pla6tam kolkoto trqbva nesum nqkvo pi6leme koeto se pravi na koi sum az
13
0
 
22
 
! Отговори
ггг преди 11 години
До АнонименСамо един грам мозък имаш и той е явно без никаква гънка и извивка! А ако кучешката храна с антифриз попадне в устата на твоето или нечие друго дете? По-скоро когато такива като теб престанат да си изхвърлят животните на улицата защото вече не са малки, сладки и пухкави и освен това искат внимание и разходка и о, ужас, и ядене, то това ще допринесе за разрешаването на проблема. Ако на теб ти е омръзнал живота, пий антифриз, но нямаш право да отнемаш ничий друг, дори и кучешки!
12
0
 
19
 
! Отговори
до ku4kar (7) преди 11 години
господине то вие данъци и за вас плащате, що не вземете да акате и вие по градинките и вашите да ги събират.... Как си представяте за 25 лв. годишен данък някой да ходи всеки ден и да събира по два пъти акито на вашето куче?!? Този данък отива за подържането на градинка за свободна разходка на кучетата. Всеки кмет на район трябва със заповед да е определил такава. Моят е. Аз също плащам данък, освен това си събирам и акитата, и не си пускам сводобно кучето наляво и надясно да стряска хората...
11
0
 
20
 
! Отговори
Мустак преди 11 години
До тоя BOBI: А по-стари емисии шамари изкупуваш ли?
10
0
 
27
 
! Отговори
До 3 преди 11 години
Прав си! При нас общото събрание реши за кучета да се плаща като за член от семейство. Плащам си таксата, плащам си данък кучета на общината. Чистя му фекалиите. Ще го кастрирам, независимо, че е рядка порода, не лае. Ама какво от това, като останалите кучета от блока не плащат такса, данъци на общината и всеки път настъпвам *** им пред входната врата, воят и лаят с дни е отвратителен. Като му липсват на простака първите 7 год., ситуцията е неспасяема, а и СО не се напъва да прави проверки!
9
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тЪПО ЖИВОТА НА ЖОРАТА Е ПО-НЕЗНАЧИТЕЛЕН ОТ КУЧЕЙШИЯ РАЙ....44
8
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само 100мл концентриран антифриз в някаква кучешка храна може да ви отърват от всеки ***.
7
2
 
18
 
! Отговори
ku4kar преди 11 години
do:az nesi mnogo dobre zapoznat da ti kaja.imam ku4e i v vhoda si pla6tam kato za 4ovek i v ob6tinata pla6tam danak za ku4e i posle kvo ???az da mu sabiram *** taka li???kade otivat tezi pari?ina4e si prav ne e priqtno da nastapvame *** no pove4eto sa na bezdomnite ku4eta i kotki i "bednite"pesioneri da hvarlet hrana za tqh prez balkonite si.
6
0
 
18
 
! Отговори
Местен преди 11 години
Тия кучета не са новоискърски!
5
0
 
21
 
! Отговори
ехолог преди 11 години
Кога да резнем макарите на мойто вярно *** Мойко?
4
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може да сте прави за акитата , но аз мойто ку4е на *** няма да го правя !
3
6
 
22
 
! Отговори
Аз преди 11 години
"дворните кучета" - а кога ще кастрира кучетата по улиците?и кога ще се заеме с кучетата в апартаментите?- никой не си плаща занъка, *** пред блока, пикаят в детски площадки, кобствениците им ни им събираг *** - никой не ги глобява, въпреки закона!и никой не спазва саконите в тая държава, камо би за кучетата - неса регистрирани и не си плащат данък!не ги глобявата за нарушения- не питат саседита в брока дали сме съгласни някой да гледа куче в апартамента си (както е по закон) - то и
2
2
 
24
 
! Отговори
? преди 11 години
А кога стопаните на кучета ще си събират акитата на кучетата, та да спрем да ходим и буквално и преносно в лай....а