Арка на Женския пазар! А дотогава – руини

Най-сетне започна ремонт, затвориха павилионите, сложиха ограждения
2 авг 2013 10:49, Златко Желев
22

Снимка: Булфото

Виж други галерии »

Голяма част от Женския пазар в София вече е затворена за реконструкция, която ще струва 850 хил. лева на столичани.

Почти всички павилиони вече са хлопнали кепенци, поставени са метални заграждения.

Вехтите постройки ще бъдат бутнати, а на тяхно място ще бъдат построени нови павилиони за цветя, ограждащ парапет по протежение от бул. "Сливница" до ул. "Св. Св. Кирили Методий", тротоари и система за видеонаблюдение.

Продажбите ще бъдат ограничени до зеленчуци, плодове и цветя, а останалата – западната част, няма да функционира.

Един от най-скъпите елементи, които ще се поставят на входа на пазара от изток, ще е символична врата, тип aрка.

 


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
4
 
! Отговори
Тони преди 6 години
До № 21 (az|
Щото ви обираха бостана, затуй ли баба ти не е събрала парички да те изпрати на училище! Да беше се научила поне как се пише правилно бостан, а не бустан, ама Х.Й къде, къде ти е по-лесна, може би защото е само от три букви,а?! А колкото до трудът на баба ти и на другите като нея, се прекланям пред тях!!!!
20
1
 
10
 
! Отговори
Az.. преди 6 години
Tия от снимка 6 хич не ми пука къде ще си продават крадената стока, дето са обрали на някоя от нашите баби царевицата!!! Спомням си когато бях малка баба имаше бустан до едно село в Плевен 100 градуса на сянка!!! Грижеше се бабата за бустана в пека влагаше труд и пари, когато узрееха пъпешите и дините... отиваме рано сутринта да берем Х*Й..... НЯКОЙ ГИ ОБРАЛ И ГИ ПРОДАВА Я КРАЙ ПЪТЯ, Я НА ЖЕНСКИЯ......!!!
19
1
 
24
 
! Отговори
Уайнхаус преди 6 години
Заради този гнусен пазар целият квартал е заприличал на бунище - ***, мизерия, смрад и небългарска реч. Хич дори не ми е жал за въпросните работещи на пазара - и без това продават изключителни ***, от които изхвърляш половината още с прибирането. Приветствам решението на общината, което закъсня с много, много години
18
0
 
18
 
! Отговори
фен преди 6 години
най-накрая тоя катун ще бъде премахнат и мястото малко култивирано!
17
0
 
19
 
! Отговори
Karabas Barabas преди 6 години
Това гнусно бунище - рай за ромки-джебчийки и пишман-търговци на всякакви ментета трябва да бъде премахнато завинаги от центъра на София. Бездруго района гъмжи от престъпност и мръсотия и е непроходим за автомобили.
16
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А тия хора, които се прехранваха там, къде ще си изкарват хляба?
15
1
 
31
 
! Отговори
Оххххх преди 6 години
Най-накрая ...!!! Олекна ми та и на целия ми квартал ...Каквото и да направят няма да е по-зле от това което е в момента ! Ако може и да поразкарат черните ..
14
17
 
18
 
! Отговори
Willy преди 6 години
Ще съсипят пазара, както съсипаха пазара на Младост4! Това могат да направят тъпите общинари и оня... Диков. Щели да продават цветя?! На кой му трябват цветя? При Сливница има достатъчно цветарски магазини...Като ми трябваше гювеч, мотика...отивах на Женския пазар. Целта е всичко да се купува от моловете и хипермаркетите - те си плащат за това! *** може да се премахне по друг начин. Наистина реконструкция трябва да има, но функциите да останат. А не както глупаците пишат да се направи адми
13
5
 
30
 
! Отговори
жител преди 6 години
До Анонимен

Можеш да си идеш на село и там пааааааааааааааарк колкото ти душа сака. Това е байно не е квартал, а центъра на столицата. Жалко е, че така мислещи осират всичко. Едно време, когато имаше софийско жителство и ги нямаше "андрешковците" това място беше приказно - сградите се поддържаха, нямаше кой да ги опикава и осира, за *** да не говорим. Та ако такива като теб освободят пространството тук - ще бъде чудесно и НЯМА ДА НИ ЛИПСВАТЕ.
12
2
 
45
 
! Отговори
един от живеещите на преди 6 години
До .

Не искам да виждам *** на това място, както и мазните араби нямат работа там. А що се отнася до ремонта - приветствам. От "Кирил и Методи" до "Сливница" стана добре, но братята *** като активни производители си разнасят аромата и трябва да им слушам крясъците. Точно по тези причини спрях да пазарувам от този пазар, а някога ми беше любим.
11
1
 
23
 
! Отговори
Тони преди 6 години
До "АНОНИМЕН" Хей, голям *** си, бе АНОНИМЕН!!!
Значи, "дъртите вампири като измрат.....", засрами се бе, говедо!!! Ти нямаш ли си майка или баба с мноооого голяма пенсийка, която едвам да им стига да се нахранят?!Ето, от такива простаци тази държава няма да прокопса,все някой им пречи! Ама и ти ще одъртееш, макар в момента да си млад ВАМПИР!
10
1
 
11
 
! Отговори
кво злорадствате бе преди 6 години
Хипермаркетите удрят по конкуренцията, ако я разчистят цените на плодовете и зеленчуците които са в момента по веригите от килограм ще станат за брой/ без дини и т.н./.
9
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До .

Чакай ти да махнат ***.. Тея са като пиявици! Само тепАнье му е майката!
8
5
 
29
 
! Отговори
АНАРХ преди 6 години
Арка? Кому е нужно? Тия хора са луди да харчат пари за арка!
7
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕТО ТАКА СЕЛСКИТЕ УПРАВНИЦИ СИ ДЕЛКАТ МАНГИЗИ. А ОВЦЕТЕ ГЛЕДАТ И БЛЕЯТ. БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
6
0
 
12
 
! Отговори
Одисей 1 преди 6 години
Къде на изток ще е тази арка , къде е входа от към изтока за Женския пазар , нещо не схващам , до колкото знам улицата е ориентирана север-юг или ако бе чисти посоки поне полу , освен на Кирил и Методи да я сложат , но тов не е вход никога не е бил.
5
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целия тоя квартал трябва да се изрине и да се направи парк
4
31
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има едно поколение от по-дъртите дето завинаги обича тоя коптор.В строй по няколко пъти седмично се нарамват чанти и торби и се почва обикалянето на тая цигано-арабска клоака.В търсене на 2 стотинки намаление.. Обикаляне из смрадта помията жегите- няма проблеми стига да е по-евтино.Нищо като поизмрат дъртите вампири и тва място ще западне постепенно.А после ще го закрият или просто ще го преустроят в нещо нормално.
3
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко пъти ще му правят ремонт на това място и пак си е същото. Да го направят на нещо, което няма шанс да го обърнат на старата гадост. Например административна сграда.
2
8
 
67
 
! Отговори
Ал преди 6 години
Най-сетне се започна ! Крайно време беше тая клоака в центъра на София да изчезне.
Дано и пасмината от маргинални отрепки в района да изчезне оттам.