„Софийска вода“ сменя тръбите по бул. „Витоша“

Проектът е на стойност 1,2 млн. лева
Обновена: 13 авг 2013 13:49 | 13 авг 2013 13:49, Камелия Цветанова
2
„Софийска вода“ сменя тръбите по бул. „Витоша“
Снимка: Булфото, архив

"Софийска вода" започва изпълнението на мащабен и ключов за столицата проект - благоустройствено оформление на пешеходната зона на бул."Витоша" от ул. "Солунска" до ул. "Алабин", I-ви етап - канализация и водоснабдяване, съобщиха от дружеството.

Стойността на инвестиционния проект е 1 210 000 лева.

Изпълнението му предшества планираното и финансирано от Столичната община архитектурно - благоустройствено оформление напешеходната зона на бул. "Витоша", от ул. "Солунска" до ул. "Алабин".

Проектът трябва да бъде изпълнен за по-малко от девет месеца и да бъде готов в началото на май 2014 г. Предвижда се подмяна на 525 м канализационни тръби и подмяна на канализационни отклонения, посочват от "Софийска вода".

В дългосрочен план, след обновяването на емблематичния за софиянци булевард, живеещите и служителите на стотици офиси в близост до бул. "Витоша" и съседните улици ще почувстват значително подобрение на качеството на предоставяните услуги, уверяват от дружеството.

Строително-монтажните работи при изпълнението в следващите няколко месеца може да причинят някои временни неудобства, като затруднено движение и паркиране в района, предупреждават от "Софийска вода".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 10 години
това го правят явно ве4е в доста града един от тях е и лове4 аман прави ремонт 5 дена вода те4е кво е това и после дее водата нали
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не,не те един километър улица го реконструират 3 години ,много лотове много нещо а можеха и тоя велик проект да го оставят за сакралната "догодина"когато и да е това,защото за "догодина"май остават всички инфраструктурни проекти от миналата и по-миналите години,та "догодина"ще е голЕма офанзива само да уточнят от кога започва летоброенето на догодинаТА!
1
1
 
3
 
! Отговори
г преди 10 години
колко пъти ще го ремонтират този бул.Витоша. Мине, не мине една година и на втората пак нещо му правят, всеедно няма други улици и булеварди за поправяне. Само крадат /перат/ парите на обикновенните граждани