453 полицаи бдят за реда пред столичните училища на първия учебен ден

226 учебни заведения отварят врати на 16 септември в София
13 сеп 2013 15:28,
4
453 полицаи бдят за реда пред столичните училища на първия учебен ден
Снимка: архив, Булфото

453 полицаи са ангажирани в охраната на обществения ред пред столичните училища за първия учебен ден. 226 учебни заведения ще отворят врати на 16 септември в София, съобщиха от МВР. 

Служителите на СДВР са провели срещи с директорите на учебни заведения и охранителните фирми. Проверени  са осветлението в района на училищата, преградните парапети между училищните входове и пътното платно, наличието на изкуствени препятствия за ограничаване на скоростта и наличието на хоризонтална маркировка и пътни знаци.

При констатираните пропуски са изпратени уведомителни писма до компетентните органи за отстраняването им.

Набелязани са конкретни действия за превенция на извършваните престъпления и правонарушения от и над малолетни и непълнолетни лица, както и за опазване живота и здравето на децата, участници в пътното движение.

С цел недопускане на противообществени прояви е създадена организация за засилено полицейско присъствие в района на учебните заведения.

Съгласно действащата нормативна уредба са предприети превантивни мерки за недопускане продажбата на алкохолни напитки и тютюневи изделия в търговски обекти, разположени на територията на учебните заведения. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
super pi` преди 10 години
ЬФЕ ЛАИА ЧЕСНО,АМА ТАКАСЕЕ ПАДНАЛО
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ушеф бди. Това е Най- краткия виц.