Две кучета открити отровени срещу 6-то РПУ

Едното е спасено, но другото бездомно животно е починало
Обновена: 24 сеп 2013 15:19 | 24 сеп 2013 14:44,
129
Две кучета открити отровени срещу 6-то РПУ
Снимка: Impact Press Group

Две кучета са били отровени срещу 6-то РПУ в столичния квартал "Бъкстон", съобщи директорът на Общинско предприятие "Екоравновесие" д-р Манол Нейков.

"Прибрахме едно починало куче. Другото е закарано в близка ветеринарна клиника. Направена му е промивка и вероятно ще бъде спасено", посочи той.

Още по темата

По думите му най-вероятно кучетата са били отровени с антифриз. За момента няма информация каква е причината и кой е извършител.

"Те бяха кастрирани, движеха се около 6-то РПУ в "Бъкстон". Кучетата от години обикаляха до едно кафене и хората ги хранеха", обясни още Нейков.

Той изрази съжаление, че у нас няма зоополиция, която да се занимава с тази дейност, както е според законодателствата в другите европейски страни.

"Изглежда в този район има някой, който трови кучета. Разбрах от живущи в квартала, че 2-3 дни по-късно пак е имало около 3 домашни кучета и улично, които са се отровили. В продължение на месеци нямаше такива случаи и изведнъж станаха няколко за една седмица", каза още Манол Нейков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Целувам ръка на отровителя!
104
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
podobre RIBARSKI KUKICHKI V KYUFTE -NAPRAVO GI OBOJAVAT!BEZDOMNITE KUCHETA I BEJANCITE SA NAPOCHIT PREDI BALGARINA-VASHTA MAMKA
103
3
 
4
 
! Отговори
все тая преди 10 години
1) ЗА теб може и да не са , но за някой живи същества са начин за оцеляване .... 2)Че кой беше ти да казваш каквото и да е било .. ЗАради *** като теб няма да прокопсаме НИКОГА ! Дано само не изпищи някой с някое дете !
102
10
 
5
 
! Отговори
все тая преди 10 години
Слаба памет имате всички, които толерирате отровата като начин за справяне с бездомните кучета....преди месеци жена почина яла от подхвърлена баничка с отрова......нека не забравяме, че много хора живеят в мизерия и се хранят с нашите остатъци.....
101
4
 
6
 
! Отговори
3456 преди 10 години
Напълно ясно е, че проблемът с кучетата трябва да се реши. Но само мога да кажа, че живея близо до района. Въпроните кучета около заведението на спирката не правиха на никого нищо. Миналата седмица бяха отровени още кучета, които бяха възрастни, кастрирани и не обезпокояваха никого.Защо те трябваше да умират?Никой ли не се досеща, че на тяхно място могат да дойдат други кучета, които да не познават никого и да са много по-агресивни. Онези поне си пазиха територията...
100
3
 
10
 
! Отговори
Platecbezumen преди 10 години
Към ГалинаКриворазбраното съчуствие към кучетата е част от изкривената ни демокрация. Само нещастния живот ни остана и в него няма място за ръфащи ни кучета. А ти, Галинче, като каква се изживяваш - като самоотвержена природозащитничка и кто пастир на стадото ли?
99
6
 
4
 
! Отговори
Гацко преди 10 години
Нормално е в бедняшка държава, хората да се изродят. И в Сомалия може би е прието да се тровят животни. С какво България да е по-различна? В изостанала държава с изостанали хора, това са нормални отношения. Убийства на хора, животни... Идилия на бедността.
98
5
 
7
 
! Отговори
Галина преди 10 години
А така загрижените родители самият факт, че сте доволни някой да ръси отрови по парковете и улиците говори колко мислите за децата си които са най-застрашени от това.... Какви граждани сте, всеки си прави каквото иска и никой не смята това за ненормално..Всеки прави ужасни неща и реакцията е да се обърнеш настрани.. После идват и оплакванията как живеем, ще живеем така както сами сме си го направили
97
7
 
8
 
! Отговори
Галина преди 10 години
Ограничени хора в ограничена държава. И държавата е такава заради ВАС!!! Живейте си нещастния живот и обвинявайте уличните кучета и котки за него, вместо да си размърдате мозъците и да мислите като хора а не като стадо....а явно този сайт е на доста ниско ниво за да ми триете коментарите...да добре е да остават мненията само на стадото...
96
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разбирам ги щото съм бивш банкер.Знам как мислят хората,които изкарват пари и тези,които влизат да теглят кредит кредит с 600 лева заплата.На вторите им пречи всичко и всички.
95
8
 
9
 
! Отговори
do 107 преди 10 години
Е па дай отгоре на това, да ни хапят и пумяри по улиците. Като те гледам колко ги разбираш нещата, сигурно и ти си в *** до уши. Хората в хода на своето развитие унищожиха цели видове, та за едни крастави кучета няма да го правим на проблем.
94
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чета ви злобните коментари и ми се реве..ама какво ли се учудвам.Нали всяка сутрин ви гледам как сте наблъскани в градския трансорт с онзи празен поглед отивате на зле платената ви работа,а вечер се връщате в жилището,което има да изплащате 30 години,а то е 53 кв.м...Да,на ваше място исгурно и аз щях да обвинявам бездомните животни за скапания ми живот.
93
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледах ги по телевизията как ореваха орталъка някакви. Истината е, че в този парк деца не играят защото е опасно. Кучетата се разхождат без намордници и никой от стопаните им не събира акитата както е по закон. Аз преди години се опитвах да тичам там, но след като няколко пъти ме нападаха безпризорните и няколко пъти "стопанисваните се отказах. Единият който го даваха по телевизията сутрин разхвърля сурови кокаляци, което също е забранено и по-тъмно в района си е доста опасно. Но за ПАРИ
92
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво, гражданското общество се роди. Хората започват сами да се справят с проблемите си, след като се вижда, че нито държава нито разни ,,природозащитници ,, могат да се справят ефективно с тая напаст. Оня ден един стана регулировчик, днес друг трепе пумярите, оптимист съм за България.
91
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 95Тъпак , пожелавам ти улични *** да ти отхапят топките и да видим какво ще пишеш тука !?!?
90
2
 
11
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
Обичам децата , не обичам помиарите.
89
1
 
5
 
! Отговори
до 95 преди 10 години
Жалък,*** и озлобен комплексар.
88
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 93 Без да искам натиснах + да се брои за -
87
2
 
3
 
! Отговори
до 93 и 97 преди 10 години
Нарочно натиснах МИНУС
86
9
 
4
 
! Отговори
Симеон преди 10 години
Много зли сме станали хората.