Две кучета открити отровени срещу 6-то РПУ

Едното е спасено, но другото бездомно животно е починало
Обновена: 24 сеп 2013 15:19 | 24 сеп 2013 14:44,
129
Две кучета открити отровени срещу 6-то РПУ
Снимка: Impact Press Group

Две кучета са били отровени срещу 6-то РПУ в столичния квартал "Бъкстон", съобщи директорът на Общинско предприятие "Екоравновесие" д-р Манол Нейков.

"Прибрахме едно починало куче. Другото е закарано в близка ветеринарна клиника. Направена му е промивка и вероятно ще бъде спасено", посочи той.

Още по темата

По думите му най-вероятно кучетата са били отровени с антифриз. За момента няма информация каква е причината и кой е извършител.

"Те бяха кастрирани, движеха се около 6-то РПУ в "Бъкстон". Кучетата от години обикаляха до едно кафене и хората ги хранеха", обясни още Нейков.

Той изрази съжаление, че у нас няма зоополиция, която да се занимава с тази дейност, както е според законодателствата в другите европейски страни.

"Изглежда в този район има някой, който трови кучета. Разбрах от живущи в квартала, че 2-3 дни по-късно пак е имало около 3 домашни кучета и улично, които са се отровили. В продължение на месеци нямаше такива случаи и изведнъж станаха няколко за една седмица", каза още Манол Нейков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
3
 
25
 
! Отговори
тя преди 10 години
крйно време е всички улични кучета да бъдат премахнати независимо по какъв начин .Те са грозна гледка , носители на зарази и пострадали от тях са доста хора. Докога бе хора ще гледаме глутници в Европейска столица?
64
2
 
9
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
До 74Za da iskash zoo policia pyrvo triabva da ima adekvaten kontrol vyrhu tia pomiari, a takyv niama.
63
3
 
5
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
истински случай,да намине пак, ама като кучетата са гладни, да видим какво ще стане.
62
5
 
20
 
! Отговори
7 преди 10 години
Да жалко, че няма зоополиция и изобщо полиция която да се справи първо с недоборосъвестните стопани на кучета които не спазват никакви закони кучата без наморници,без кайшки,*** детски площадки и ред други проблеми пък Вие сте се загрижили за две бездомни кучета да Ви има проблемите.Дано да има повече смели хора да деистват така и ще видим стопаните да си връзват кучетата или да им слагат наморници.
61
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нейков се е притеснил, че ще изтровят кучетата и ЩЕ МУ ЗАМИНЕ ДАЛАВЕРАТА....
60
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Човек може да почине. Кучето не почива, а умира. Аман
59
21
 
6
 
! Отговори
истински случай преди 10 години
Няма да забравя разказът на един човек, нападнат от 2 кучета на една ж.п. гара... Въпреки ужасът, който изпитал, в един момент се сетил да им ГОВОРИ С ЛЮБОВ, КАТО НА МАЛКИ ДЕЦА..., ЗАПОЧНАЛ ДА ГИ ГАЛИ... И КУЧЕТАТА НЕ САМО ГО ПУСНАЛИ, НО ЗАПОЧНАЛИ ДА СЕ УМИЛКВАТ ОКОЛО НЕГО И ДА ВЪРТЯТ РАДОСТНО ОПАШКИ! И на кучетата липсва това, което липсва на тези, които ги тровят, гърмят и т.н. Благодаря!
58
6
 
6
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
До Анонимен 3 Трепи ги, ама не обявявай къде ти падне, има "хора" дето обичат кучетата повече то родителите си, какво да ги прави любов, и слухтят.
57
2
 
19
 
! Отговори
Галина преди 10 години
И със сигурност много хора правят пари за сметка на всички нас и за сметка на животните. Проблемът си има решение, но интересът е друг..... повече улични кучета - повече пари за крадене от някои...
56
5
 
24
 
! Отговори
Галина преди 10 години
Всеки ден се убеждавам все повече колко глупави са масата от хората. Всеки се оплаква как живеем, колко е мръсно, кой все ни пречи. Само знаете да се оплаквате, но не и да мислите откъде идват проблемите. Тези бездомни животни да не са се взели от нищото. Такива като вас са виновни за това положение. Докато няма наказания за безотговорността на "стопаните", които като им писне от животните си ги пускат по улиците, не си кастрират животните ще е така.
55
3
 
19
 
! Отговори
От Бъкстон преди 10 години
Екоравновесие извършва геноцид срещу столичани, виждал съм как вечер карат с бусове глутници от други квартали, как е толкова трудно да въведат паспорти за кучетата ,което няма се преспива ако никой не си го потърси до седмица - както е в цял свят!!!!Ако не ви пука за живота ви съм сигурен че поне за парите ви дреме - източват ви ги чрез това дружество...
54
8
 
20
 
! Отговори
Кроки преди 10 години
Всичко е заради липса на подходящи бг традиции. Ако имаше празник, в който се яде куче с ориз само веднъж в годината, нещата щяха да са различни.
53
3
 
19
 
! Отговори
До 58 факт преди 10 години
Вземи си кучетата и дома. Стига само си ги съжалявал. Докажи че си добър човек!
52
14
 
12
 
! Отговори
ТВ преди 10 години
Това действие, което така разпалено защитавате, е престъпление. Законите трябва да се спазват. На който не му харесват сегашните, да се пребори и да ги промени. Останалото си е безсмислено дрънкане и то все на една и съща струна. Човекът с отровата е и престъпник, и комплексар, а най-вероятно е някой озлобен пенсионер, прекарал живота си безсмислено, на който, освен омразата към живота, друго не му е останало.
51
1
 
9
 
! Отговори
Лала преди 10 години
Проблема с бездомните кучета и котки е резултат на криворазбрана демокрация! Те могат поне да се кастрират за да не се размножават както и животните така и тези на два крака от порода"р..."!Така се прави в истинските демократични държави, докато се говори за демокрация се върши мръсната работа!
50
13
 
18
 
! Отговори
SURR3A1 преди 10 години
Браво, трябва всичките да бъдат избити!
49
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Истаната е, че трябва да си ***, за да тровиш кучетата."По добре"***" с дете и жена дето да не се страхуват да се придвижват от спирката до блока заради глутници ***, отколкото ненормален на чиято съвест да лежат няколко ранени от кучетата деца, не дай боже и нещо по-тежко.
48
4
 
16
 
! Отговори
льольо преди 10 години
до 56: Ако нахапят детето ти или някой друг твой роднина (не ти го пожелавам) и никой не вземе отношение към проблема, гарантирам, че ще си промениш мнението.
47
20
 
11
 
! Отговори
Факт преди 10 години
Отдавна се знае, че кучетата нападат най-вече страхливите и лошите хора и ето че някой страхлив лош човек сега ги трови с антифриз.Имаше един много хубав разказ за един подобен екземпляр, който си беше направил палто от кожите на убитите от него кучета. Дано и на този отровител му се случи нещо подобно като в този разказ.
46
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия, дето се жалват за *** по улиците, дават ли си сметка как са се появили там? Появили са се след като накой собственици им е опротивяло да си гледат кучето или са изхвърлили родените кученца на улицата до кофата. Престанете да гледате кучета по апартаментите. Това е мъчение и за двата съжителстващи вида.