Две кучета открити отровени срещу 6-то РПУ

Едното е спасено, но другото бездомно животно е починало
Обновена: 24 сеп 2013 15:19 | 24 сеп 2013 14:44,
129
Две кучета открити отровени срещу 6-то РПУ
Снимка: Impact Press Group

Две кучета са били отровени срещу 6-то РПУ в столичния квартал "Бъкстон", съобщи директорът на Общинско предприятие "Екоравновесие" д-р Манол Нейков.

"Прибрахме едно починало куче. Другото е закарано в близка ветеринарна клиника. Направена му е промивка и вероятно ще бъде спасено", посочи той.

Още по темата

По думите му най-вероятно кучетата са били отровени с антифриз. За момента няма информация каква е причината и кой е извършител.

"Те бяха кастрирани, движеха се около 6-то РПУ в "Бъкстон". Кучетата от години обикаляха до едно кафене и хората ги хранеха", обясни още Нейков.

Той изрази съжаление, че у нас няма зоополиция, която да се занимава с тази дейност, както е според законодателствата в другите европейски страни.

"Изглежда в този район има някой, който трови кучета. Разбрах от живущи в квартала, че 2-3 дни по-късно пак е имало около 3 домашни кучета и улично, които са се отровили. В продължение на месеци нямаше такива случаи и изведнъж станаха няколко за една седмица", каза още Манол Нейков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
17
 
45
 
! Отговори
Кучемраз преди 10 години
След като никой не ги маха от улиците, явно това е начина! Продължавайте до изчерпване на наличните кучета!
4
20
 
51
 
! Отговори
unknown преди 10 години
Смърт за уличните кучета! Каква е ползата от тях, само грозят улиците, правят поразии и нападат хора! Който ги защитава да ги прибере и да си ги гледа в тях!
3
14
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хората ще пристъпят към саморазправо за каквото и да е. Защото държавата е абдикирала тотално и се прави на дръж ми шапката. Аз лично съм се зарекъл, че ако ме нападне бездомно куче, ще започна да ги трепа. Имам въздушна пушка над 24 джаула и ще ги трепа...
2
5
 
21
 
! Отговори
Стефанов-29 преди 10 години
Лично аз не се учудвам.
1
19
 
36
 
! Отговори
mmm преди 10 години
BRAVO