Млади лица, завързани очи. Зоват: "Събудете се!"

Протестното студентско шествие е пред НС, блокира центъра
Обновена: 1 ное 2013 14:27 | 1 ное 2013 13:53,
177

Снимка: БТА

Протестното студентско шествие под наслов "Събудете се" спря пред Народното събрание и настоя за оставката на парламента и свикването на нови избори.

Сутринта няколкостотин възпитаници на Алма Матер, подкрепени от техни колеги от други университети, а и от преподаватели, се събраха пред Ректората и потеглиха с викове: "Оставка!" и "Събудете се!" по бул. "Васил Левски" към Факултета по журналистика, към паметника "Васил Левски", за де се върнат обратно пред парламента.

Пред НС студентите с превръзка на очите скандират: "Оставка!" и "Червени боклуци".

Още по темата

В словото си пред протестиращите Александър Кьосев от СУ каза, че българското общество е застрашено, защото в сърцевината му има лъжа и затова е протестът.

"Протестът не е син, не е червен, не е зелен, той е на всички възмутени граждани", заяви той.

Беше прочетена и декларация от студентите, в която се посочва, че демокрацията в страната е вече само фасадна и призоваха да се премине към ефективна общонационална стачка.

Към 14 часа студентите направиха "жива" верига около Народното събрание.

Сред преподавателите, които носеха малки баджове с надпис: "Подкрепям ранобудните студенти", бяха Калин Янакиев, Светлана Божилова, Михаил Неделчев, Цочо Бояджиев, Александър Кьосев.

До момента над 400 преподаватели са се подписали в подписката, подкрепяща исканията на студентите.

На метри от протестиращите, около храм паметника "Св. Александър Невски", са се събрали контрапротестиращи, за да подкрепят правителството и да се обявят срещу окупацията на студентите.

При тях излязоха, за да ги поздравят, а и за да им благодарят за подкрепата, депутати от ДПС и БСП.

Вече часове наред движението в столичния център е блокирано. Полицейското присъствие в района е засилено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
2
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
Събудете се и вижте... Великият Борец за Справедливост, Неотразимият Коцкар, Виртуозът на Ножицата, Чичосамовата Поразяваща ръка, Непобедимият Каратист, Путинският Самбист, Владетелят на Кемпото, Чаровникът от Страната на Славчо Три фон Чук, Господарят на Пяната и Повелител на Всички Огньове, Искуснтият строител на Сметища и Разпоредител на Бунища, Валякът на Асфалта, Геният на Стратегиите, Чичкото на Паричките, Баткото на По-малките, Таткото на По-големите, Сладурът боко тиквата. Да!
139
7
 
1
 
! Отговори
бях в Атон преди 10 години
1600EUR bill pleaseдпс и атака = победаааабат' сали, лютви, волен, цар киро, пеевски = истинските патриотиииидавайте ние сме оТзад, победааагледайте alfa + tv7 = телевизиите на истината и пеевски.
138
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Време е да се събуди тоя народ ,за да не оставим България на *** и чужди интереси.Нашите деди са били велики, мачкани толкова години да докажем ,че не сме загубили и да си върнем БЪЛГАРИЯ
137
3
 
6
 
! Отговори
Мирко преди 10 години
Време е да си ходи това правителство. Всеки ден в страната влизат над 100 човека нелегално - сириици, *** и всякви ***. Тези хора кой ще ги издържа. Щели да бягат на запад. На запад си има много от тях и освен това те нямат никаква квалификация.Евросъюза ни бил давал пари за бежанците. От какъв зор Евросъюза ще налива пари за азиатци и африканци.плащат за емигрантите.Телевизиите ни натякват как трябвало да помагаме на емигрантите да се ингрират в обществото.Манипулацията на народа е пълна!
136
7
 
10
 
! Отговори
Допълнение преди 10 години
Боко са му свършили парите покрай тия протести...
135
2
 
10
 
! Отговори
От село преди 10 години
Като знам журналистите какви са в БГ .Кандидат журналистите(протестиращи) рано влизат в занаята , и са на практическо платено занятие да свикват да манипулират обществото.
134
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1тоя отвратен жълт цвят къф е бре,Днес .бг -то ,а?2. по темата - тия които се събудиха като видяха на какъв хал са/сме и избягаха на запад
133
6
 
10
 
! Отговори
99340 преди 10 години
Напишете в Гугъл " окупатори и контраокупатори" и вижте видото от първите линкове от господари на ефира. Това е истината за протестите. В този форум има мноого платени червени драскачи.
132
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БараковКви кошници бе ***?:)Видя се какво ядът хляб с лютеница.Ей добре, че е тоя Буда да крепи протеста с пари за лютеница, че иначе айфоните ли ще си ядът?
131
5
 
19
 
! Отговори
Хектор преди 10 години
Не пуска кокала тая *** бе,еееейййййй,по корем ще се влачат сини,червени,турци,атакисти само и само да не дадът на народа да живее.
130
6
 
9
 
! Отговори
Дианчето преди 10 години
До 139: а ти пък си много работлив-няма що! Червен дядка или червена бабишкера.
129
9
 
11
 
! Отговори
Бараков преди 10 години
Тва студентите прости ще си останете като Тиквата дето ви праща кошнички с плюскане и македонска наденица.Свърши назначаването на Калинки.Та затова почвайте да учите че гладни ще умиргате.
128
6
 
10
 
! Отговори
аттилакиссе преди 10 години
До бай Иван Да та е..е който те фане! Ако проспиритетът ни зависеше от тези хапльовци ,дето мълчаха, като тъпани, когато ГЕРБ ,Тиквата и Дянков си развявяха коня на воля ,то тогава то тая държава ,,ке руча жабетата,, Пенсионерите така и не дочакаха обещаното от Герб,,незабавно и несимволичво увеличение на пенсиите,, а за младите подаръкът беше безработица на 250000х.младежи под 30г. А през това време ,,АВИООТПЯД28,, кугъри , Преслави .Абе хей живот здравей, здравей!
127
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Определено ранобудните студенти имат по интелигентен вид от пернишките контри , между другото как беше абревиатурата на пернишкото висше училище което откри на времето цървула Гоце Първанов , някой ще припомни ли .
126
5
 
8
 
! Отговори
рудан преди 10 години
До Pixie А правителството на ГЕРБ(бкп) направи така, че да се пали народа.
125
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТЕЗИ ХОРА СА НА УЛИЦАТА ЗАРАДИ НАС, ЗА ДА ИМАМЕ НИЕ И ДЕЦАТА НИ ПО-ДОБЪР ЖИВОТ.А НЯКОИ НЕДОВОЛСТВАТ.СТРАННО.
124
10
 
12
 
! Отговори
Pixie преди 10 години
Това правителство няма да се махне докато не ни направи толкова бедни, че вместо ток ще палим свещи и съчки февруари месец.
123
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
gospodari/?go=video&p=detail&videoId=8892Толкова по въпроса за *** от тройната коалиция и мършите, превърнали срамен оглушарски, бат сали, мишо л*айнара, доган, болен и местан в свой идоли!
122
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тоя урунгел дето е на снимкати ли ще ме събужда.много още трябва да преживеят за да разберат за какво става дума.тежкото започва когато тати спре да дава парички .а те още не са го почуствали това
121
2
 
11
 
! Отговори
detelina преди 10 години
Аз питам, има ли главен прокурор, и ако има-кога най-накрая ще има политици в затвора, и там е за хора!?Политиците са виновни за всичко, ама и народа,чака 24 години хубаво да затънем, и чак сега се сетихме!?Ми то всичко е разрушено, опоскано, изядено, продадено,откраднато!ТРЯБВАТ НИ КРУМОВИ ЗАКОНИ!ИАЧЕ БЪЛГАРИЯ СИ ОТИВА!!!!