Млади лица, завързани очи. Зоват: "Събудете се!"

Протестното студентско шествие е пред НС, блокира центъра
Обновена: 1 ное 2013 14:27 | 1 ное 2013 13:53,
177

Снимка: БТА

Протестното студентско шествие под наслов "Събудете се" спря пред Народното събрание и настоя за оставката на парламента и свикването на нови избори.

Сутринта няколкостотин възпитаници на Алма Матер, подкрепени от техни колеги от други университети, а и от преподаватели, се събраха пред Ректората и потеглиха с викове: "Оставка!" и "Събудете се!" по бул. "Васил Левски" към Факултета по журналистика, към паметника "Васил Левски", за де се върнат обратно пред парламента.

Пред НС студентите с превръзка на очите скандират: "Оставка!" и "Червени боклуци".

Още по темата

В словото си пред протестиращите Александър Кьосев от СУ каза, че българското общество е застрашено, защото в сърцевината му има лъжа и затова е протестът.

"Протестът не е син, не е червен, не е зелен, той е на всички възмутени граждани", заяви той.

Беше прочетена и декларация от студентите, в която се посочва, че демокрацията в страната е вече само фасадна и призоваха да се премине към ефективна общонационална стачка.

Към 14 часа студентите направиха "жива" верига около Народното събрание.

Сред преподавателите, които носеха малки баджове с надпис: "Подкрепям ранобудните студенти", бяха Калин Янакиев, Светлана Божилова, Михаил Неделчев, Цочо Бояджиев, Александър Кьосев.

До момента над 400 преподаватели са се подписали в подписката, подкрепяща исканията на студентите.

На метри от протестиращите, около храм паметника "Св. Александър Невски", са се събрали контрапротестиращи, за да подкрепят правителството и да се обявят срещу окупацията на студентите.

При тях излязоха, за да ги поздравят, а и за да им благодарят за подкрепата, депутати от ДПС и БСП.

Вече часове наред движението в столичния център е блокирано. Полицейското присъствие в района е засилено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
8
 
5
 
! Отговори
един преди 10 години
За да не са същите партии в следващия парламент - основен ремонт на изборния кодекс. И не вярвайте на социологическите проучвания, те това и целят - да ни отчаят, да ни внушат, че е безсмислено да спорим, щото, видите ли, пак същите ще влязат в парламента.Да, ама не.Колкото за "блестящата статия" на Волен, трябва да не си с всичкия си, за да го четеш.
99
7
 
9
 
! Отговори
Nicolas_1 преди 10 години
Ето ги, ето ги защитниците на правителството. Ще умра от смях: https://youtube/watch?v=DBBqazRcEuI#t=147Нефелни типове ни управляват с автобуси. Това е явно е патент на ДПС.
98
14
 
11
 
! Отговори
ATAKA преди 10 години
Блестяща статия на Волен Сидеров вАТАКА ,Национален информационен портал:"Окупирай си първо мозъка..."България може само да се гордее,че са останали още българи като него.Статията е задължително четиво за тези,които протестират НЕСЪЗНАВАЙКИ,че концентрират голяма енергия,която само е използвана от хора,които не защитават български интереси,нанасяйки непоправима вреда и последствия за страната .
97
6
 
11
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Бих искал нови избори, но това, което ме притеснява в искането е, че пак същите партии ще се борят коя да състави правителство, мутрите от ГЕРБ и комунистите от БСП пак ще мобилизират твърдия си електорат, ДПС пак ще надуе изкуствено турския вот, като единствената разлика ще е, че няколко хиляди няма да гласуват като преди. В общи линии ще рестартираме цирка и ще се върнем с няколко месеца назад.
96
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има плакат "Варна събуди се" Хахахаха !Варна каза предостатачно!
95
13
 
15
 
! Отговори
az преди 10 години
До 108 не се ядосвай тези сайтове са червени и са пълни с платени драскачи ,отдавна спрях да им чета коментарите просто видях в последния че се възмущаваш. Мани ги тия и те ще умрат от злоба и къв бойко все лаят като никой не го иска и него .Вчера по господарите даваха как четиримата основни в протестите са били на протестите срещу тиквата сега са и срещу това правителство ,а контра протеста и недоволните от студентите са едни и същи хора близки на станишев и компания със доказатества и снимки .
94
15
 
14
 
! Отговори
наблюдател преди 10 години
студентите били ***,необразовани, не знаещи какво искат!?? а НИЕ знаем ли? освен да плюем, мрънкаме и всички да са ни виновни? ние също сме били студенти, бях на студентските протести като свалихме за пореден път БСП от влас...това са 23 години!!! управление! Студентите са бъдещето на държавата било то лошо или добро. Оставете младото поколение да избира! Не може пенсионерите (които много уважавам) и *** да избират бъдещето ни!
93
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
треперят шушумигите от бспха ха ха
92
11
 
21
 
! Отговори
Dan до многониковия преди 10 години
Ауууу само Буда ти е в главата, явно много ви е взел страха, и сега де що има протест против КРАДЦИТЕ ОТ БСП И ДПС само БУДА И ТИКва ви е в главата, и какви ли не обиди за студентите, първо бяха малко сега пък са "будисти","тикви" и какви ли още не а защо не коментираш това.. ... обръщам се към теб "другарю" с многото никове уж от различни хора, като прочете човек написаното и веднага лъсва един и същ Г.з, ама почервенял от напъване! И тези ПОВЕЧЕ ОТ 400 ПРЕПОДАВАТЕЛИ ЛИ СА "БУДИСТИ" И "ТИКВИ"?
91
9
 
30
 
! Отговори
xa преди 10 години
Иска ми се да видя отново Серж как поздравява своите "симпатизанти", събрали се спонтанно, и с лека погнуса реагира на допира на не особено чистите им ръце. :-)
90
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
как да ви повярвам,като е постановка
89
22
 
25
 
! Отговори
ТИЯ -СРАМ ЗА НАЦИЯТА преди 10 години
ТИЯ СА НАИСТИНА СЪС ЗАВЪРЗАНИ ОЧИ,АМА КАК ПАПКАТ,ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ.НИКОГА СЛЕД 90-ТЕ ГОДИНИ СТУДЕНСТВОТО НЕ Е ПАДАЛО ТОЛКОВА НИСКО-ДА ОБСЛУЖВАТ ЕДНА АЛЧНА,БОЛНА МУТРА И ЕДИН НАГЪЛ АЛЧЕН КРАДЕЦ КАТО ИВАН КОСТОВ.ХАЙДЕ ПАК-ДОГОВОРЪТ ЗА"ЮЖЕН ПОТОК"ВЕЧЕ Е ПОДПИСАН-ЗАТОВА Е ЦЕЛИЯ ЗОР И НА МУТРИТЕ И НА КОАЛИЦИЯТА СИНЯ,КОЛКОТО ДА СЕ НАПЪВАХА ДА ГО ПРОВАЛЯТ.СТУДЕНТИТЕ СА УПОТРЕБЕНИ ПО НАЙ-ЕЛЕМЕНТАРЕН НАЧИН.И АКО ТОВА СА УМНИТЕ И ИНТЕЛИГЕНТНИ БЪЛГАРИ-ДА НЕ СЕ ЧУДИМ ЗАЩО СМЕ НА ТОЯ ХАЛ.РЕЗИЛ!!!
88
9
 
17
 
! Отговори
Г преди 10 години
Интересно, как никой червен не е написал, че е имало само 40 -50 човека на шествието, но пък контрата е била с 1000 -ди повече :)
87
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До kaputa BAREKOFFДа те питам бате, като останат в държавата само ***, необразовани и пенсионери, за чий х.. ти е да си политик или какъвто и да е фактор. Там където няма производство, няма и пари, няма да има и в бюджета. Дай отговор на въпроса.
86
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
на мен не ми изглеждат на "ранобудни". По това време на деня неможе да има ранобудни, а само махмурлии
85
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другаря Кутев добре си е свършил работата.
84
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като гледам тези "извозени" контрапротестиращи и ако те са нашето бъдеще, горко на България.
83
26
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия *** са си вързали очите и не виждат,че ако падне Орешарски идва тиквата Бойко.Прогледнете, това правителство,след Живков е най-доброто за страната.Кратуни.Никога вече Герб!И да си избодете очите,оставка няма да видита.
82
7
 
24
 
! Отговори
kaputa BAREKOFF преди 10 години
Блиц, ТВ7, вестник Телеграф, Пеевски и Бареков са съставките на жълтата помия заляла България! Те са в комбина с мафиотите от НС комунисти, агенти на ДС под формата на ДПС и откачалките от атака! Целта на тая *** е да отвратят нормалните хора и те да емигрират! Тук ще останат само *** необразованите и пенсионерите, за да могат лесно да ги манипулират! УУУ! ОСТАВКА!
81
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Медицинският университет каза Не на окупацията65 % от студентите искат ВУЗ-ът да продължи учебните занятияОкупаторчета, я направете един референдум в СУ като вашите колеги от Медицинска академия?! Нали сте демократи?Защо се страхувате от най- демократичната процедура?Защо ли питам? Талибани и демокрация?! Няма такъв филм!