Млади лица, завързани очи. Зоват: "Събудете се!"

Протестното студентско шествие е пред НС, блокира центъра
Обновена: 1 ное 2013 14:27 | 1 ное 2013 13:53,
177

Снимка: БТА

Протестното студентско шествие под наслов "Събудете се" спря пред Народното събрание и настоя за оставката на парламента и свикването на нови избори.

Сутринта няколкостотин възпитаници на Алма Матер, подкрепени от техни колеги от други университети, а и от преподаватели, се събраха пред Ректората и потеглиха с викове: "Оставка!" и "Събудете се!" по бул. "Васил Левски" към Факултета по журналистика, към паметника "Васил Левски", за де се върнат обратно пред парламента.

Пред НС студентите с превръзка на очите скандират: "Оставка!" и "Червени боклуци".

Още по темата

В словото си пред протестиращите Александър Кьосев от СУ каза, че българското общество е застрашено, защото в сърцевината му има лъжа и затова е протестът.

"Протестът не е син, не е червен, не е зелен, той е на всички възмутени граждани", заяви той.

Беше прочетена и декларация от студентите, в която се посочва, че демокрацията в страната е вече само фасадна и призоваха да се премине към ефективна общонационална стачка.

Към 14 часа студентите направиха "жива" верига около Народното събрание.

Сред преподавателите, които носеха малки баджове с надпис: "Подкрепям ранобудните студенти", бяха Калин Янакиев, Светлана Божилова, Михаил Неделчев, Цочо Бояджиев, Александър Кьосев.

До момента над 400 преподаватели са се подписали в подписката, подкрепяща исканията на студентите.

На метри от протестиращите, около храм паметника "Св. Александър Невски", са се събрали контрапротестиращи, за да подкрепят правителството и да се обявят срещу окупацията на студентите.

При тях излязоха, за да ги поздравят, а и за да им благодарят за подкрепата, депутати от ДПС и БСП.

Вече часове наред движението в столичния център е блокирано. Полицейското присъствие в района е засилено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
8
 
6
 
! Отговори
Апостол Александър преди 10 години
Източниците на Аларма в гр. Велико Търново ни информираха, че се готви назначението на лицето Стефан Михайлов за директорския пост на НАП. Той е зам.-председател на общински съвет на община Велико Търново, както е и член на контролния съвет на партията на г-жа Мария Капон, ЕНП. В качеството си на общински съветник е допринесъл за спечелване на конкурс за обществена поръчка от фирма, собственост на съпруга на г-жа Мария Капон, на стойност над 830 000лв.Източници от обкръжението на това лице ни алармираха, че същият се хвали пред близки, че депутатът от БСП, г-н Бойко Великов, седи зад гърба
19
7
 
7
 
! Отговори
Cherveni_Bokluci преди 10 години
До АнонименА ти си имаш господар и за 10 лв. цял ден пишеш гнусотии. Да пукнеш!
18
8
 
10
 
! Отговори
glarus 3 преди 10 години
простотията и цинизма винаги дразнят.не е нужно да плащаш на някого за да се противопоставя на тези две неща.сегашните "управници" на България са най наглите и цинични хора,поемали управлението на страната след бай тошо.дпс поставя ултиматуми и сергейчо кляка,за да не падне от власт.ако на вас това ви харесва и го смятате за нормално,значи аз не съм нормален.може би трябва да се разходите до лудогорието за да разберете,какво е усещането да си българин там.забравяте,че родината е над всичко.
17
8
 
13
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
[2:03:02 PM] Metodi Manchenko: Студентите се изтеглят от предварително определения маршрут и тръгват по "Дондуков", "Раковска", за да излязат от другата страна на парламента. Полицията твърди, че няма заявено в Столична община шествие. С плътен полицейски кордон са запречени всички подстъпи към сградата на Народното събрание, където протестират шепа поддръжници на правителството. Група ***, които попаднаха между двата протеста, бягайки крещяха: Докараха ни. Не знаем от кои сме. Спасявайте ни!
16
3
 
7
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
От овце стадо тъй блейше вчера подир овчарят, когато тоз цар, безгрижен, глупав, както и всички царьове земни, поведе стадо с кривакът хубав и с умни *** - министри верни, без портфейли, но и без заплата, на кои същ цар и да погледне, От овце стадо тъй блейше вчера подир овчарят, когато тоз цар, безгрижен, глупав, както и всички царьове земни, поведе стадо с кривакът хубав и с умни *** - министри верни, без портфейли, но и без заплата, на кои същ цар и да погледне,
15
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 6Самият факт, че използваш диктувани прозвища като "***" те издава като червена ***! Как е чувството да си сред умиращото от старост малцинство? И твоите господари да се държат да сламка, а още дори не са дошли студовете... Идва Десети Януари!Българи, спомнете си!
14
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
РЕФОРМАТОРСКИЯТ БЛОК СИ ИМА МЛАДЕЖКИ РЕФ. БЛОК ВЕЧЕ. ЩЕ СЕ СКАРАТ СКОРО,ЩОТО В КАКВО СЪОТНОШЕНИЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТ НА ТЕЗИ МУНЧЕНЦА. СЪБРАЛИ СЕ ИЗМЕТА НА 10 ПАРТИИ. МАНИПУЛАТОРИ ДОЛНИ!!!!!!!
13
16
 
20
 
! Отговори
явор преди 10 години
Долу *** ,долу ГЕРБ !!!
12
28
 
13
 
! Отговори
явор преди 10 години
Погледнете само какви хора има не тези протести и кажете ,за вас те нормални ли са ?? Там седят най-големите откачалки ,сектанти и наркомани ,такива индивиди да ми решават бъдещето НЯМА ДА СТАНЕ !!!
11
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Червените щатници, защо не сте пред Александър Невски? Там са вашите *** и пенсионери в момента, на контрапротест срещу морала и интелигенцията. Контрастуденти, ако така по-ви харесва.О С Т А В К А !!!
10
9
 
5
 
! Отговори
Червени боклуци преди 10 години
До яворНа въжето, ***. Зедно с господарите от ДС и Мутрата Боко.
9
12
 
21
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Дечицата на тарикатите, който ограбиха България преди 24 г., се пънат да продължат обира на България. Реформите, демек. Но сега не е 1989 г. Няма ги вече баламите, които носеха на ръце Кошлуков, Костов и Желю Желев.
8
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По-скоро самите протестиращи трябва да се събудят. Употребяват ги и те нали са млади и зелени, хал хабер си нямат от света.
7
25
 
17
 
! Отговори
явор преди 10 години
Държите се безумно !!! Защо ен протестирахте ,когато мутрата Бойко беше на власт ?? Малко ли беди ,причини на народа този герберски *** ,че сега за най-малкото скачате на бунт ...
6
21
 
9
 
! Отговори
Тодор преди 10 години
Мърльовци, никой не ми плаща, за да мога да разбера като видя група *** за какво са там.
5
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Самият факт че така наречените окупанти и дума не споменават за *** и за Пловдивския кмет, за мен означава само едно - ПЛАТЕНИ
4
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ТодорИ аз твоята.
3
25
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо не се събудихте когато Тиквата ви пращаше да пасете овце? Сега като знаете че няма да има репресии и баба знае да протестира.
2
19
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
3......2........1....... Eй сега ще се появят платените драскачи да плюят по младежите......
1
30
 
19
 
! Отговори
Тодор преди 10 години
Да виии, м.......та, ако си нямате работа не пречете на другите.