Окупацията прелива в "активна блокада" на НС

Беше извънредна стъпка и успя, убедени са "Ранобудните"
Обновена: 12 ное 2013 14:10 | 12 ное 2013 14:10, Веселина Йорданова
59
Окупацията прелива в "активна блокада" на НС
Окупацията на СУ преминава в блокада на НС. Снимка: БТА

Окупацията сменя формата си – тя се претворява в активна блокада на Народното събрание. Това заявяват "Ранобудните студенти", които окупираха Ректората на Софийския университет, в съобщение във Facebook.

Преди няколко седмици група студенти, нарекли себе си „Ранобудните“, започнаха серия от демонстрации, които да провокират реакцията както на цялото българско общество, така и на студентите като общност - към безобразията, които управляващата класа извършва в продължение на години, но която достигна най-критичната си точка в последните месеци, към абсурдността на настоящата политическа реалност, към цинизма и безхаберието, посочват те.

„Ранобудните“ заявяват, че окупацията на Ректората е била крайна, извънредна стъпка. Тя имаше за цел да привлече студенти, преподаватели и общественост към една обща кауза – и успя! „Ранобудните студенти“ спечелиха и своеобразния дебат с управляващите – те така и не намериха нито лице, нито аргументи, с които да застанат срещу тях, продължават студентите.

Така, обединени и сплотени в каузата, „Ранобудните студенти“ взеха категорично решението, че е дошло времето тези сили да се насочат пряко на правилното място – Народното събрание. Окупацията на Ректората не пада – тя няма как да падне, защото успя! Успя, благодарение на усилията на много хора и на помощта на всички вас, пише още в съобщението.

“Ранобудните“ призовават за подкрепа на намерението за блокада на НС, защото „няма утре – има само днес“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: окупация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
3
 
! Отговори
бай БУДАЛ преди 10 години
ХЕЙ , БУДАЛИ, посланик ДЖЕЙМС ПАДРЮ, раздаде някой и друг долар в университета и тия пощуряха. Всичката дандания е заради ШЕВРОН. Подписахме за Южен паток????? и АМЕРИКАНЦИТЕ УМИРАТ ОТ ЯД.
40
5
 
6
 
! Отговори
капо преди 10 години
"Ранобудните" да се прекръстят на "Добре платените"...
39
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аман от комунисти ! И тука е пълно с тях !!!
38
6
 
6
 
! Отговори
yokozuna преди 10 години
Много им се събра на рано будните студентите от СУ и все по обьркани ще стават с издишването на балона на протеста им. Иде и закъсняла сесия на която ако отидат ще ги гонят за знания като империаалисти. По голям ефект ще постигнат ако се вържат с веригите за двамата братя и ги помолят за прошка .
37
0
 
2
 
! Отговори
До 27 преди 10 години
Кой го пусна и какво им каза?
36
6
 
11
 
! Отговори
info преди 10 години
Полицаите са на работа. Студентите на площада изразяват гражданска позиция. Хората без менние са си вкъщи. Хората с работа са на работа. Всички са си на местата. Освен тези във властта. Този проблем трябва да се реши. Просто и ясно.
35
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДВЕ МАФИИ СА СЕ ХВАНАЛИ ЗА ГУШИТЕ ЗАРАДИ ЕВРОПОМОЩИТЕ НА СИРИЙЦИТЕ, КОЙ ДА ГИ ОКРАДЕ!БЪЛГАРИ, ТОВА НЕ Е НАША БИТКА! СТОЙТЕ НА СТРАНИ И ГИ ГЛЕДАЙТЕ КАК ВОЮВАТ ЗА КОКАЛА! НЕ СЕ НАМЕСВАЙТЕ, НЕ ГИ ПОДКРЕПЯЙТЕ, ДА СЕ ИЗБИЯТ ДО КРАК!
34
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
О,те още били и от юредическия факултет Раннобудните,а де юре де факто това заведение не е нито тяхно нито на наставниците им,а на двамата дето са им поставени скулпторите,те и са го завещали като учебно заведение,хайде раннобудните окупирайте някакъв бар отсреща та да видим дали ще отваря и затваря катанците по ваше усмотрние.
33
0
 
0
 
! Отговори
коментар33 до В.Левс преди 10 години
Ей *** си ти не ме ядосвай да не изваня резаната бургия и да те накажа
32
0
 
1
 
! Отговори
Drunderski преди 10 години
До Анонимен 33Всъщност идея си нямаш за какво пишеш!
31
0
 
2
 
! Отговори
Drunderski преди 10 години
До Анонимен 40Нема такива анонимни!
30
6
 
1
 
! Отговори
кaто пaдне преди 10 години
Пaдне ли aнтибългaрскaтa кликa бърз нaроден Съд зa тях!!!
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА
28
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дерзай,Народе.Сега е момента да бъдем силни и единни :!:
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Расцветали яблони и груши,Поплыли туманы над рекой.
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Мистър Хбърка6, аз писах за ръ4и4ките и виж коментар 58.
25
22
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мили ми "окупаторчета" аз лично бих завел срещу вас само един ГРАЖДАНСКИ ИСК за вредите, които ми причинявате с простотията си! И ще ви гледам сеира! Нали сте от юридическия факултет? Трябва веднага да ви светне за какво пиша!!!!
24
5
 
17
 
! Отговори
четящ преди 10 години
До АнонименИкономиката и политиката се управляват от големите компании.Всички протести са само шум от бурята, която създават световните господари.
23
5
 
30
 
! Отговори
asdf преди 10 години
КОЙ пусна Пардю в "Окупирания СУ" ??? КОЙ ???
22
31
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Платените драскачи, подкрепящи управляващите яко сипят омраза и обвиняват протестиращите в това, което самите те вършат ! Не омраза, обичаме ви с цялото си сърце, вие ни показвате, че сме на прав път!!!