Мъртви кучета заради отрова в парка на "Лозенец"

Смъртоносната смес открита в тарелки с кайма и риба
3 фев 2014 11:32,
110
Мъртви кучета заради отрова в парка на "Лозенец"
Снимка: Impact Press Group

Масово разхвърляне на отрова в парка на столичния комплекс "Лозенец" отне живота на 8 кучета.

Според жители, живеещи в района до Водната кула, сред жертвите има и домашни любимци, и животни, за които са били полагани специални грижи от хора в квартала. Събрани са и три чувала умрели гълъби.

Намерена е разхвърляна храна с отрова - тарелки с кайма за кучетата и риба за котките.

"Очевидно е била доста скъпа акция", разказаха пред БНТ живеещи в района.

Според Явор Гечев от Фондация "Четири лапи" разхвърлянето на отрова може да е дело на нов човек в квартала - новодомец или работещ в офис в района.

Работа е на полицията да установи това, подчерта Гечев и добави, че е честа практика униформените да не приемат сигналите за отровени животни.

"Има една много погрешна приоритизация на случаите от гледна точка на последиците, а не от гледна точка на потенциалната опасност", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
9
 
15
 
! Отговори
7 преди 10 години
В отговор на 66,аз съм дал живот на моято дете и полагам грижи за него, за това кото прочета нещо такова се радвам,че имало и домашни любимци, ми ако се спазва закона да е на каишка или с наморник няма до има такива случай.Айде природо и куче защитниците да си мълчат,че вече омръзнаха на хората.
65
1
 
13
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
До Бау-бауУважаеми господине, наясно съм откъде идват бездомните кучета.. Но за да стане проблемът толкова неконтролируем, има очевидна липса на всякаква дейност на "Екоравновесие". Има си кучкарници, има си и правила - ако никой не си потърси помияра в рамките на 3 месеца (примерно), кучето следва да бъде умъртвено, а не кастрирано и върнато на улицата. А за да се реши проблема комплексно - яки такси и глоби на всички кучкари.
64
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да, аз съм не само кучелюб, а и обичам животнитекато цяло.Един да си признае,че хапва и кучешко. Как ги обичаш животните най-много, печени, пържени, с марината и гарнитура???Аз предпочитам дебела пържола на скара и да са отбелязани ребрата. С едно хубаво тъмно пиво и гарнитура заспив.
63
5
 
32
 
! Отговори
мартина преди 10 години
Ухапа ме куче преди месец, което беше в глутница от осем. От екоравновесие не помогнаха особено и до днешна дата се страхувам ужасно, когато вървя сама. И питам всички Вас- чий живот е по - важен? Обичам кучета, но и аз бих постъпила така. С уважение.
62
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма ли някой предприемчив бизнесмен да отвори виетнамски ресторант или да започне директен износ на кучешко за изтока,хем пари ще направи,хем ще ни отърве от помиарите.Аман от тях.Значи можете да се тъпчете със свинско,пилешко,риба,агънца по Великден,ама като стане дума за кучета и сме много чувствителни.Лицемери.
61
4
 
0
 
! Отговори
Джаф и Мър преди 10 години
До bashkircho (но.63)Я! Ти кога се научи да говориш български, кога почна да даваш компетентно мнение, бе, ***! :)
60
4
 
5
 
! Отговори
Бау-бау преди 10 години
До тцЪ и другите селски разбирачиДа, аз съм не само кучелюб, а и обичам животните като цяло.А на такива като тебе задавам следния въпрос: Тези, бездомните кучета, отде идват на улицата бе, мозък? Отговорът е много ***: От безотговорни хуманоиди!
59
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kastriraite vsichki kucheta i za 4 godini tiahnia broi shte namalee s 80%.
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що срам, бе, 72, в Далечния изток кучетата са си деликатес. От тях срамуваш ли се?
57
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По улиците бездомни кучета не трябва да има, не сме в гората. Мърсят,хапят,разнасят болести,на първо място сме по кучешка тения,градинките са ***,да те е страх да си изведеш детето да играе.И хайде без толкова лицемерие,освен ако не сте 100% вегетарианци,не виждам с какво животът на едно куче е по-ценен от този на прасето.Даже прасето е по-полезно.Едно време са гледали кучета да им пазят къщите и стадата,сега са безполезни.Ако имате излишни пари,осиновете дете.
56
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Toлкова си *** и злобен БЪЛГАРИНО! Тъжно и жалко е! Мизерията си я заслужаваш с този манталитет, даже ти е и много! Все другите/друго ви е виновно ... Нещастници. Срам си за света, срам!
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
68, въпросната май беше някаква, партия с англичанин и парите й бяха последния проблем.Да не говорим как беден човек, пък гледа куче?
54
2
 
12
 
! Отговори
Теди преди 10 години
Поне да ги приспиват хуманно да не се мъчат животните.А за това,че има улични кучета и котки са виновни стопаните им ,които са ги изхвърлили на улицата.
53
5
 
17
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Браво за акцията... След като организацията, която трябва да се справя с бездомните кучета не си мърда пръста, време е гражданите да се заемат с проблема. Защото бездомните кучета не само нападат - те разнасят и заразни болести. На всеки кучелюб му препоръчвам да разгледа снимки на болни от кучешка тения в напреднал стадий... И после пак да говори за горкичките кученца...
52
7
 
3
 
! Отговори
vvv преди 10 години
Като нищо може да ги вземе някоя бедна пенсионерка да си сготви вкъщи. Така една възрастна жена преди няколко месеца се отрови / не знам дали е жива/ със закуска намерена на пътя. Кучето й обаче умря.
51
1
 
2
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
До 62Koi e toz vsevishnia che sa dosta i ne znam za koi tochno govorish :D ahahah
50
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е лошо всеки кандидатубиец на кучета да се запита какво е създал през своя мизерен живот което да е сравнимо дори с задния крак на бълхата която паразитира върху зъзнещ бездомен пес.
49
14
 
2
 
! Отговори
_!_ преди 10 години
Пичове, всичко се връща! Не се знае кога вие ще хапнете нещо развалено! Злобейте си
48
4
 
10
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Imam kuche i sym za izbivaneto na bezdomnite pomiari. Ili gi prebiraite da ne prechat na ostanalite ili gi izbivaite kakto praviate belite hora v normalnite dyrjavi!
47
3
 
32
 
! Отговори
Закон преди 10 години
Когато любителите на кучета започнат да спазват закона и водят любимците си на каишка и с намордник, когато започнат да събират в торбички големите миризливи "кренвирши" след кучето си и не му позволяват да пикае по вратите на хората, тогава да претендират за правата на животните.