Мъртви кучета заради отрова в парка на "Лозенец"

Смъртоносната смес открита в тарелки с кайма и риба
3 фев 2014 11:32,
110
Мъртви кучета заради отрова в парка на "Лозенец"
Снимка: Impact Press Group

Масово разхвърляне на отрова в парка на столичния комплекс "Лозенец" отне живота на 8 кучета.

Според жители, живеещи в района до Водната кула, сред жертвите има и домашни любимци, и животни, за които са били полагани специални грижи от хора в квартала. Събрани са и три чувала умрели гълъби.

Намерена е разхвърляна храна с отрова - тарелки с кайма за кучетата и риба за котките.

"Очевидно е била доста скъпа акция", разказаха пред БНТ живеещи в района.

Според Явор Гечев от Фондация "Четири лапи" разхвърлянето на отрова може да е дело на нов човек в квартала - новодомец или работещ в офис в района.

Работа е на полицията да установи това, подчерта Гечев и добави, че е честа практика униформените да не приемат сигналите за отровени животни.

"Има една много погрешна приоритизация на случаите от гледна точка на последиците, а не от гледна точка на потенциалната опасност", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
8
 
27
 
! Отговори
Руди преди 10 години
Казвайте каква е отровата ,че да ги почвам *** и по Люлин.
45
3
 
8
 
! Отговори
Тръба преди 10 години
Га ядоха кифтета ни риваха.
44
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ujas!!
43
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво! Вземайте пример. В нашата махала няма бездомни кучета! Защо?
42
7
 
18
 
! Отговори
опарен преди 10 години
Браво! Око може същото и в центъра на Сф защото там гълъби и кечута са повече от въздуха! Отврат
41
3
 
5
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
До 45Mi da si dresirat kuchetata da ne iadat hrana ot zemiata.
40
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ИМА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ ОТРОВЕНИ , А МИ ЗАЩО СА ПУСНАТИ ТАКА БЕЗХАБЕРНО , МАЛКОЛИ ХОРА СТАНАХА ЖЕРТВА НА КУЧЕТА , ТАКА ЧЕ АКО ИМА ТАКОВА НЕЩО НАВАС СА СЪРДЕТЕ , И ПОТЧЕРТАВАМ НЕ ОДОБРЯВАМ ТОВА КОЕТО СЕ Е СЛУЧИЛО
39
3
 
28
 
! Отговори
закон преди 10 години
1.ЧИП с адрес, имена телфон на стопанина на всички кучета и новороде.2.Изоставени, изхвърлени на улицата се прибират в пансион(ПЛАЩА собственикът на кучетата по чипа!)3.Ако не иска да плаща и да ги прибере- в срок от 7 дни , ако не ги осинови никой-се УМЪРТВЯВАТ.4.Средствата за пансиона се вземат от европарите, които ЛАПАТ НЕПРАВИТ. орг. и ни залъгват с кастриране, ЗАСЕЛВАНЕ по улиците!!???Трябва да има ЯСНИ ПРАВИЛА, а не СИРОМАХОМИЛСТВО и *** хлипане.
38
5
 
37
 
! Отговори
Прасето Гошо преди 10 години
В цивилизованите страни няма понятие бездомно куче. Ако се появи такова вероятно е загубено. Прибира се изчакват се няколко дни евентуално да си го потърси собственика и след това заминава с инжекция в кучешките ловни полета. А при нас два кораба Титаник кучелюбци си живеят охолно на гърба на кучетата. С две думи предлагам да се възприеме тази практика и у нас. Тези които не са съгласни с нея да бъзат изпращани заедно с кучетата на по-доброто място да си бъдат заедно и да си се обичат там.
37
4
 
13
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
"полагани специални грижи от хора в квартала"I kato doide chujd chovek v kvartala kakvo stava? typaci
36
9
 
23
 
! Отговори
Strict преди 10 години
Психо, нарко, хомо, сачове, песове, клошари и др. маргинали трябва да се изчистватрегулярно за да не замърсяват околната среда!!!
35
1
 
7
 
! Отговори
тик так преди 10 години
До zzzкато чу за екарисажа се засегна нали, болен мозък
34
6
 
4
 
! Отговори
zzz преди 10 години
До Тик ТакТО и ти си за психиатрична клиника и какво и теб ли да отровим?
33
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"честа практика униформените да не приемат сигналите за отровени животни"А сигнали за нападение от кучета някой да приема ????Ако останеш жив 'оди се оплаквай на арменския поп....Фандъкчийката сигурно си събира кучета, фандъци да си прави.наче се натиска за еропейска столица на ''културата'', шматката и със шматка
32
7
 
7
 
! Отговори
до 30 преди 10 години
Абе тарикати големи сте. Защо като ви лъжат политиците олигарсите и мутрите не "взимате нещата в свои ръце". Защото не ви стиска - само на по-слаби налитате. Подли шушумиги.
31
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do 23В грешка си Валентине, храненето на такива животни е по-малкото зло. Така не озлобяват от глад и не са агресивни към хората, съответно не пречат на никого, освен на мразещите животни (те и хората не обичат). Единствено Общината е задължена да кастрира бездомните животни за да не се множат. А и според теб от куде идват бездомните кучета, от небето ли падат? Не, хората ги взимат да ги гледат и после ги хвърлят защото спира да им се занимава. Ето за такива трябва да има глоби и то големи!
30
9
 
31
 
! Отговори
Тик Так преди 10 години
Смърт за ***, това не е кучешка държава, който иска да си ги гледа у тях тия ***.За жалост у нас е пълно със психично болни хора, които защитават яростно уличните кучета и котки. Не е нормално в едно общество създадено от хора, кучетата да се издигат като свещенни и неприкосновени твари.В другите страни този проблем е решен, непотърсените кучета или котки се убиват в приюта и след това минават през екарисаж. А откаченяците хранещи ги, се прибират за лечение в психиатрии.
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 28А ти с какво право кълнеш? Господ за случайни работи не наказва, само за нарочни. Това, че ти си си втълпил подобно нещо си е твой проблем.
28
10
 
9
 
! Отговори
до 28 преди 10 години
до 28:и на теб също като ядеш месо. кой ти дава правото да съсипваш чужд живот на животно, за да ядеш! да ти изсъхнат ташаците на теб и на децата ти, а също и ташаците на жена ти.в този ред на олигофренични мисли като теб как се чувстваш. олекна ли ти или още *** имаш в ***, които напират да излизат?
27
4
 
33
 
! Отговори
това е положението преди 10 години
Като институциите не си вършат работата се налага обикновените хора да вземат нещата в свои ръце. Бездомни кучета има на всякъде - явно на някой му е писнало да го хапят пред блока и е наредил тарелките. Ако от Екоравновесие си вършеха работата нямаше да се стигне дотук. А ако оставите децата ви да ядат от тарелка захвърлена в парка - значи сте страхотни родители. Колкото до няколкото гълъба по-малко - хич не ми е жал за тия летящи *** - колкото по-малко толкова по-добре.