Мъртви кучета заради отрова в парка на "Лозенец"

Смъртоносната смес открита в тарелки с кайма и риба
3 фев 2014 11:32,
110
Мъртви кучета заради отрова в парка на "Лозенец"
Снимка: Impact Press Group

Масово разхвърляне на отрова в парка на столичния комплекс "Лозенец" отне живота на 8 кучета.

Според жители, живеещи в района до Водната кула, сред жертвите има и домашни любимци, и животни, за които са били полагани специални грижи от хора в квартала. Събрани са и три чувала умрели гълъби.

Намерена е разхвърляна храна с отрова - тарелки с кайма за кучетата и риба за котките.

"Очевидно е била доста скъпа акция", разказаха пред БНТ живеещи в района.

Според Явор Гечев от Фондация "Четири лапи" разхвърлянето на отрова може да е дело на нов човек в квартала - новодомец или работещ в офис в района.

Работа е на полицията да установи това, подчерта Гечев и добави, че е честа практика униформените да не приемат сигналите за отровени животни.

"Има една много погрешна приоритизация на случаите от гледна точка на последиците, а не от гледна точка на потенциалната опасност", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
30
 
! Отговори
пена преди 10 години
"и животни, за които са били полагани специални грижи от хора в квартала." - хахаха, от кога да храниш *** (което е незаконно) се нарича "специални грижи"
25
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
дано ги намерят и осъдят, гадове
24
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Държавата изчисти ли улиците от бездомните песове и котки? НЕ! Е какво очаква. Фондация "четири далавери" вместо да си чеше езика може да открадне по-малко средства следващия път и си свърши работата. Аз не знам в гората ли живеем вече. Има Песове по улицата с огромно размери. Тези кучета са често и агресивни, поради простата причина, че са ТЕРИТОРИАЛНИ и се събират на ГЛУТНИЦИ. Това им е природата.
23
2
 
3
 
! Отговори
Kmetstvo Tel Aviv преди 10 години
Losho svarshena rabota na obshtinarite. Bezdomnite kucheta se kastrirat vsichki do edno ! Sled kastraciata se otriazva varha na uhoto za da se razbira che e kastrirano.Na jenskite liavoto uho, na majkite diasnoto .Sled kastraciata se puskat otnovo na svoboda.
22
4
 
19
 
! Отговори
до 21 преди 10 години
Не! АК-47 е пръв приятел на човека!
21
9
 
38
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
"и животни, за които са били полагани специални грижи от хора в квартала" то ест хранили са безстопанствени животни, с което допринасят за проблема. Такива хора трябва да бъдат глобявани много сериозно освен ако не поемат отговорност за тези животни, които хранят посредством регистрация и отговорност.
20
9
 
26
 
! Отговори
до 17 преди 10 години
Много обичам сравнения със запада на хора дето не са излизали от квартала си. 1, В западните държави е подсъдно да си вземеш куче и да го изхвърлиш. (В Бразилия така си изхвърлят децата и го смятат за нормално). 2. Има хубави приюти за изоставени кучета и бившите собственици плащат пари всеки месец, за издръжка на кучето . 3. На мен ми е писнало от простаци , ама не ги тровя и стрелям и 4. Кучетата са много по-човечни от хората. Утре ако ти ми пречиш на хубавата гледка да те отровя ли
19
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кучето е пръв приятел на човека.
18
26
 
11
 
! Отговори
gostenka преди 10 години
КОЙТО ИЛИ КОИТО СА НАПРАВИЛИ ТОВА ДЕЛО ЩЕ ГОРЯТ В АДА И ЩЕ ИЗКУПЯТ МНОГО ГРЕХОВЕ, ЗАЩОТО НЯМА НЕНАКАЗАНО ОТ ГОСПОД ЗЛО. И ТОГАВА ЩЕ РАЗБЕРАТ КОЛКО Е ХУБАВО ДА ПРАВИШ ЗЛИНИ НА НЕВИННИ СЪЗДАНИЯ КАТО БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕНЦА И КОТЕТА.УТРЕ СЛЕД ОТРОВЕНИТЕ ЩЕ БЪДАТ И МАЛКИ ДЕЦА НЕВИННО ИГРАЕЩИТЕ СИ В ПАРКОВЕТЕ.
17
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато държавата не си мърда пръста да хормонизира българското законодателство с европейското и в РБ надделяват различни еко организации, хората взимат в свои ръце намаляването броя на кучетата. Което не е хуманно защото четириногите умират в мъки, а на запад хуманно ги приспиват ако до 1 месец не ги осиновят. Това е щото се правим на по-големи светци от Папата. Ето Ви и резултата. Сега остава да сме и подписали нещо от рода с ЕК и да започнат санкции и нак. процедури. Хебава работа ама българск
16
15
 
8
 
! Отговори
Тялото преди 10 години
Другия път ще отровят и някое дете. Точно както преди 2 години един психопат простреля дете, докато целеше куче. Но при нас всичко е постфактум.
15
6
 
46
 
! Отговори
а преди 10 години
В кои страни ИМА странствуващи кучета по улиците?Вчера гледам- две кучета се съвокупляват в центъра на Варна.Е////Където живея, стените на блоковете са оплискани с помии и ***, пикня от ***, (до тех е ЛАФКА)живеещи под грижите на "четири лапи"!Прилича ми на пейзаж от Русия, Турция, Гватемала.НИКАКВИ КУЧЕТА и КОТКИ по улиците! КОйто иска- да си ги гледа в къщи и в двора.Да чисти *** след тях, когато ги извежда!!
14
3
 
49
 
! Отговори
свещенното куче преди 10 години
Проблема с кучешките *** е много сериозен особенно на неосветените места
13
6
 
57
 
! Отговори
Кирил преди 10 години
"Има една много погрешна приоритизация на случаите"Каквато и да е приоритизацията първо е ЧОВЕКЪТ после животното.Не може да се израсходва повече ресурси на МВР за кучета а , по малките села хората да агонизират от набези на крадци, и да бъдат пребивани редовно.
12
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смърт за мръсника! Как смее!? Да се конфискува имуществото му и да се раздаде на ***! Айде де! Ред трябва да има тука, ред. Нов световен ред.
11
33
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не мога да се сетя какво толкова са го подразнили животинките, сега следва да захапе дулото на един... газов пистолет да кажем да направи една инхалация... защо животинките бе сиво мишле... *** в бърлогата си малка душичке такава :)
10
13
 
26
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Bravo
9
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 9Ми спри да бъдеш малка розова дуда. От гълъби страх ли те е?
8
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Деца играят в парка и отровата лесно може да попадне по ръцете им от умрелите кучета.
7
20
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво!!!Трябва да се превърне в масова практика!!!Малките деца нямат работа в парка без надзор!!!