Тръгна ремонт на пешеходния подлез при Орлов мост

Санират тавана, подменят осветлението и шахтите
21 фев 2014 11:07,
11
Тръгна ремонт на пешеходния подлез при Орлов мост
Подлезът от години е в окаяно състояние. Снимка: Булфото

Започнаха строително–монтажните работи на пешеходния подлез "Царевец" при Орлов мост, съобщиха от Столична община.

Подлезът се намира на кръстовището с бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. "Цар Иван Асен II".

Ремонтът предвижда саниране на стоманобетоновата конструкция и възстановяване на осветлението. Ще бъдат ремонтирани и обновени нарушената изолация, тавана, облицовки, подови настилки и стъпала. Ще бъдат подменени и парапетите.

Предвижда се да бъдат почистени канали и шахти, както и да бъдат подменени решетките на шахтите.

Ремонтът на подлеза е на стойност 165 000 лева. Изпълнител на обекта е компанията "Градска магистрала".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Г преди 10 години
Интересното е, че винаги когато нещо се строи от нищото излиза хиляди левове, но когато това същото нещо бъде да речем повредено или частично разрушено, щетите са за милиони :)
10
0
 
3
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Крайно време беше... Остава и да се опази в нормален вид след ремонта, което обаче много ме съмнява...
9
0
 
3
 
! Отговори
Zlatin.Mladenski преди 10 години
Разбира се, че това, че се съсипва, не значи, че не трябва да се прави.Просто тук отразяваме фактите - факт е, че се драска повече от всеки друг град из Европа, факт е, че се троши и не се пази.Разбира се, поддръжката също не е на ниво.Нереално е да се смята, че ще се направи нещо и после 15 години няма дори да го чистиш и то ще изглежда като ново.В България всичко се прави на парче - усвояват се едни пари и се дават за цялостен ремонт на нещо и дотам. Нищо не се поддържа, защото там няма $
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пешко, недей така наивно...Подлезът на 31 СУЧЕМ беше изцяло реновиран, а след два месеца вече беше по-зле от преди! *** народ - просто родители и още по-прости деца!!!
7
1
 
6
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
Аз пък се надявам и съм почти сигурен, че подлезът няма да бъде издраскан и т.н. Когато е направено хубаво и добре, хората се стремят да го запазят (инстинктивно) - ето например алеята от Орлов мост до СУ е супер, няма *** и т.н. Е, винаги има простаци и ***, но дано са понамалели
6
0
 
5
 
! Отговори
Атанасов преди 10 години
До ПичСинът ми е почти на 5г., живея в района на БФС.Аз съм ги ползвал 2009-2010г, работеха асансьорите. Но се пускаха от чичото или лелята, който бяха при охраната и които си тръгваха в определен час и след това вече нямаше кой да ги пусне. Жена ми много се нервираше, но имахме и алтернатива - подлеза на ул. Загоре.
5
11
 
4
 
! Отговори
до пич преди 10 години
Да бе, пич. Ти си си пич, а ние останалите сме от описаните от теб "граждани". Ама нали знаеш някой как го е казал "Разни хора - разни идеали". Пък "тия от стадионите" ги остави - те не са хора. Нали ? Ама в много от тях има национално самосъзнание и самочувствие, което не присъства в много от "пичовете", които гледат само към Европата и често си затварят очите за българската действителност.
4
1
 
12
 
! Отговори
Zlatin.Mladenski преди 10 години
Доста доста съ, сгъласен с теб.А хубавите спирконавеси, които сложиха. Към момента повече от половината вече са унищожени - счупени, надраскани и съсипани.Ами дай им старите ръждиви навеси и това е. Като не се пази и няма нетолерантност в обществото към подобни прояви, това заслужаваме.
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След точно една седмица отново ще мирише на урина и стените ще са надраскани с важна информация относно кой от какъв отбор е и кой кого ще е*е.
2
1
 
33
 
! Отговори
Пич преди 10 години
Бях свидетел на последния ремонт на този подлез, когато сложиха и асансьорите (може би преди 15 години?!). Точно след 2 месеца от ремонта подлеза изглеждаше по този начин, който виждате и в момента. Асансьорите работеха точно един-два месеца и ги спряха. За цялото време от последния ремонт съм видял само една майка с количка да ползва асансьора. Ние сме уникално *** и проста нация, без аналог. Колкото и ремонти да се правят, винаги парите се крадат в началото, а останалия погром си го вършат самите "граждани".
1
1
 
18
 
! Отговори
Zlatin.Mladenski преди 10 години
Супер. Само дето до 2 седмици след това отново ще бъде надраскан и ***. Особено имайки предвид близостта на двата стадиона и индивидите, които преминават през този подлез.